27.10.12
01:17
Казвам се Николай, на 16 години и имам доста въпроси и трябва някой малко да ме светне в нещата.
До преди 1 месец и половина ходех на лостове (Уличен фитнес) и там закоравях малко, но нещо силата я нямаше.
Моята цел тогава беше, както и сега е да позакоравея малко в ръцете и в същото време да имам добри и оформени коремни мускули. Доста теми четох като в една пише едно, а в друга пише обратното. Правех си тренировките, но резултатът беше доста малък, за разлика с другите ми приятели. Сега съм се решил да се хвана като хората и да стана машина.
Какво да ям ? Мм доста теми четох и това което разбрах е, че след тренировка трябва да се яде. На ден трябва да ям горе-долу 5 пъти, по малки порции (пиле, риба, яйца, както и червено месо), но проблемът е че аз не обичам МЕСО. Не съм вегетарианец и си ям пилешко месо, но РЯДКО и си нагъвам кренвиршите. По-важното при мен е, че искам да имам перфектни коремни мускули и добре изпъкнали. В момента тежа 60-62 килограма и съм висок 179 и само най-горните - първите 2 се виждат горе долу добре. Как да накарам да се покажат и другите ? И по тази тема съм чел доста. Като цяло разбрах, че е много важно храненето и тренировките. Кардио трябва да има на 100%. Ама аз всеки ден излизам да карам колело, следователно си правя кардио всеки ден, а така като виждам никакъв ефект няма. Правя си коремни преси, но бях чел че не помагат. Наскоро четох, че за да има ефект, трябва да ги тренирам с тежести.
Какво да ям. Аз не си падам много по месо, а пък тестените изделия трябва да се избягват, но при мен е много трудно, защото няма какво да се яде друго. Мисля да почвам, да ям препекани филии със сирене и домат. Но само това ? Четох, че във всяка диета има варени картофи. Но това стига ли ? Дайте примери какво да ям, като спазвате моите капризи - да не е прекалено много месо, като се стараете да е само пилешко, защото другите не ги обичам. Чипсове и такива боклуци не съм ял повече от 2 години. Също така четох, че приемането на повече вода е по-добре за организма, защото се пречиствал.
Ето част от въпросите, другите ще дойдат в последствие.
Какво е подходящо да ям при моят случай ?
Каква тренировка е нужна за добре оформени коремни мускули ?
Коя част от информацията, която знам е грешна и коя вярна ?
Каква тренировка ми трябва за добре оформени гърди в моят случай ?
А за здрави ръце ?
Има ли възможност да стана много слаб след като се стремя да направя ‘’плочки’’ ?
Сега изградените мускули (ръце, гърди, крака) и те ли ще изчезнат ?
Кои храни са богати на аминокиселини ? Ще ми помогнат ли ?
Защо нямам сила (повече набирания, лицеви опори ми се опъват - 10 - 15) ? Заради храната ли е ?
Как да си възвърна силата, как да направя такава ?
Ако може да изброите няколко вида храни (повече от 5) богати на протеини, които ще ми помогнат при моят случай.
Дайте няколко съвета как да постигна добре оформените мускули, като се с тремите да не надвишавате изискванията(капризите) ми.
Допълнете, ако има нещо, което ще ми помогне за изграждането добре оформени коремни мускули, ръце, гърди (с една дума РЕЛЕФ)
ПП: Извинявам се, ако темата ми не отговаря на правилата, заглавието не знам дали е точно, но мисля, че става, а за раздела се извинявам отново ако съм го сбъркал. Извинявам се ако съм допуснал някоя правописна грешка, пропусната запетая и така на татък.
27.10.12
02:02
Твоят проблем е главно, липса на мускулна маса. 179см с 60кг си е доста малко.
Щом се вижда нещо от коремната преса, значи не си с висок % мазнини. Сега се концентрирай само над силови тренировки за корем, само един път седмично. Въпреки че са впечатляваща част от тялото, те не са толкова важни мускули - дори не са най-важните от коремната област.
Кренвриршите са почти вегетариански продукт, ако иаме в предвид колко месо има в тях.
Месото и яйцата са главният и лесен източник на протеин. Ако не си им голям фен, задължително трябва да си вземеш протеин добавка, защото е сигурно че не приемаш достатъчно.
Ето ти списък с НЕВЕРНИТЕ неща:
На ден трябва да ям горе-долу 5 пъти, по малки порции. - Не е важно колко често ядеш, а КАКВО и КОЛКО.
Кардио трябва да има на 100% - Помага, но въобще не е задължително. Диета за изчистване, силово за мускули.
Четох, че във всяка диета има варени картофи. - Абсолютно не. Даже в много диети е за предпочитане да ги избягваш.
Също така четох, че приемането на повече вода е по-добре за организма, защото се пречиствал. - Детокс и подобни измишльотини? Не. Трябва да приемаш достатъчно количество вода, но повече от ‘достатъчно’ не е нужно.
И няколко отговора на:
Има ли възможност да стана много слаб след като се стремя да направя ‘’плочки’’ ? - Да, възможно е, бих казал че вече си доста слаб. Концентрирай се над качване на мускули.
Сега изградените мускули (ръце, гърди, крака) и те ли ще изчезнат ? - По-скоро не. Проблемът е, че всеки си представя, че има повече мускули от колкото в действителност има. На практика част от това което си мисли че е мускул си е мазнина и при махането й, остава по-малко мускул от очакваното.
Защо нямам сила (повече набирания, лицеви опори ми се опъват - 10 - 15) ? Заради храната ли е ? - Само от части. Главно защото едва ли имаш много мускулна маса.
27.10.12
02:21
Съветът ти е да качвам маса ? Колко горе-долу килограма трябва да стана ? Това за силата е друго според мен... преди си правих поне едно 50 лицеви и се умарях, след 40 - 45тата. Ако ям повече яйца и пилешко месо, тоест си набавям протеин това с какво ще ми помогне ? Вече си промених мнението, мисля да ям повече, добра храна и да наблягам яко на тренировките, а за накрая ще оставя коремната част ?
Николай,не се залъгвай,че имаш каквито и да е мускули в момента.На 180-60 кг си само кожа и косми.За това не можеш да направиш и релеф-няма на какво да го направиш.За да имаш релеф първо трябва да има мускул,който да се открои.
Освен това трябва да тренираш цялото тяло,а не само ръце и корем.Те са дори сред най-маловажните мускулни групи.Наблегни на гръб и крака,покрай тях расте всичко.
Яж всичко-не се плаши от тестото.Яж много.Под много имам предвид наистина много-първият месец ако не ти се повдига от храната ,значи само си мислиш,че ядеш много.
Качи поне 20 кг.Тогава ще започнеш да мислиш за релеф.
27.10.12
12:54
Значи целта е да ям и в същото време да наблегна на тренировки (едновременно) ? Сега така както каза да ям много и всичко (задължително ли да е повече от 2-3 пъти на ден ? - 5, но горе-долу равномерно ядене ?), значи да ям и сладко и т.н. ? След като се наям, след 2 часа да изляза да потренирам - бягане, набирания (как да ги съчетая ?) ? Следователно да ям до пръсване първият месец и в същото време ще си развивам мускулите, а след първият месец, ще почна да се храня нормално и ще си продължа тренировките. Правилно ?
Благодаря.
Мнението беше редактирано от Nikolai Nikolov на 27.10.12 12:57.
27.10.12
15:09
Под ядене много се няма предвид да гъчиш по 1-2 шоколада на ден.Яж много, но качествено.
27.10.12
15:30
Аз не съм съгласен да ядеш тестени неща...
По-добре си свали аппка за телефона и си следи една седмица точно какво ядеш. Виж дали ядеш достатъчно протеин и достатъчно калории като цяло.
Със сигурност ти трябва маса. Опитай да станеш 70кг до Април (примерно) и после изчиствай до лятото.
Мнението беше редактирано от Boris Yankov на 28.10.12 15:05.
Като станеш поне 75 кила тогава мисли за преса , дотогава яко ядене и тежки тренировки в залата.Ти тепърва започваш от нулата.Наблягай на големите мускулни групи.Хранене - виж ВВД и яж минимум 4 пъти на ден , като гледаш да не падаш под 2800 ккал.
Има ли възможност да стана много слаб след като се стремя да направя ‘’плочки’’ ?
Естествено !
Ако може да изброите няколко вида храни (повече от 5) богати на протеини, които ще ми помогнат при моят случай.
Пилешко , свинско , телешко , дивеч , риба ; Яйца ; Млечни продукти !
На тебе ти трябват и доста въглехидрати (както споменах ВВД) - ориз , картофи , овес и др
П.С Кой неграмотник е писал на снимката :D
Мнението беше редактирано от rory на 27.10.12 16:04.
казано от Boris Yankov на 27.10.12, 15:30:
Аз не съм съгласен да ядеш тестени неща...
По-добре си свали аппка за телефона и си следи една седмица точно какво ядеш. Виж дали ядеш достатъчно протеин и достатъчно калории като цяло.
Със сигурност ти трябва маса. Опитай да станеш 70кг до Април (примерно) и после изчиствай до лятото.
Моля те ,кажи ми защо не трябва да яде тестени изделия?