Хранителен режим - толкова ли е скъпо?

Прескочи до:

28.10.12
11:25

казано от Teen Power на 28.10.12, 09:37:

казано от Sofiiska Batka на 28.10.12, 09:29:

казано от Блага на 27.10.12, 23:09:

Но положението на повечето хора тук не е такова, затова е и създадена темата - ако можем, да си помогнем. Особено живеещите в София...

който ми предложи хранителен режим за под 100 лв на седмица, като искам да ям разнообразна храна 5-6 пъти на ден.

Бате,това е лесно..Искаш за под 400 лв на месец да ядеш хубаво,а това е напълно възможно..Пилешко конско зеленчуци ориз картофи всеки ден..

То лесно,ама така като гледам неговите разбирания за хранителен режим,пича иска да редува телешко кобе и пъстърва,с омар и хайвер от белуга.При това положение не виждам как ще стане.
Гадната истина е че и 3000 лева да си докарва 3 членно семейство,така ще се завъртят нещата,че ще се чудиш,как да свържеш двата края.Не ми се говори за какво става дума,ама ако Софийската батка държи,ще му обясна.

28.10.12
12:11

Напълно съм съгласен. За съжаление темата стана прекалено дълга с общи приказки. Реално досега никой не е оборил моето твърдение, че хранителния режим е скъп. От предлагането на 3-4 магазина в различни краища на България до съставянето на хранителен режим, който може да се спазва редовно разликата е огромна. Обещавам солидна почерпка (дори пари) на първия, който ми предложи хранителен режим за под 100 лв на седмица, като искам да ям разнообразна храна 5-6 пъти на ден.

Леле, ти сериозно ли си мислиш, че тая тема е, за да ти оборваме твърденията и въобще каквото и да било свързано с теб? Много на сериозно се взе нещо - та чак и ще черпи... Нека те светна - никой тук не му дреме къв си, кой си, колко ти е бюджета и колко ти е егото - темите се пускат, за да си помагаме, да се извлече реална полза - ти дотук нито едно полезно нещо не каза и силно се съмнявам оттук на сетне това да стане, затова що не си вземеш почерпката и не си хапнеш сладко-сладко в някое ресторантче за наше здраве, пък ние тук ще си обсъждаме евтините боклуци...

Мнението беше редактирано от Петър на 28.10.12 12:12.

28.10.12
12:57

казано от Петър29 на 28.10.12, 12:11:

Напълно съм съгласен. За съжаление темата стана прекалено дълга с общи приказки. Реално досега никой не е оборил моето твърдение, че хранителния режим е скъп. От предлагането на 3-4 магазина в различни краища на България до съставянето на хранителен режим, който може да се спазва редовно разликата е огромна. Обещавам солидна почерпка (дори пари) на първия, който ми предложи хранителен режим за под 100 лв на седмица, като искам да ям разнообразна храна 5-6 пъти на ден.

Леле, ти сериозно ли си мислиш, че тая тема е, за да ти оборваме твърденията и въобще каквото и да било свързано с теб? Много на сериозно се взе нещо - та чак и ще черпи... Нека те светна - никой тук не му дреме къв си, кой си, колко ти е бюджета и колко ти е егото - темите се пускат, за да си помагаме, да се извлече реална полза - ти дотук нито едно полезно нещо не каза и силно се съмнявам оттук на сетне това да стане, затова що не си вземеш почерпката и не си хапнеш сладко-сладко в някое ресторантче за наше здраве, пък ние тук ще си обсъждаме евтините боклуци...

Хаха да съм казал кой съм, какъв съм и т.н. ???? Да на сериозно се взимам, това си е мой проблем. След като има тема и се създава дискусия има и различни мнения. Казах ви просто че никой не може да направи качествен хранителен режим за седмица с разнообразна и полезна храна за под 100 лв. Айде помогни ми. Приемаме че съм някой новак дето нищо не разбира, а вие тук сте специалистите. Това нахвърляно, яж пилешко, яйца и зеленчуци не дава никакъв конкретен отговор по темата.

Мнението беше редактирано от Sofiiska Batka на 28.10.12 13:02.

28.10.12
14:07

Здрава и разнообразна храна за здраво качване на килограми,сам си прави сметката колко пари е месечно ,казвам ти дневно..

500 гр конско - 3,50
200 гр ориз - 60 стотинки
1 кг картофи 70 стотинки
5 яйца - 1-1,20
Зеленчуци - 2 лева
50 грама суров бадем - 65 стотинки
100-150 грама макарони - 20 стотинки

28.10.12
17:56

Много обичам месото бе колеги :)

28.10.12
21:05

Едно пълноценно хранене и активен начин на живот винаги излизат по-евтино от лекарства.

28.10.12
21:22

Как хора с различни бюджети, могат да говорят за евтино и скъпо ?

Ако някой се интересува, открих магазин във Варна с перфектни млечни изделия, домашни и от мандра. Масло, сметана, кашкавал, сирене, извара. Цени не помня, само се сещам, че маслото беше 9.50. Най-вкусното масло което съм ял някога. Намира се на улица Пирин.

28.10.12
21:43

казано от CarnalK на 28.10.12, 21:05:

Едно пълноценно хранене и активен начин на живот винаги излизат по-евтино от лекарства.

Много точно казано. Един авер разправяше следното, гледайки всичките ни колеги в офиса с нулева физическа активност, живеещи на кроасани, как подсмърчат когато захладнее малко и ходят с по 2 торби лекарства и сиропи на работа: “Те дават по 80 лева на месец за лекарства, аз давам по 30 лева на месец за фитнес карта....”

28.10.12
22:17

казано от Anatoli Ivanov на 28.10.12, 21:22:

Ако някой се интересува, открих магазин във Варна с перфектни млечни изделия, домашни и от мандра. Масло, сметана, кашкавал, сирене, извара. Цени не помня, само се сещам, че маслото беше 9.50. Най-вкусното масло което съм ял някога. Намира се на улица Пирин.

Аз се интересувам. :)
Как се казва магазина и в коя част на Пирин?

29.10.12
10:18

казано от Radost_nezemnA на 28.10.12, 22:17:

казано от Anatoli Ivanov на 28.10.12, 21:22:

Аз се интересувам. :)
Как се казва магазина и в коя част на Пирин?

Като част - точно преди светофара на старото “Жълто”, магазинчето е изключително малко и няма име, поне аз не видях. Желаещите мога и да ги заведа.

Истината е в телешкото месо, без значение от цената.

казано от Петър Василев на 31.10.12, 00:25:

Истината е в телешкото месо, без значение от цената.

Добре щом е без значение давай по 16лв за кг кравешко тогава ;) Супер си е телешкото иначе,но свинското ми е по- на далавера :)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 01.12.12 21:46.

01.12.13
19:18

Здравейте,
Попаднах на тази тема, докато търсех информация как да си набавя около 2800-3000 калории дневно.
Виждам, че много хора, поне според мен, имат неправилна концепция относно това с какво се хранят.
Убедил съм се, че промоциите по хипермаркетите имат за цел предимно да разкарат застоялите или по-некачествените продукти. Разбирам, че е за нас е трудно да се  храним с качествени храни, защото те са по-скъпи. Отделен е  въпросът колко от тези по-скъпи храни са по-качествени.
Останах обаче с впечатление, че много от вас се стремят да купуват най-евтиното, без да се замислят, че това с което се храним пряко се отразява на здравето ни.
Не искам да упреквам никой, а единствено да ви посъветвам да си направите много хубаво месечния бюджет, за да пресметнете дали всъщност  не ви остават пари, с които да си купите по-скъпа храна.
Аз мога да кажа, че ако купувам най-евтиното бих икономисал не повече от 60 до 80 лв. за храна. Когато става въпрос за здравето ми и при положение, че в месечния ми бюджет винаги остават поне толкова пари, смятам че е добре да ги похарча именно за по-качествена храна.
А мнения за качесвтените хранителни продукти на нашия пазар би било много полезно да обсъждаме в отделна тема.

01.12.13
19:42

Ако на месец даваш 130-150лв за храна, то 60-80 отгоре са си сериозна цифра.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1