казано от Teen Power на 28.10.12, 09:37:
казано от Sofiiska Batka на 28.10.12, 09:29:
казано от Блага на 27.10.12, 23:09:
Но положението на повечето хора тук не е такова, затова е и създадена темата - ако можем, да си помогнем. Особено живеещите в София...
който ми предложи хранителен режим за под 100 лв на седмица, като искам да ям разнообразна храна 5-6 пъти на ден.
Бате,това е лесно..Искаш за под 400 лв на месец да ядеш хубаво,а това е напълно възможно..Пилешко конско зеленчуци ориз картофи всеки ден..
То лесно,ама така като гледам неговите разбирания за хранителен режим,пича иска да редува телешко кобе и пъстърва,с омар и хайвер от белуга.При това положение не виждам как ще стане.
Гадната истина е че и 3000 лева да си докарва 3 членно семейство,така ще се завъртят нещата,че ще се чудиш,как да свържеш двата края.Не ми се говори за какво става дума,ама ако Софийската батка държи,ще му обясна.
Напълно съм съгласен. За съжаление темата стана прекалено дълга с общи приказки. Реално досега никой не е оборил моето твърдение, че хранителния режим е скъп. От предлагането на 3-4 магазина в различни краища на България до съставянето на хранителен режим, който може да се спазва редовно разликата е огромна. Обещавам солидна почерпка (дори пари) на първия, който ми предложи хранителен режим за под 100 лв на седмица, като искам да ям разнообразна храна 5-6 пъти на ден.
Леле, ти сериозно ли си мислиш, че тая тема е, за да ти оборваме твърденията и въобще каквото и да било свързано с теб? Много на сериозно се взе нещо - та чак и ще черпи... Нека те светна - никой тук не му дреме къв си, кой си, колко ти е бюджета и колко ти е егото - темите се пускат, за да си помагаме, да се извлече реална полза - ти дотук нито едно полезно нещо не каза и силно се съмнявам оттук на сетне това да стане, затова що не си вземеш почерпката и не си хапнеш сладко-сладко в някое ресторантче за наше здраве, пък ние тук ще си обсъждаме евтините боклуци...
Мнението беше редактирано от Петър на 28.10.12 12:12.
28.10.12
12:57
казано от Петър29 на 28.10.12, 12:11:
Напълно съм съгласен. За съжаление темата стана прекалено дълга с общи приказки. Реално досега никой не е оборил моето твърдение, че хранителния режим е скъп. От предлагането на 3-4 магазина в различни краища на България до съставянето на хранителен режим, който може да се спазва редовно разликата е огромна. Обещавам солидна почерпка (дори пари) на първия, който ми предложи хранителен режим за под 100 лв на седмица, като искам да ям разнообразна храна 5-6 пъти на ден.
Леле, ти сериозно ли си мислиш, че тая тема е, за да ти оборваме твърденията и въобще каквото и да било свързано с теб? Много на сериозно се взе нещо - та чак и ще черпи... Нека те светна - никой тук не му дреме къв си, кой си, колко ти е бюджета и колко ти е егото - темите се пускат, за да си помагаме, да се извлече реална полза - ти дотук нито едно полезно нещо не каза и силно се съмнявам оттук на сетне това да стане, затова що не си вземеш почерпката и не си хапнеш сладко-сладко в някое ресторантче за наше здраве, пък ние тук ще си обсъждаме евтините боклуци...
Хаха да съм казал кой съм, какъв съм и т.н. ???? Да на сериозно се взимам, това си е мой проблем. След като има тема и се създава дискусия има и различни мнения. Казах ви просто че никой не може да направи качествен хранителен режим за седмица с разнообразна и полезна храна за под 100 лв. Айде помогни ми. Приемаме че съм някой новак дето нищо не разбира, а вие тук сте специалистите. Това нахвърляно, яж пилешко, яйца и зеленчуци не дава никакъв конкретен отговор по темата.
Мнението беше редактирано от Sofiiska Batka на 28.10.12 13:02.
28.10.12
14:07
Здрава и разнообразна храна за здраво качване на килограми,сам си прави сметката колко пари е месечно ,казвам ти дневно..
500 гр конско - 3,50
200 гр ориз - 60 стотинки
1 кг картофи 70 стотинки
5 яйца - 1-1,20
Зеленчуци - 2 лева
50 грама суров бадем - 65 стотинки
100-150 грама макарони - 20 стотинки
Едно пълноценно хранене и активен начин на живот винаги излизат по-евтино от лекарства.
28.10.12
21:22
Как хора с различни бюджети, могат да говорят за евтино и скъпо ?
Ако някой се интересува, открих магазин във Варна с перфектни млечни изделия, домашни и от мандра. Масло, сметана, кашкавал, сирене, извара. Цени не помня, само се сещам, че маслото беше 9.50. Най-вкусното масло което съм ял някога. Намира се на улица Пирин.
28.10.12
21:43
казано от CarnalK на 28.10.12, 21:05:
Едно пълноценно хранене и активен начин на живот винаги излизат по-евтино от лекарства.
Много точно казано. Един авер разправяше следното, гледайки всичките ни колеги в офиса с нулева физическа активност, живеещи на кроасани, как подсмърчат когато захладнее малко и ходят с по 2 торби лекарства и сиропи на работа: “Те дават по 80 лева на месец за лекарства, аз давам по 30 лева на месец за фитнес карта....”
28.10.12
22:17
казано от Anatoli Ivanov на 28.10.12, 21:22:
Ако някой се интересува, открих магазин във Варна с перфектни млечни изделия, домашни и от мандра. Масло, сметана, кашкавал, сирене, извара. Цени не помня, само се сещам, че маслото беше 9.50. Най-вкусното масло което съм ял някога. Намира се на улица Пирин.
Аз се интересувам. :)
Как се казва магазина и в коя част на Пирин?
29.10.12
10:18
казано от Radost_nezemnA на 28.10.12, 22:17:
казано от Anatoli Ivanov на 28.10.12, 21:22:
Аз се интересувам. :)
Как се казва магазина и в коя част на Пирин?
Като част - точно преди светофара на старото “Жълто”, магазинчето е изключително малко и няма име, поне аз не видях. Желаещите мога и да ги заведа.
31.10.12
00:25
Истината е в телешкото месо, без значение от цената.
01.12.12
21:45
казано от Петър Василев на 31.10.12, 00:25:
Истината е в телешкото месо, без значение от цената.
Добре щом е без значение давай по 16лв за кг кравешко тогава ;) Супер си е телешкото иначе,но свинското ми е по- на далавера :)
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 01.12.12 21:46.
Здравейте,
Попаднах на тази тема, докато търсех информация как да си набавя около 2800-3000 калории дневно.
Виждам, че много хора, поне според мен, имат неправилна концепция относно това с какво се хранят.
Убедил съм се, че промоциите по хипермаркетите имат за цел предимно да разкарат застоялите или по-некачествените продукти. Разбирам, че е за нас е трудно да се храним с качествени храни, защото те са по-скъпи. Отделен е въпросът колко от тези по-скъпи храни са по-качествени.
Останах обаче с впечатление, че много от вас се стремят да купуват най-евтиното, без да се замислят, че това с което се храним пряко се отразява на здравето ни.
Не искам да упреквам никой, а единствено да ви посъветвам да си направите много хубаво месечния бюджет, за да пресметнете дали всъщност не ви остават пари, с които да си купите по-скъпа храна.
Аз мога да кажа, че ако купувам най-евтиното бих икономисал не повече от 60 до 80 лв. за храна. Когато става въпрос за здравето ми и при положение, че в месечния ми бюджет винаги остават поне толкова пари, смятам че е добре да ги похарча именно за по-качествена храна.
А мнения за качесвтените хранителни продукти на нашия пазар би било много полезно да обсъждаме в отделна тема.
01.12.13
19:42
Ако на месец даваш 130-150лв за храна, то 60-80 отгоре са си сериозна цифра.