13.10.12
00:04
Преди 4 месеца ми беше измерена 22 градуса сколиоза. Реално мисля че беше по-малко но през последните 3-4 месеца плувам 2-3 седмично и мисля че имам напредък. Проблемът е че наскоро бягах спринт и се секнах и трета седмица не ми минава. Не сам сигурен защо, но четох тук че против такива болки, малко мъртва тяга помага. Проучвах и стигнах до заклучението че триабва да вдигам мъртва тяга ПО МНОГО малко тежест, с правилна техника и прито не пълна- за да не претисне гръбнака. Въпросът ми е :
Да вдигам ли в случая мъртва тяга или не?
Темата беше редактирана от Петко К на 31.10.12 19:28.
13.10.12
00:32
Според мен е най-добре да отидеш при специалист да те види. Ако си в София ти препоръчвам Лазар Радков или Цветан Василев. Това е сайта им - http://www.livetolift.com/ Всъщност и да не си от София, пак отиди при тях.
Аз също имам лека форма на сколиоза и отидох при Лазар, даде ми няколко упражнения и за по-малко от месец от силни болки в кръста при навеждане по-голямо от 10тина градуса, сега докосвам земята с юмруци без особени проблеми.
13.10.12
11:05
казано от Кристиян Дончев на 13.10.12, 00:32:
Според мен е най-добре да отидеш при специалист да те види. Ако си в София ти препоръчвам Лазар Радков или Цветан Василев. Това е сайта им - http://www.livetolift.com/ Всъщност и да не си от София, пак отиди при тях.
Аз също имам лека форма на сколиоза и отидох при Лазар, даде ми няколко упражнения и за по-малко от месец от силни болки в кръста при навеждане по-голямо от 10тина градуса, сега докосвам земята с юмруци без особени проблеми.
Аз ходих на специалист във София сас доста сертификати и не само каза във фитнеса да нямам вертикално напрежениел но и четох че малко мъртва тяга може да помогнел Сега незнам какво да направя
13.10.12
12:16
Най-добре отиди при тях, кадърни хора са и ще ти помогнат.
13.10.12
12:21
В случай, че нямаш възможност да отидеш при колегите, бъди наясно че преди тягата следва да проведеш 3-4 месеца програма за баланс ляво-дясно. Планкове, изометрия с ластици/кабели, подсилване на корема и стабилизация на таза. Чак след това там започваш тяга с малка тежест при изпълнение с цяла задна верига, срещу огледало с тежест до 1/2 собствено тегло. После скалираш с навеждане на един крак с/без дъмбели.
Треньор/кинезитерапевт може да ти спести много време, заблуди и грешки най-вече като те научи да си ползваш тялото, за какво да следиш и пр. Поне 8-10 сесии със специалист ти трябват. Помисли!
18.10.12
14:24
какво ще кажете за ЛАМАР ГАНТ?
типичен пример за сколиоза+5 пъти собственото си тегло тяга
18.10.12
21:27
Смятам че е страхотно изключение от правилото. След обстойна статия за него (ти повдигна интереса ми), научих че я има от дете и “не усеща болка”. Дали е било така, дали е бил на болкоуспокояващи и е използвал биомеханичните си предимства за да бъде номер 1, дали го е боляло и как е днес не - разбрах. Нашият човек обаче (титуляра на темата) постоянно се “сецва”. Явно не е Гант. :)
30.10.12
19:36
казано от Владимир Недков на 18.10.12, 21:27:
Смятам че е страхотно изключение от правилото. След обстойна статия за него (ти повдигна интереса ми), научих че я има от дете и “не усеща болка”. Дали е било така, дали е бил на болкоуспокояващи и е използвал биомеханичните си предимства за да бъде номер 1, дали го е боляло и как е днес не - разбрах. Нашият човек обаче (титуляра на темата) постоянно се “сецва”. Явно не е Гант. :)
Всъщност няма много смисъл да слушъм не квалифицирани хора. Бил съм при докотр - каза НЕ на тягата. Има си уреди които пак си помагат отлично, но просто са по-редки. Плуването тук е най-важно. За фитнеса лично от по тежките упражнения ми е препорачано да правя лежанка.
Така че момчета - ще се управя :)
30.10.12
20:06
Аз бих ти препоръчал нещо друго вместо лежанка ,но как да е..Защо ти е препоръчано лежанка??
Мнението беше редактирано от Teen Power на 30.10.12 20:30.
30.10.12
20:45
Да ти кажа повечето доктори си нямат на идея от трениране.. и на мен доктора ми каза, че единствено плуване ще ме оправи, а като гледам положението е друго ;)
30.10.12
21:31
казано от Master Killer на 30.10.12, 19:36:
казано от Владимир Недков на 18.10.12, 21:27:
Всъщност няма много смисъл да слушъм не квалифицирани хора. Бил съм при докотр - каза НЕ на тягата. Има си уреди които пак си помагат отлично, но просто са по-редки. Плуването тук е най-важно. За фитнеса лично от по тежките упражнения ми е препорачано да правя лежанка.
Така че момчета - ще се управя :)
Едно неквалифицирано “успех” от мен!
Всъщност няма много смисъл да слушъм не квалифицирани хора. Бил съм при докотр - каза НЕ на тягата. Има си уреди които пак си помагат отлично, но просто са по-редки. Плуването тук е най-важно.
А от кога лекарите са квалифицирани на тая тема? За класическата тяга не знам, но има десетки други варианти, които може да ти помогнат. На плуването не знам що му се преписват някакви магически свойства, каквито то няма. Добре подбрана фитнес програма, разработена от специалист (но не и от някой “фитнес инструктор” от кварталната зала) ще има много по-голям ефект от киснене в басейна.
За фитнеса лично от по тежките упражнения ми е препорачано да правя лежанка.
Да, и най-много да си прецакаш и раменете и да си докараш кифоза ;)
Между другото, и аз имам гръбначни изкривявания, но не съм се ограничавал от към упражнения.
Повечето хора имат някакви изкривявание, следствие на застоял живот в детството и киснене пред компютъра.
http://www.livetolift.com/2011/01/07/криви-ли-са-децата-ни/#more-3920
31.10.12
11:56
Хаха знаех си че не трябва да ви слушам!! Плуването е наи хубавият спорт и това че не го владеете незначи, че не по хубаво отколкото да се блъскаш във фитнес. Има си доста прочини защо го препоръчват.....опитай да се досетиш!
Съжалявам, че си загубих времето да обяснявам на неграмотни тинейджъри. Все си казвам, че няма смисъл да пиша повече в тоя форум, ама....
Мнението беше редактирано от Петко К на 31.10.12 12:02.
31.10.12
12:01
Изключително нагло човече. За какво въобще я пусна тази тема? Ходи плувай и се спасявай !
казано от Петко К на 31.10.12, 11:31:
Между другото, и аз имам гръбначни изкривявания, но не съм се ограничавал от към упражнения.
Повечето хора имат някакви изкривявание, следствие на застоял живот в детството и киснене пред компютъра.
http://www.livetolift.com/2011/01/07/криви-ли-са-децата-ни/#more-3920
Аз бях с тежка форма на придобита кифоза,точно от горе изброеното.Никога не съм изпитвал какъвто и да е дискомфорт или болка,но преди да си покача активното тегло,гърба отзад,лопатки всичко стоеше грозно.Тежка тяга си правя и ще продължавам да си правя(3х200 - 90 кг лично тегло,след година и 1/2 тренировки) и не само че не ми е влошила положението,а ми помогна доста.Естествено в такава възраст,в каквато съм в момента и дума не може да става,от тука насетне за пълно оправяне на дъгата(ако бях почнал по-рано,можеше и да се оправя,но на възрастта на която ме диагностицираха единствените им съвети бяха да се стремя да не се изгърбвам повече и да внимавам с бягането(тренирах лека атлетика 1500 метра),нито едно от двете на изпълних :P ),но определено вече е по-малка.Както и да е,не правя някви агитаций да правиш,нещо което не искаш,просто исказвам мнение.
31.10.12
12:17
Исках кратък и точен отговор на въпроса, но вие пак ме пращате в девета глуха. Ние българите много се мислим за умни ама вище ни положението.....да плуваш и да бягаш си е много по-здравословно, отколкото да вдигаш тежести или пък “мъртва тяга”. В случая аз вдигам и тежести, но “някой” хора искат само това да правя. Проучете малко защо плуването е препоръчано повеч като спорт, токолкото културизма преди да пишете тъпи коментари...
А някога да ти е идвало на ума, че на сложен и комплексен въпрос не може да се даде кратък и точен отговор?
Явно не ти достига акъла да схванеш защо Смисъла на живота, вселената и всичко останало е 42.
31.10.12
12:32
казано от CarnalK на 31.10.12, 12:26:
А някога да ти е идвало на ума, че на сложен и комплексен въпрос не може да се даде кратък и точен отговор?
Явно не ти достига акъла да схванеш защо Смисъла на живота, вселената и всичко останало е 42.
едно е въпрос, друго е решение, трето е отговор. Аз исках отговор а вие отклонявате. Накрая ви казвам моето мнение, че плуването е главно решение (казано от специалист, които оперира хора от такива неща), а пък онзи ми се прави на спец и казва пък, че не помагало - ей сега това е българина.....
Щом вече имаш мнение на “специалист”, защо изобщо пускаш теми?
казано от Master Killer на 31.10.12, 12:17:
Проучете малко защо плуването е препоръчано повеч като спорт, токолкото културизма преди да пишете тъпи коментари...
Ние сме ги проучили много отдавна нещата, не се притеснявай за нас. Ти си този с проблемите.
Ето ти малко за “здравословното” бягане:
http://www.livetolift.com/2012/04/05/как-да-преборим-негативите-от-бяганет/#more-6576
Ето още малко за тичането и аеробиката, както и за супер “полезното” плуване:
http://www.livetolift.com/2009/05/15/с-какъв-спорт-да-се-захванем/
Успех.
Е като вече имаш изградено мнение, защо питаш за нашите?
Щом си открил пътя, истината и живота, защо ни занимаваш нас?
Или ей така - да ни обясниш колко сме тъпи, как плуването е uber alles, на теб ти го е препоръчал специалист, а ние сме тъпи фитнесджии?
Това не го пробвай извън интернета ;)
31.10.12
12:42
казано от CarnalK на 31.10.12, 12:37:
Е като вече имаш изградено мнение, защо питаш за нашите?
Щом си открил пътя, истината и живота, защо ни занимаваш нас?Или ей така - да ни обясниш колко сме тъпи, как плуването е uber alles, на теб ти го е препоръчал специалист, а ние сме тъпи фитнесджии?
Това не го пробвай извън интернета ;)
Това то питах преди да отида про специалистът.....
Офффф, Master Killer, моля те, отиди и при учител по български, че се изнервям, докато те чета!
Мнението беше редактирано от Блажка на 31.10.12 12:44.
31.10.12
12:44
казано от Петко К на 31.10.12, 12:36:
Щом вече имаш мнение на “специалист”, защо изобщо пускаш теми?
казано от Master Killer на 31.10.12, 12:17:
Проучете малко защо плуването е препоръчано повеч като спорт, токолкото културизма преди да пишете тъпи коментари...
Ние сме ги проучили много отдавна нещата, не се притеснявай за нас. Ти си този с проблемите.
Ето ти малко за “здравословното” бягане:
http://www.livetolift.com/2012/04/05/как-да-преборим-негативите-от-бяганет/#more-6576Ето още малко за тичането и аеробиката, както и за супер “полезното” плуване:
http://www.livetolift.com/2009/05/15/с-какъв-спорт-да-се-захванем/Успех.
Тези сайтове са пълни измислици. Триабва да си прост ама доста прост и неопитен да им вярваш. Напиши на английски в интерент всичките тези простотии, които то казва сайта и всички в интернет го опрекват и казват точно обратното. За пореден път ми доказа колко си “умен”.
Време ти е да те банват.
Мнението беше редактирано от CarnalK на 31.10.12 12:52.
казано от Master Killer на 31.10.12, 12:44:
Тези сайтове са пълни измислици. Триабва да си прост ама доста прост и неопитен да им вярваш. Напиши на английски в интерент всичките тези простотии, които то казва сайта и всички в интернет го опрекват и казват точно обратното. За пореден път ми доказа колко си “умен”.
Хората, писали тия сайтове са поне 10 път над твоето интелектуално ниво, а за опита им да не говорим. Така че, тия определения си ги запази за себе си. Сериозно ти препоръчвам да спреш да пишеш в сайта и да отделиш повечко време за ограмотяване и четене, че имаш нужда.
31.10.12
14:17
казано от Петко К на 31.10.12, 12:00:
Съжалявам, че си загубих времето да обяснявам на неграмотни тинейджъри. Все си казвам, че няма смисъл да пиша повече в тоя форум, ама....
За автора на темата мненията ти може да не го интересуват , но много други се учат от тях.
31.10.12
15:47
казано от Блага на 31.10.12, 12:43:
Офффф, Master Killer, моля те, отиди и при учител по български, че се изнервям, докато те чета!
хаха виж как слагаш запетаи бе .....ей затова говоря!
казано от Петко К на 31.10.12, 13:00:
Хората, писали тия сайтове са поне 10 път над твоето интелектуално ниво, а за опита им да не говорим. Така че, тия определения си ги запази за себе си. Сериозно ти препоръчвам да спреш да пишеш в сайта и да отделиш повечко време за ограмотяване и четене, че имаш нужда.
1. никъде в интернет няма да кажат,че плуването или пък бягането е лошо. Може би с лоша форма да - но имаче са си СУПЕР спорт. Това че нямаш никакъв опит в тези неща незначи че си прав.....пък и много на българи не вярвам....
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.10.12 15:50.
казано от Master Killer на 31.10.12, 15:47:
казано от Блага на 31.10.12, 12:43:
хаха виж как слагаш запетаи бе .....ей затова говоря!
Колегата ми помогна, като видя какво си написал :D
31.10.12
18:51
казано от Master Killer на 31.10.12, 15:47:
.....пък и много на българи не вярвам....
Намери някой израелски или австралийски форум и пусни тема там. Пък накрая може и да чуеш така желаното “Не прави тяга” от някъде.
31.10.12
19:25
Като гледам на какви специалисти се правят някои, аз спирам да се консултирам с този сайт. Единственото което направиха някои тук е да се изложат. Живота продължава. Радвам се че поне няма да слушам “професионалните” ви мнения.
Успех