Тежко клякане без спотъри и Squat Rack

30.10.12
19:14

Здравейте,
От една седмица по стечение на обстоятелствата тренирам в зала, в която няма Скуат Рак, а само разделени стойки за клек, като в залита за олимпийско вдигане на тежести. В момента правя почти само АТГ заден клек, но не мога да сложа високи килограми или да правя серия до отказ, понеже не знам какво да правя, ако щангата ме затисне и не мога да се изправя. Почти винаги тренирам сам,
пък и досега не съм попадал на човек, който да знае как се пази на клек без да пипа лоста или да ми помага и при най - малката
трудност по време на движението. Гледал съм клипове, в които щангата се пуска зад гърба да падне свободно на земята, но ако
случайно ми падне върху кръста не ми се мисли :x Всякакви идеи и предложения са добре дошли!

П. С.  Ако имате някави съвети и за предния клек, споделете :)

30.10.12
19:20

Все едно се опитваш да легнеш по гръб ако те затисне,няма как да ти падне на кръста,ще ти дойде отвътре какво да правиш.При предния клек пък е пределно просто - просто се навеждаш напред и пускаш лактите.

30.10.12
19:58

просто кат стигнеш отказ клекаш до долу се1 ще сереш и си махаш ръцете,щангата пада сама.
ти поне можеш да пускаш щангата и да тряскаш,аз кат тренирам вкъщи ако пусна 60 кг се чува все1 е гръмнала пиратка,представям си ако пусна над 120 кг :Д

30.10.12
21:44

Ти ако пуснеш повече сигурно ремонт ще трябва да правиш :)
А и предполагам си в къща,ако е блок съседите ще излязат пред блока от уплах.
Ако я пуснеш прав се изтегляш напред и няма как да падне върху теб.

30.10.12
23:05

Тренирам в избата,такаче пускането не е проблем,ама много гърми :D

31.10.12
00:55

Каква настилка имаш,все пак нещо трябва да обира ускоренеито.

31.10.12
08:58

никва,бетон и отгоре нещо като балатум.Ама аз и не съм се занимавал,само един път съм изпускал 110 на преден клек,иба си майката.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1