24.08.05
17:01
Здр, искам да попитам за дигането и очите.Значи имам 2 диоптера късогледство и дигам от 4 месеца.Та въпроса ми е може ли да ми се увредят очите още повече от щангите.Ако някои знае ще сам благодарен да сподели мнение.
има такава вероятност. като вдигаш тежко и налягането в очните ябълки се покачва. по добре питай очен лекар. ако не си силов атлет може и да нямаш проблеми :cry:
24.08.05
17:44
Имаше отдавна една такава тема пак за това дали може да навредят тежестите на зрението,но така или иначе не се стигна до едно решение.Най-добре се посъветвай с лекар!
Успех!
аз съм с диоптър 2.5 на 2те очи.
Тренирам от 2 години и диоптъра ми не се е променил.
24.08.05
18:26
О.К. мерси!!! все пак ще се консултирам с лекар...
Aми аз съм пукал капиляр много пъти когато тренирам силово но до по сериозно увреждане не съм стигал
Вдигнах един диоптър през последните 5 години, през които и тренирах, но не знам дали е от щангите. има теоретичен момент, в който се натоварват очите от напрежението, но всичко си зависи
може и да доведьт до увреждане щангите но за всеки случай се консолтирай с лекар.
<[[[[[————]]]]]>
За пръв път чувам такова нещо :shock: :shock:
...и аз съм късогледа ...ама от както тренирам не ми се е покачил диоптера ...при наличието , и че стоя по 6-8 часа на ден на пц-то :P
мими, ако не си силов атлет няма опастност за теб :D . при работа с големи тежести има риск от увреждане.
да прав си grafa.това може да се случи само при занимаващите се с тежки тежести :wink:
<[[[[[————]]]]]>
ако някой тренира бокс сигурно е правил урпажнения за очите ако не е не знам.
те са специални урпажнения за развиване на периферното зрение с цел подобряване на реакцията. Също така треньора казваше че намалявали диоптъра.
Тренирал съм на Дианабад при Ацев
абе аз съм ходил 2-3 пъти на йога навремето :D . та тоя пич показа некво упражнение дето оправя очите: седиш и се взираш в една свещ известно време, после си затваряш очите и се взираш във въображаем образ. нещо такова беше. :D
Добро упражнение за акомодацията /фокусирането/ на очите е фиксирането на погледа върху близък предмет (няколко метра), след което върху някой по-отдалечен - примерно на повече от 100 метра. Има твърдения, че ако го правиш по няколко минути дневно никога няма да сложиш очила ;]
26.08.05
20:46
Ммм аз като изляза от фитнеса на път за вкъщи не мога да фокусирам изобщо!Не различавам много физиономий...А уж имам 0,5!
мдаа... след като написах поста се замислих за това .. :oops:
на мен ми се е случвало след много тежка серия като стана да ми причернява или когато правя гръбни преси с 10 кг да ми се е завивало сват като свърша, но това си мисля, че е от бързото движение на цялото тяло нагоре надолу :wink:
31.08.05
13:15
мда - така е!а може и да ти причернява от бързото и често вдишване/издишване!
[quote author=“largozol”]мда - така е!а може и да ти причернява от бързото и често вдишване/издишване!
Или от недишане + голямо усилие
31.08.05
23:53
largozol - понякога и на мен ми причернява - като тренирам интензивно и в суперсерии !
просто не ми достига въздух заради скапаните цигари ,но после като вдишам 5-6пъти дълбоко - всичко си оправя :)
——-
по-темата
——
Не съм забелязал подобно нещо - макар ,че се товаря зверски !