23.10.12
17:15
Здравейте,
На 13 съм,48 кг и съм висок 155 см.Като килограми не е толкова много,но имам доста мазнини по корема,а не знам какво точно да направя за да ги изчистя.Четох тук- http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi но не мога да преценя кой хранителен режим е добър,също така гледах и за упражнения,но не мога да преценя кои са добри за мен(като начинаещ) и дали изобщо ми трябват упражнения или да спортувам нещо(и ако е спорт,то какъв?).Бягане не мога да практикувам,защото го бях започнал,но дойде студа и се отказах.Надявам се да ми помогнете,благодаря предварително.
23.10.12
21:13
Значи за хранителния режим си е много просто - спираш сладкишите, газираното, мазното и всичко подобно. Намаляваш си общо въглехидратите, караш си нормално протеините и това е. А за тренировките - имаш два варианта - единия е лостове, тичане и подобни спортове навън, ама щом си се отказал... Ти си знаеш. Иначе другия вариант е тръгваш на фитнес и там правиш много кардио тренировки - тичане на пътеката и подобни, също така за да си пооформиш корема - коремни преси, правиш и кръгови тренировки за цяло тяло, за да се пооформиш, защото като ти чета ръста и килограмите е доста вероятно да изглеждаш просто отпуснат, защото не си тренирал и това е. :)
25.10.12
15:54
А какви упражнения да правя във фитнеса за да се изчистя?
Мнението беше редактирано от kristiqn d на 25.10.12 15:54.
25.10.12
22:24
Във фитнеса си направи комбинация от кардио тренировка - на бягащата пътека главно, за да изгаряш калории, също си прави кръгови тренировки за цялото тяло. В началото особено като минеш през основните мускулни групи и можеш да нямаш сили за кардио - не се притеснявай, силовата тренировка, също ти гори мазнини, особено докато влезеш във форма. В последствие, като си посвикнеш с натоварването ще си включиш и кардио към тренировката. Значи можеш да почнеш с такъв вариант - за бицепс - сгъване с щанга или дъмбели/ в началото пробвай с дъмбели/, за трицепс - примерно на машина - разгъване, за гърди - вдигане от лег , за гръб - или на гладиатора или гребане/на машина, с щанга, с дъмбел - както искаш/, за рамо - по едно упражнение за средно, предно и задно рамо - с дъмбели, за крака - клекове/ в началото можеш със собствено тегло или по-добре само с лоста, за да свикнеш на техниката/. Отделно си тичаш на пътеката примерно 10-15 минути, или колкото можеш. Все пак това ти е за изгаряне на калории.
Това си го комбинираш с чист хранителен режим и си готов. :)
26.10.12
17:11
Благодаря ти за бързите и изчерпателни отговори.Имам още един въпрост-Проблем ли е че съм на 13 година а ще ходя на фитнес?Смисъл чувал съм,че ако се почне фитнеса преди да съм завършил растежа си може да го секна,но не знам до колко е вярно,защото някои от приятелите ми(на моите години) ходят.Още един път-Благодаря!
26.10.12
19:53
А, не се притеснявай. Форума е за това. Не би трябвало да е проблем, че си на 13. Той растежа няма как да ти спре от фитнеса. Аз самия съм на 17 и си тренирам вече втора година и не ми е проблем. Прави си хубави разтягания, ходи си пак от време на време на лостовете, за да се пораздвижваш и това е.