За младите хора в бг

PO

25.08.05
21:28

днес като бях във фитнеса се сетих да пусна тая тема..Та споделяте ли мнението ,че новото поколение (15-19 годишните дето са сега ) са предимно боклуци..Дойде ми на акъла като се огледах малко в залата- вътре имаше поне 30 човека ,а очевидно аз бях наи-малкия на възраст (аз съм на 19).Често сме чували упреците на пенсионерите “днешната младеж..” и сега като се замисля защо да не са прави?Тъй наричаните тинеиджъри нямат никакво желание да спортуват,а пълнят компютърните зали (или гледат лигави програми по тв-то от типа на Стар Академи..мали как го мразяя ама да не се отклоняваме:) .За моите съученици тегло над 70кг е нещо прекомерно и ненормално(сега завърших 12 клас).Та допреди 40-50г са ги взимали на 16 в армията!Вии представяте ли си наще 16 годишни да ги пишим воиници (то не е като cs-a ,който ви е толкова скъп..)И после що се представяме все по-слабо на олимпиадите и кога ще имаме отбор в Шампионската (ако това стане,ше е такъв предимно с чужденци).
А спорта е само часто от проблема..Ами  да погледнем последните избори? Избирателната активност е 54% ,а гласуват предимно пенсионерите!Представете си каква е тя сред младите (както някой бепше казал личната карта не се използва само за дискотеките).И на фона на тая картинка слушам гневни фрази от типа: Това само в БГ го има!” (ми като не си гласувал как може да имаш претенции към живота в държаваа)
Е тук може да добавим и факта ,че допреди няколко години пияни 9окласници бяха нормално явление по дискотеките ,а ако имаше как да разберем колко трева се пуши на ден си е е*ало майката...
Ама аиди стига толкоз ,че се уморих ,ако имате мнение по въпроса пишете ;)

PR

25.08.05
21:37

Младото поколение си е винаги еднакво !
Просто предишното младо ,е вече старо и стария му мозък ,не може да възприема нещата ,както едно време ;)

младежта си е младеж винаги -но, не визирам ленинската,тимуровската и комсомола ;)

PO

25.08.05
21:48

не съм много съгласен промтп..кое и е еднаквото като допреди 10години почти никой не е пушил трева,пиели са само над 18 годишните а 70-80% са спортували?Телевизия се е гледало 1 час на ден,пц игри и простотии просто е нямало и младежите спортуват всеки ден ?Пример мога да дам и с даскалката по физическо- допреди 10ина години са изпалнявали много по сериозни нормативи от сегашните ( и доста по добре)
е всеки си има мнение де ;)
ПС ако можем да говорим за еднаквост то е генетически ама фаида никва ;)

PR

25.08.05
21:56

Просто сега стандартите са други ! След 10 години, ще са още по-различни !

Човек не може да стои на едно място, виж колко обещаващи млади атлети имаме, дори тук във форума !
Рекорди се подобряват - времената се менят.... и спорта е светлини години напред от едно време ;)

Това е моето мнение - уважавам и твоето разбира се :)

25.08.05
22:10

Хей градски, я да си седнеш на дупето - т.е. да се хванеш за железата и дъмбелите и да си правиш билдинга!
Скъпи ми приятелю, всяко поколение има свой живот и трябва да си го живее по начин по различен от този на предишните. :wink:
Така е било и така ще бъде, аре не откривай сега колелото. Ако не ти харесва намека ми за колелото, да река тогаз - аре не откривай топлата вода. Нали знаеш на което му викат “топлата вода” в Русе, когато се определят срещи. :roll:
И кво стана с гърбът ти работиш ли по него? Да не стане така, аз да изпраскам по готен гръб от тебе, че тогава.....

PO

25.08.05
22:17

не знам на кое му викат :)
ми днес пак прaиь ама нещо не се ьаресвам напоследак :)

25.08.05
22:22

Съгласен съм с ПРОМПТ, но не съм съгласен с подписа ти!

PO

25.08.05
22:34

ее малко нацизъм ко толкоз :)
А и как ще коментирате изключително слабото представяна на последната (бе то и последните 2 ама аиде ) олимпиада?Имаме един иовчев дето скоро ще тръгне към залеза на кариерата и Ивет Лалова (тя пък си счупи крака баси).Това са ни спортистите ,а в предните години сме взимали 2-3 пъти повече медали( а и не ми казваите за стрелбата,щото то е толкоз спорт колкот белота ) . И не мисля ,че оправдание е само ,че нямало пари...то и да го заринеш с пари спорта кой щи спортува кат му е по яко да си пуши там тревите ?

25.08.05
22:45

Абе не сме никакви та да решаваме каква е днешната младеж винаги всичко се мени (колелото се върти) и аз не одобрявам какво правят част от нея но има и друга част която ми харесва винаги е било така но да се връщаме в годините на комунизма е немислимо

25.08.05
22:54

Попайче, не ми се отговоряше, ама айде.....
За Олимпиадата казваш - слабо - така е , приятел така е! Причината е че няма money! ще кажете - не всичко е пари - но разберете за подготовка яка, трябват не малко пари. Тренирам в зала ( която не е фитнес ) и е в такова окаяно положение, такава мизерия, че ум да ти зайде. А в тази зала тренират и настоящи световни шампони. Но тази зала не е пълна с младежи и трениращи, както беше преди в онова време, кога ....... Не влагам елемент на носталгия - просто представям факти.

RE

25.08.05
23:00

е аз сам на 14 и тренирам от горе долу 8-9 месеца и както се вижда влизам в гранижата на тийнейджърите.Но колкото и да се страано аз също съм на същото мнение като Попай.Аз имам огромно желание да спортувам и го правя.Другите найстина са супер задъстени.
И аз не ги трая тея , ЦС , Стар академи и подобни глупости.Повечето ми връстници само с глупости се занимават : пушат , (някой и редовно се наливат) и ниаккво развитие.Но не моат ма вкарат в тяхната партия...спорта е нещо велико...и колкто до компютрите аз също ги изолзвам но игра на компютъра си не съм пускал от години(сяква по сериозна и да са овличам по цял ден)
използвам си го за програмиране и източник на информация..както за едното ми хоби Бодибилдинга така и другото : Нискочестотни усилватели:)
Та това го написах, да не се отчавайвате толкоз и да знаете,че все пак някакъв процент от въпросните млади хора имат хъс и желание за спортни постижения :)

PO

25.08.05
23:06

вълчо точно за това говореь ,явно само тия на моята възраст могат да разберат точно за какво говоря(какъв спорта да чакаш като 50% от кваратала е влюбен в мариьуаната).А има някой наистина много талантливи пишлемета който се провалиьа с тия боклуци - примерно имаше един който в 6-7 клас беше максималния спортист - футбол ,волейбол,баскетбол,тенис на маса,бадминтон...бе кот си помислиш..Ся е най дивия наркоман в района ;)

25.08.05
23:06

ми аз съм на 15 и аз съм от Русе и знам за какво говориш :)много се дразня от един пич който има стабилно шкембе и се ша го маха ама няма как да стане като по цял ден стоиш по пейките и ядеш :evil:  а иначе проблема в България не е че нямаме таланти(точно обратното е и не го казвам защото съм българин :!:  а защото историята го е доказала)истината е че трябват много пари.Удивен съм от младите които въпреки мизерията и безпаричието продължават да извършват невероятни подвизи по света(и не само в спорта).доколкото си скомням българин е световен шампион по математика а да не говорим за другите дисциплини :evil:

така че недей да виниш младите въпреки че и аз съм удивен от простотията на някои мои набори ама хаиде.
иначе не знаеш баща ми кви неща ми е разказвал от детството си така че недей да си мислиш че едно време не се е пиело вино от малолетните :wink:

PO

25.08.05
23:16

ридик пиели са батка ама..ти знаеш ли че преди 1 година бяьа намерили мъртво пиян седмокласник в дискотека?
или че когато аз бяь 8 клас(преди 5 години) никой за нищо не ти искаше години ,приятелите ми се напиваьа като прасета през 2-3 дена по клубовете.А я се замисли за новите простотии...Какво значи да речем метъл ?! рапър? стриит маняк?!  :shock: Ей туи са все разрастващи се групи ,който са съставени от млади ьора дет за нищо не стават.(разбира се под “рапър” говорим за крайните форми,не само за човек който слуша черно).И тез келеши със страните дреьи -били те изцяло черни с кубинки през лятото,или изсулени грозни гащи ,ще ти свършат някаква работа?!

25.08.05
23:36

защо да е станала грешка?всичко което каза е абсолютно вярно с малки изключения

25.08.05
23:39

И аз съм на мнение че по малко се спортува . 90% от приятелите и познатите ми предпочитат да направят няколко врътки на ЦС или да пият по бира , отколкото да покарат колело , да  поритат или нещо от сорта . Поне около мене положението е такова .

Да се оправят . Не можете да накарате никого насила да започне да спортува . А и е по лесно да си накежеш черния  :twisted:  или белия дроб .

PO

25.08.05
23:40

[quote author=“ridddick”]защо да е станала грешка?всичко което каза е абсолютно вярно с малки изключения

двоен пост  бе:)
не горното
е вярно е поне според мен ,щом сам го написал :)
И не е само спорта,я вижте изборите дет написаь по горе?Не им пука за нищо-спорт ,политика,образование..даим наракотици и тъпи програми по тв-то.Кой го бърка дали дпс ще имат половината власт в държавата,при положение ,че в същия момент се решава съдбата на Клавдия от стар академи (е само неиното име помня) :)

25.08.05
23:49

[quote author=“Odin”]И аз съм на мнение че по малко се спортува . 90% от приятелите и познатите ми предпочитат да направят няколко врътки на ЦС или да пият по бира , отколкото да покарат колело , да  поритат или нещо от сорта . Поне около мене положението е такова .

Оххххх, болна тема!!!!!! Не само около тебе! Като казвам че съм ходил на планина ми казват че съм луд, като ходя на трен, “какво ще се моря, защо да не си пия бирата/кафето”! Като казвам че стоя вкъщи да възстановям, да спя: “има време за спане, цял живот ли ще спиш, не си пропилявай живота, хайде на диско”! На купон:”ти па, що се цепиш, дръпни си малко (коз - гадост и зараза, не мога да мириша печените чушки на баба ми ами тази простотия)”, “айде сега няма да пиеш, само за наздраве бе нищо няма да ти стане”!!! “да знаеш ей и аз тренирам, ходих на фитнес преди 1-2 месеца, трябва да се стегна за лятото”!

Без коментар! Скарах се с много хора защото не искам да съм като тях! Сега съм доволен, че повече не ги познавам, като развалини са на по 19 - 20 г (аз съм на 19)! Искам да мога като Джак Лалейн на 70 годишнината си да дърпам 70 лодки с плуване, един час при залива (май залив беше) Каталина!

Всичко започва от семейството. Първо са родителите, които ако не са спортни натури не насърчават децата си към спорт. Аз лично съм гледал баща ми като пример за спортна натура и затова винаги подържам някаква физическа форма за да не съм на по-долно физическо ниво от него. Общо взето човек трябва да си има стимул за спорт.

26.08.05
00:01

ДПС няма да ги коментирам.
Само искам да ви разкажа една действителна история с един мой комшия.Той се казва Теодор и като по малък беше много задръстен и сдухан(във абсолютно всякакво значение).та той като по-малък беше много задръстен и техните го пратиха да учи в семинария за поп.Прибира се нашия кандидат свешеник ама не мога да го позная-целия в черно,вериги и кубинки.абе беше станал метъл(аз по принцип и аз слушам такава музика и имам приятели метъли с които много се уважаваме,НО има и много метъли наркомани,крадци и т.н.).хвали се как бягали от семинарията и се напивали като прасета с приятелите си.

най-голямата ирония е че той учи за поп а е отявлен метъл :wink:  :shock:

а иначе имам много приятели които постоянно се хвалят как са се напили и много се дразня щото постоянно чувам как е изпил 5 галона или 1л водка а като седнем на маса се напива от 3 бири!

а иначе тва за семейството е относително.

САШО ПОЧИВАЙ В МИР!

_M

26.08.05
00:03

YODA аз съм на 17 и се сблъсквам с абсолютно същите проблеми и ми омръзна да обяснявам.нека да си трошат главите
явно надеждата е в младите натурални билдъри  :wink:

QK

26.08.05
00:04

Момчета,и преди и сега си има хора,които спортуват и други,които се напиват и напушват по цял ден(за младежите говоря),но сега сме 21 век,сега е века на технологията(компютри,совалки и т.н.)просто технологията се развива и света по нея,та мисълта ми е че всяко поколение се мени според ерата в която е навлязло,не се знае другата да не е междузвездни войни :lol: ,има си културисти и спортисти и винаги ще ги има,и то все по яки и добри ще стават,трябва да разберете че света върви напред.Има едно нещо,което се е променило и продължава само в лоша посока - уважението и отношението на младежта.Може ли едно момче на 13-14 години да ми се прави на мъж и да се разправя - абе момче 40 кг.при положение че аз съм близо 100 кила,какво да си помисля и какво да паправя.Никакво уважение и отношение.Това може да си има и причина - днешната младеж мисли че тези с “по-изостанали” мнения за живота са някакви комплексари и живеят още в кумунизма,еми то е било коренно различно,но не може да се сърдиш на никой просто така се върти колелото и трябва човек да се примирява,отвреме на време да ги поплясква тия отворковци дребни.А това за парите е вярно - трябва да има ако не компенсация,то поне за подготовка.Саберете ми пари да видите какво чудовище ще стана :D :lol: аре извинете за рекламата :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1