24.10.12
22:11
Мисля да си поръчам аминокиселини и да ги комбинирам със суроватъчен протеин изолат, например Syntrax Nectar, но не знам кои биха били най-подходящи, а и съм малко ограничен откъм бюджет, искам да се побера около 100 лева +/- Приемам съвети за смяна и на протеина, но държа да е изолат.
П.П. Стремя се към покачване на мускулна маса. 185 см, 75 кг, 18 годишен...
Темата беше редактирана от Петър Стоянов на 24.10.12 22:13.
25.10.12
00:25
В твоя случай бих се отказал от аминокиселините. И при положение, че имаш ограничен бюджет, защо държиш да е изолат? Имаш проблеми с лактозата ли?
25.10.12
18:44
Не, просто от каквото съм чел, изолатът е по-добрия вариант. Целта ми е просто да постигна траен мускул. Отворен съм към всякакви съвети, тъй като не съм много компетентен, просто отделих последната седмица да чета само за тези неща.
П.П. Някакво мнение за матриците? И по-специално за Syntha 6 Isolate?
Мнението беше редактирано от Петър Стоянов на 25.10.12 18:45.
Мой с 1 кутия изолат забрави за резултатите, които мислиш, че ще постигнеш. Отделно от протеина не виждам няква файда ;)
25.10.12
21:57
Т.е. какво би ми предложил?
25.10.12
22:02
казано от Петър Стоянов на 25.10.12, 18:44:
Не, просто от каквото съм чел, изолатът е по-добрия вариант. Целта ми е просто да постигна траен мускул. Отворен съм към всякакви съвети, тъй като не съм много компетентен, просто отделих последната седмица да чета само за тези неща.
П.П. Някакво мнение за матриците? И по-специално за Syntha 6 Isolate?
Не точно. Теоритично - да, но на практика границата е тънка. Ако е на добра цена - вземай си изолата без да го мислиш, но ако ти искат много повече пари, то си заслужава непременно. Матриците са също добър вариант. Аз ги харесвам :) За този конкретно не мога да ти кажа, но принципно не харесвам нищо на BSN. Syntha6 e последният “протеин”, който бих си купил. Като фирма вече не ги следя, така че се води по етикета. Виж колко лева ти струва килограм чист белтък и така ги сравнявай, защото някои са с малко процентно съдържание и разчитат само на реклама.
25.10.12
22:20
казано от Ради Хаджирадев на 25.10.12, 22:02:
казано от Петър Стоянов на 25.10.12, 18:44:
П.П. Някакво мнение за матриците? И по-специално за Syntha 6 Isolate?Не точно. Теоритично - да, но на практика границата е тънка. Ако е на добра цена - вземай си изолата без да го мислиш, но ако ти искат много повече пари, то си заслужава непременно. Матриците са също добър вариант. Аз ги харесвам :) За този конкретно не мога да ти кажа, но принципно не харесвам нищо на BSN. Syntha6 e последният “протеин”, който бих си купил. Като фирма вече не ги следя, така че се води по етикета. Виж колко лева ти струва килограм чист белтък и така ги сравнявай, защото някои са с малко процентно съдържание и разчитат само на реклама.
Аха, благодаря ти. Ами аз досега не съм си вземал никога и просто искам да опитам, но да е нещо качествено. Значи на етикета пише колко белтъчини се съдържат в доза - това ли имаш предвид да сметна? А би ли ми препоръчал някои марки, по които да се ориентирам? :)
25.10.12
22:31
Виж колко белтъчини има на 100 грама. Съответно имаш определена цена за грама белтък.
Представи си, че имаш 2 протеина. Единият струва 50 лева, но е 60% белтък. Другият струва 60 лева, но е 80% белтък. Т.е. вторият е по-евтин за това, което ти дава, а не като нетна цена за тегло пудра.
Марките нямат много значение. Тук все някой ще ти препоръча нещо. Аз в момента не съм много наясно с цените в БГ :)
25.10.12
22:36
казано от Ради Хаджирадев на 25.10.12, 22:31:
Виж колко белтъчини има на 100 грама. Съответно имаш определена цена за грама белтък.
Представи си, че имаш 2 протеина. Единият струва 50 лева, но е 60% белтък. Другият струва 60 лева, но е 80% белтък. Т.е. вторият е по-евтин за това, което ти дава, а не като нетна цена за тегло пудра.Марките нямат много значение. Тук все някой ще ти препоръча нещо. Аз в момента не съм много наясно с цените в БГ :)
Мерси много! :)