Съществува ли здравен риск при всекидневен прием на печени небелени фъстъци?

24.10.12
18:37

Здравейте,

Един познат ми каза, че мога да си докарам здравословен проблем ако продължавам да ям печените си фъстъци небелени всекидневно - истина ли е това?

Конкретизирал ли е какъв е този здравословен проблем?

24.10.12
22:14

Не, момчето не ги разбира нещата в дълбочина, нито пък и аз, но донякъде му схванах логиката, че яденето на фъстъците заедно с шлюпките може да предизвика проблеми както когато се яде слънчоглед с шлюпките, и това ме притесни донякъде затова и питам тук. :)

25.10.12
02:26

казано от Пламен Кулев на 24.10.12, 22:14:

Не, момчето не ги разбира нещата в дълбочина...

Отговорът, се крие някъде тук :)

25.10.12
12:21

Кажи какъв точно проблем става при ядене на слънчогледови  семки с обелките и ще ти кажа дали може да се получи от фъстъци.

25.10.12
12:36

казано от ganglord на 25.10.12, 12:21:

Кажи какъв точно проблем става при ядене на слънчогледови  семки с обелките и ще ти кажа дали може да се получи от фъстъци.

Проблемът е този, че обвивката на слънчогледовите и тиквените семки е несмилаема и са доста остри, което от своя страна теоретично може да доведе до забиване и заклещване някъде из храносмилателната система.

25.10.12
12:43

А нещо за яденето на доматите с колците да кажете?

Смисъл - колко фъстъци трябва да ядеш на ден, че да ти стане нещо от люспите?

25.10.12
12:46

Да доста теоритично!Проблем и то не съществен би могъл да възникне на входно-изходните отверстия(механично нараняване на лигавицата).Като малък ме лъжеха,че може да доведе до апендицит :):):)За семките се отнася!!!

Мнението беше редактирано от ganglord на 25.10.12 12:47.

25.10.12
12:56

В този ред на мисли единствената вреда от яденето на фъстъци с обелките е поглъщането на голямо количество сол.Като вметка само да кажа,че имаше скоро пратка китайски фъстъци с голямо количество токсини(най-вече в обелките) .

RA

25.10.12
20:57

Семки/фъстъци са солени ако не се белят. Това е удар за бъбреците. Отделно, че и 2-те са супер мазни и консумацията им всеки ден води до мазнини само след месец употреба.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1