как да направя мускулите си по здрави и плътни?

VE

19.08.05
22:33

1. целта ми е да направя мускулите си силни, твърди НО НЕ ГОЛЕМИ!!!
Просто искам да направя плътността на мускулите си възможно най голяма без да се увеличава обемът. Става въпрос за всички мускулни групи. По принцип се упражнявам в домашни условия, имам и лост на разположение.
освен това смятам че имам мазнини в повече така че ако може и малко сланина  да сваля няма да е зле. При мене процентът мазнини от масата ми е доста голям а иначе мускулите ми са пилешки (както ги харесвам :D )
2. преди няколко години (все още бях малък и тъп) започнах да вдигам гири за бицепс без да имам хабер за какво става въпрос - правех по 10-на серии с по 10 повторения (5 кг)  като почивах между сериите около 20 секунди и то всеки ден. В резултат на това обема на бицепса ми се уголеми страшно много но не и силата и твърдостта. Сега е голям и мек освен това и грозен. Трябва да го намаля до нормалния му размер и да го позаякна че сега 5 набирания едвам правя а тежа 75кг.
благодаря предварително

20.08.05
00:01

Силата идва главно от нервно мускулния тракт така че трябва да наблегнеш на повторения 1-3 които стимулират нервната система и в много малка степен мускула.Така ще изградиш сила ще заякнеш ставните връзки и сухожилия ще увеличаваш силата при минимален разтеж на мускулна маса.
С две думи трябва да преминеш трибойско трениране
P.S. С 10 повторения няма и какво друго да очакваш най общо казано
1-3 Сила
3-5 Повече сила малко маса
6-10 Сила и Маса с преобладаване на маса
над 10 преобладава издръжливоста
Успех

VE

20.08.05
00:13

с големи тежести ли да тренирам или с по-малки? Тежестта на тялото удачен вариант ли е(75кг)?
Ако правя лицеви опори, коремни преси, набирания по колко серии и повторения да правя? 1-3 ми звучи нелепо
Освен това как да намаля  обема на бицепса?
Главния въпрос ми е как да увелича мускулната маса без да увеличавам обема на мускулите си
Броят повторения който споменаваш ми се вижда малкък което ми говори че явно имаш предвид големи тежести
Не е ли по добре с повече серии и повторения при по малки тежести?
Какво означава трибойско трениране?
(извинвам се ако въпросите ми са глупави но пък съм си начинаеш)

20.08.05
00:19

[quote author=“vector”]с големи тежести ли да тренирам или с по-малки? Тежестта на тялото удачен вариант ли е(75кг)?
Ако правя лицеви опори, коремни преси, набирания по колко серии и повторения да правя? 1-3 ми звучи нелепо
Главния въпрос ми е как да увелича мускулната маса без да увеличавам обема на мускулите си
Броят повторения който споменаваш ми се вижда малкък което ми говори че явно имаш предвид големи тежести

1.Така Тежестите трябва да са 90-95 % от макса ти
2.За сила се изисква повече серии но без да се стига отказ и да не е близо тоталната умора
3.[quote author=“vector”]Главния въпрос ми е как да увелича мускулната маса без да увеличавам обема на мускулите си

Тва не го разбрах
4.Както трибойците тренират

20.08.05
00:23

[quote author=“vector”]с големи тежести ли да тренирам или с по-малки? Тежестта на тялото удачен вариант ли е(75кг)?
Главния въпрос ми е как да увелича мускулната маса без да увеличавам обема на мускулите сиБроят повторения който споменаваш ми се вижда малкък което ми говори че явно имаш предвид големи тежести

Абе ти искаш невъзможни неща! Вземи се образовай на сайта, като начало, после прочети някои теми във форума, и после питай!
Да, за сила се тренира с големи тежести. Със лицеви опори още никой не е станал много силен! Бицепса няма нужда да го намаляваш - много ме съмнява, че с 5 кг си успял да го увеличиш чак толкова. Щом е мек, това явно са мазнини, а не мускули. Изобщо, прочети сайта, и почни да тренираш в зала. Няма смисъл да обясняваме елементарни неща, които ги пише навсякъде.

VE

20.08.05
00:24

[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“vector”]с големи тежести ли да тренирам или с по-малки? Тежестта на тялото удачен вариант ли е(75кг)?

1.Така Тежестите трябва да са 90-95 % от макса ти
2.За сила се изисква повече серии но без да се стига отказ и да не е близо тоталната умора
3.[quote author=“vector”]Главния въпрос ми е как да увелича мускулната маса без да увеличавам обема на мускулите си

Тва не го разбрах
4.Както трибойците тренират

1. Ами просто е: търся ефект - твърдост, плътност, промяна в плътността на мускула но не и на обема му. Айде може малко да се уголеми но главното увеличаване на масата да става с увеличаване на плътостта и минимално увеличаване на обема. Нали знаеш масата е равна на обема по плътността
2. как тренират трибойците? можеби трябва също да попитам как тренират петобойците :D, ами десетобойците? :lol:

20.08.05
00:30

Петобойците и десетобойците в друг сайт ще търсиш присъединявам се към Петко К

VE

20.08.05
00:31

[quote author=”Петко К”][quote author=“vector”]с големи тежести ли да тренирам или с по-малки? Тежестта на тялото удачен вариант ли е(75кг)?
Главния въпрос ми е как да увелича мускулната маса без да увеличавам обема на мускулите сиБроят повторения който споменаваш ми се вижда малкък което ми говори че явно имаш предвид големи тежести

Абе ти искаш невъзможни неща! Вземи се образовай на сайта, като начало, после прочети някои теми във форума, и после питай!
Да, за сила се тренира с големи тежести. Със лицеви опори още никой не е станал много силен! Бицепса няма нужда да го намаляваш - много ме съмнява, че с 5 кг си успял да го увеличиш чак толкова. Щом е мек, това явно са мазнини, а не мускули. Изобщо, прочети сайта, и почни да тренираш в зала. Няма смисъл да обясняваме елементарни неща, които ги пише навсякъде.

Съмняваш ли се че по 120 повторения на ден (почти без почивка между сериите) с 5 кг не мога да уголемя мускула си? Ами да, бицепсът ми изглежда неестествено голям в сравнение с другите ми мускули. В сравнение с твоя сигурно е мизерен. Освен това може би не се изразих правилно - не искам да ставам силен - искам да стана здрав (здрави, твърди, малки мускули)

Ам отслабни!!
Ако са ти меки мускулите значи отгоре има мастни тъкани. Направи си диета, свали няколко килограма и ще си с твърдо ... “тяло”

Масата на мускула без да се увеличава обема му естествено може да се увеличи като се вдигне плътността.  Но плътността и увеличението й е малко. Тренирай в силовия диапазон с по няколко серии и може би ще постигнеш желаното. Отсега ти казвам, даже и в този случай има малко хипертрофия, но не е толкова бърза и голяма.

VE

22.08.05
14:10

[quote author=“D3BEP”]Масата на мускула без да се увеличава обема му естествено може да се увеличи като се вдигне плътността.  Но плътността и увеличението й е малко. Тренирай в силовия диапазон с по няколко серии и може би ще постигнеш желаното. Отсега ти казвам, даже и в този случай има малко хипертрофия, но не е толкова бърза и голяма.

благодаря!
само да попитам - какво означава в силовия диапазон?

VE

23.08.05
18:04

bump

23.08.05
18:42

[quote author=“vector”][quote author=“D3BEP”]Масата на мускула без да се увеличава обема му естествено може да се увеличи като се вдигне плътността.  Но плътността и увеличението й е малко. Тренирай в силовия диапазон с по няколко серии и може би ще постигнеш желаното. Отсега ти казвам, даже и в този случай има малко хипертрофия, но не е толкова бърза и голяма.

благодаря!
само да попитам - какво означава в силовия диапазон?

1-4 повторения

VE

24.08.05
14:30

с какви тежести - с най големите, които мога или не толкова големи?

24.08.05
14:45

Максималните за дадения брой повторения.

VE

24.08.05
22:31

много съм благодарен на всички!
:twisted:

KO

24.08.05
22:40

въпреки,че с нищо не ти помогнах аз приятно трениране 8)

VE

24.08.05
23:04

да.. тъй като нямам намерение да ходя на фитнес ще трябва да тренирам с покъщнина :) щото гирите ми са само 5 кила

24.08.05
23:10

Ами с 5 кила здрави и плътни мускули няма да направиш ;)

Векторе,
само ‘джелеза трябва да вдигаш ако искаш до усетиш твърд мускул. Но постепенно,  не от веднъж, да не скъсаш някое мускулно влакно!

25.08.05
10:41

с 5кг няма да ти станат по здрави мусколите. :wink: дигай по тежко но не отведньж да не се контузиш :wink: успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1