Being healthy & fit is a lifestyle

Темата е заключена.

25.10.12
21:44

Здравейте. Днес съвсем случайно реших да си направя дневник. По принцип следя редовно статиите и форума и като цяло съм чела много информация по темата за здравословен начин на живот и поддържане на перфектна форма. Аз съм момиче на 18 години и тази година съм 12 клас. Ежедневието ми е много натоварено, но въпреки всичко се опитвам да намирам време и за тренировки. Правя високо интензивна аеробика, упражнения със собствено тегло и гирички(разполагам само с 3 килограмови). Пролетта и лятото бягах, но вече нямам време за това, а и вече не е топло. Старая се да тренирам поне 3 пъти в седмицата.

По принцип главният ми проблем е че 2 години подред, през зимата качвам 8-9 кг, по простата причина че тогава не тренирам и се тъпча с всевъзможни боклуци. Когато стане март се сещам, че трябва да се стегна и да сваля тези килограми. И успявам с много потене и правилно хранене. Но ми писна всяка зима да качвам и пролетта да се заемам да свалям килограми.. Искам да си поддържам мотивацията и килограмите от лятото. Просто не може от март до октомври да съм “примерна и здравословна”, а от ноември до февруари напълно да си занемарявам тялото. Появиха ми се и стрии по външната част на бедрата и глутеуса. Тази година съм решила да не повтарям тази грешка и да съм постоянна с тренировките си.

Висока съм 176 и в момента тежа 63 кг. (Февруари бях 70кг). Началото на август бях 60 кг., което според мен е перфектното тегло за мен. Не се лишавам от нищо, когато става въпрос за ядене.. Всичко с мярка. А по принцип имам ниско кръвно и не се отказвам напълно от въглехидрати. Ям плодове, мед, ядки, картофи, ориз и рядко си позволявам натурален шоколад. На училище ям плодово мляко или бисквити Белвита или бисквити Мюсли или плод. Знам, че не е най-добрия избор, но не виждам какво друго може да си взимам.

Днес 25.10.2012
1. Хранене
1.1. 06:30 - 3-4 с.л. мюсли(овесени ядки с лешници и сушени плодове) + 1 кофичка кисело мляко + 1 препълнена лъжица мед
1.2. 08:00 - чисто кафе
1.3. 11:00 - бисквити Белвита
1.4. 13:00 - печено бяло пилешко месо + салата (прясно зеле с катък)
1.5. 17:00 - 2 ябълки + 3 моркова нарязани
1.6. 21:00 - салата (домати с краставици и сирене) + пилешки дробчета с лук и гъби

2. Тренировка - горна част на тялото
гребане, широка лицева опора, седни-легни (не знам как му е името), повдигане на гърба от лег по корем, упражнения с гирички (за рамо, бицепс, трицепс), от лицева опора коляно към рамо, 15 минутна интервална аеробна тренировка

Темата беше редактирана от PinaCollada на 26.10.12 09:27.

MF

26.10.12
10:56

Еххх, тази тенденция със “здравословното” женско меню...
Три лъжици овес, кисело мляко, “лъжичка” това, “лъжичка” онова, пиле и салата, кафе,  плодове и бисквити. Класика.
Само храната ми се губи.
Аеробика, танци, упражненията за дупе на таз, упражненията за стегнат бюст на оназ, 2-3 килограмовите пръчлета...
Да, и тренировката се губи.
Но иначе всичко е супер.

26.10.12
11:41

Аз също не бих определила храненето си като идеално. Но на фона на моите връстнички, които или всяко междучасие се тъпчат с дюнери, кроасани и вафли, или гладуват по цял ден (и се чудят защо не отслабват след като днес са изяли само 1 хамбургер), аз съм цвете пред тях. И все пак ще се постарая да си оправя храненето.
Относно 3-килограмовите дъмбели... мда определено ще ми трябват по-тежки.

MF

27.10.12
09:17

Избягвай да се сравняваш с по-лошия пример. Не е в твоя полза.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1