Очите и железата!

KA

24.08.05
17:01

Здр, искам да попитам за дигането и очите.Значи имам 2 диоптера късогледство и дигам от 4 месеца.Та въпроса ми е може ли да ми се увредят очите още повече от щангите.Ако някои знае ще сам благодарен да сподели мнение.

24.08.05
17:17

има такава вероятност. като вдигаш тежко и налягането в очните ябълки се покачва. по добре питай очен лекар. ако не си силов атлет може и да нямаш проблеми  :cry:

5C

24.08.05
17:44

Имаше отдавна една такава тема пак за това дали може да навредят тежестите на зрението,но така или иначе не се стигна до едно решение.Най-добре се посъветвай с лекар!
Успех!

24.08.05
18:15

аз съм с диоптър 2.5 на 2те очи.
Тренирам от 2 години и диоптъра ми не се е променил.

KA

24.08.05
18:26

О.К. мерси!!! все пак ще се консултирам с лекар...

24.08.05
18:37

Aми аз съм пукал капиляр много пъти когато тренирам силово но до по сериозно увреждане не съм стигал

24.08.05
21:08

Вдигнах един диоптър през последните 5 години, през които и тренирах, но не знам дали е от щангите. има теоретичен момент, в който се натоварват очите от напрежението, но всичко си зависи

25.08.05
11:12

може и да доведьт до увреждане щангите но за всеки случай се консолтирай с лекар.

<[[[[[————]]]]]>

25.08.05
12:15

За пръв път чувам такова нещо  :shock:  :shock:

...и аз съм късогледа ...ама от както тренирам не ми се е покачил диоптера ...при наличието , и че стоя по 6-8 часа на ден на пц-то :P

25.08.05
12:38

мими, ако не си силов атлет няма опастност за теб  :D . при работа с големи тежести има риск от увреждане.

25.08.05
12:45

да прав си grafa.това може да се случи само при занимаващите се с тежки тежести :wink:

<[[[[[————]]]]]>

26.08.05
17:57

ако някой тренира бокс сигурно е правил урпажнения за очите ако не е не знам.
те са специални урпажнения за развиване на периферното зрение с цел подобряване на реакцията. Също така треньора казваше че намалявали диоптъра.

Тренирал съм на Дианабад при Ацев

26.08.05
19:12

абе аз съм ходил 2-3 пъти на йога навремето  :D . та тоя пич показа некво упражнение дето оправя очите: седиш и се взираш в една свещ известно време, после си затваряш очите и се взираш във въображаем образ. нещо такова беше.  :D

26.08.05
20:22

Добро упражнение за акомодацията /фокусирането/ на очите е фиксирането на погледа върху близък предмет (няколко метра), след което върху някой по-отдалечен - примерно на повече от 100 метра. Има твърдения, че ако го правиш по няколко минути дневно никога няма да сложиш очила ;]

LA

26.08.05
20:46

Ммм аз като изляза от фитнеса на път за вкъщи не мога да фокусирам изобщо!Не различавам много физиономий...А уж имам 0,5!

27.08.05
04:17

А вреди ли ако сам далекоглед  :?:

31.08.05
05:36

[quote author=“grafa”]мими, ако не си силов атлет няма опастност за теб  :D . при работа с големи тежести има риск от увреждане.

мдаа... след като написах поста се замислих за това .. :oops:

31.08.05
11:47

на мен ми се е случвало след много тежка серия като стана да ми причернява или когато правя гръбни преси с 10 кг да ми се е завивало сват като свърша, но това си мисля, че е от бързото движение на цялото тяло нагоре надолу  :wink:

LA

31.08.05
13:15

мда - така е!а може и да ти причернява от бързото и често вдишване/издишване!

31.08.05
13:54

[quote author=“largozol”]мда - така е!а може и да ти причернява от бързото и често вдишване/издишване!

Или от недишане + голямо усилие

PR

31.08.05
23:53

largozol - понякога и на мен ми причернява - като тренирам интензивно и в суперсерии !
просто не ми достига въздух заради скапаните цигари ,но после като вдишам 5-6пъти дълбоко - всичко си оправя :)

——-
по-темата
——
Не съм забелязал подобно нещо - макар ,че се товаря зверски !

09.09.05
15:27

NoDude!: Мен ми е екстра, както съм с ниско кръвно и на края на супер-дроп сериите ми избледнява и сядам някъде преди да се свлеча :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1