29.10.12
12:59
Здравейте,
Тренирам от около 3 месеца. Преди 5-6 години имах някакъв опит в залата, но мина толкова време, че почти го отписвам напълно. Въпроса ми е дали подхождам правилно към тренировката, суплиментите и храненето. Тренирам 3 пъти седмично (фиксирано), вторник, четвъртък и неделя.
Вторник - гръб и трицепс
Четвъртък - рамо, трапец ( и малко крака)
Неделя - гърди и бицепс
Стремя се на края на тренировката да правя винаги и малко упражнения за корем.
За 3 месеца не съм качил много кг. Преди да почна бях по-мазен обаче, и за това време мисля, че има (малък) ефект. За това време започнах да вдигам с доста по-големи тежести от колкото в началото. За някои групи повече от колкото за други.
Пия протеин AMIX Fusion, аминокиселини AMIX HYDRO, и пия преди тренировка N.O. - Explode. А в дните с тренировка след яденето преди тренировката (2-2.5 часа преди тренировка) и Animal pack.
За момента мисля, че ми действат, но не знам дали взимам максимума от всичко. Опитвам се да тренирам усърдно, като правя кратки почивки между сериите.
Правя по 4 упражнения за група като сериите обикновено са 4х4х3х3.
Да си дойдем на думата, опасенията ми:
* тренировката става над 1ч. - някъде към час и 20-25мин.
* след всяка тренировка имам, макар и малка, мускулна треска на групите, които съм тренирал.
Дали не си вкарвам автогол от претрениране, или пък не успявам да се възстановя добре.
Сутрин пия със самото ставане по 30гр. от протеина (всеки ден), а в дни на тренировка и една доза след тренировката. Не непосредствено, първо хапвам бързи въглехидрати (нещо сладко, кроасан, банан, каквото има под ръка). След това дозата протеин с 3бр. аминокиселни.
Преди тренировката, 2 часа след храненето пия бустъра, а 10мин преди нея 3бр аминокиселини.
Приемам предложения и съвети (ако може обосновани). Казвам го защото чувам и чета много противоречиви неща. Знам, че трябва да се пробва, но не искам да похабявам времето в залата и парите за добавките.
Поздрави,
30.10.12
17:58
с почти никакви крака и предполагам не доброто хранене и разчитане главно на добавки, едва ли ще имаш кой знае какъв ефект. силно хранене и крака, и то с яко клякане, и масата ще дойде
31.10.12
10:23
За краката съм съгласен, ще ги включа. Вече се опитвам да наглася нов сплит за седмицата. Но за храната не съм съгласен, мисля че ям в достатъчни количества, и качеството е добро. Ям домашно произведено месо (свинско и пилешко), домашни яйца и т.н. :)