Амино+Креатин или Протеин+Креатин ?!

28.10.12
14:51

Здравейте на 16 години съм, 50кг, тренирам от 1 година.  Трудно покачвам маса затова реших да си взема добавки. Доста статии прочетох за комбинациите но не мога да реша кое е по-добре и се надявам да ми помогнете :)
амино+креатин или протеин+креатин? 
Креатин ще си взимам efx kre-alkalyn в комбинация с
Амино,  MONSTER AMINO на  CytoSport или ANABOLIC AMINO 5500 на OLIMP ИЛИ
Протеин, Whey Shake на Syntrax или Matrix 5.0 на Syntrax
посъветвайте ме какво да взема амино или протеин и кой продукт точно (може да препоръчате някой друг)
и според вас как е най-добрия прием :) Благодаря предварително

п.с: с коя комбинация ще кача повече чиста мускулна маса?

28.10.12
15:29

Бахти, малко офтопик, но се хващам за главата и ми става кофти като видя младежи в диапазона 13-16 години вече решили че качват трудно и търсят добавки и магически хапчета. Абе тренирайте си яжте всичко де е пред очите ви и няма начин да не качите. Аз на 16 години изяждах цял хляб с лютеница на едно ядене и си бях клечка. Еми много ясно че няма да качваш при положение че метаболизма ти е ултра-звуков, а той се забавя с годините, така че спокойно няма цял живот да си 50кг, само бъди търпелив и постоянен. Никакви добавки не ти трябват, само постоянство и здраво ядене, АМА МНОГО ЗДРАВО ЯДЕНЕ. Първият ми допир с хранителните добавки беше на 22 години - аминокиселини - преди това дори не съм се и замислял. Имаш добра основа не ти трябва нищо освен здраво трениране и здраво ядене ;) Успех и дано ме разбереш правилно.

Мнението беше редактирано от Dexter Morgan на 28.10.12 15:31.

^ каквото ти казаха горе. Здраво ядене и много четене. За да синтезираш (мускулна) маса е нужна енергия, т.е. калории. С достатъчно храна, организма ще има какво да превърне в мускули.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1