24.10.12
22:08
Мъж съм, а имам стрии по корема - УЖАС!!! От 2те страни на пъпа 2-3 групички. Помагайте!!! Те вече са бели, един вид доколкото знам това означава че вече нищо не може да се направи, но все пак нещо да ги мажа, поне малко да замяза и да захрани кожата. А и за тези които са на мишниците за тях също нещо ако може да се направи като профилактика ще съм признателен да чуя!
Значи, преди бях 58кг, свалих до 52, след което за 2 месеца станах пак 62кг. Сега почнаха да ми излизат стрии по гърдите, та въпросът ми е как мога да им спра появата.. Имам гел Витикс и се чудя дали става за стрии.. имам масло против стрии на Икаров.. но не знам дали действа и ви моля за помощ. Благодаря предварително.
П.п: Момиче съм на 14 и висока 160см
Появата на стрии е в разултат на слаба съединителна тъкан, съответно и мерките за превенция би трябвало да включват подсилването и, т.е. добавки от типа на колаген; МСМ + витамин Ц...
А на теория, вече появилите се стрии се влияят добре при третирането им с какаово масло.
25.10.12
12:05
Ако вече имаш стии - кремче с DHEA, това е единственото ефикасно средство, за което съм чувал.
Превантивно - крем Здраве (цинков оксид+ разни други работи), цинкова мас (пак е цинков оксид) от аптеката ... ЦИНК трябва да има , много е важен за колагена.