01.11.12
11:40
Нормално ли е в деня за гръб,предмишниците ми да се натоварват толкова много.Правя придърпване на вертикален и хоризонтален скрипец + чукчета.Болките от напомпването на предмишниците ми,често ми пречат да тренирам гърба си качествено,защото докато на него са му нужни още 5 повторения,ръцете ми отдавна са издали багажа.Какво предлагате?!
П.П.След прекъсване от около една година,тръгнах на фитнес отново преди 1 месец.
01.11.12
14:26
Или просто да потренирваш предмишницата от време на време да дръпне и да нямаш проблеми с хвата после.
01.11.12
14:44
Продължавай да тренираш без фитили,само ще извлечеш полза от това :)
Ае само аз ли не мога разбера как от скрипци ще ти се измаря хвата? А и фитили...за скрипец....сериозно ?
Много сте се изнежили.
Мнението беше редактирано от balabanov на 01.11.12 15:08.
Да - и за скрипец се използват, нищо “изнежено” не виждам. А относно фитилите - ако ги ползваш ни най-малко ще ти отслабне хвата. Уморяват ти се предмишниците, защото не си се научил да активираш гърба на максимум, а дърпаш с ръцете - няма да ти помогнат фитилите.
01.11.12
15:31
казано от Миsh0 на 01.11.12, 15:27:
А относно фитилите - ако ги ползваш ни най-малко ще ти отслабне хвата.
Да, няма да отслабне, той един слаб хват няма как да стане по-слаб ;) И никога няма да стане силен обаче.
Нормално е да се изморяват ако вдигаш тежко, все пак кои мускули са по големи и издържливи - на предмишницата или на гърба??? Я по сериозно. Нищо лошо няма във фитилите. Защо да спреш тренировката за по голямата мускулна група, когато по малката се изморила? Мислете!!!!!!
01.11.12
15:55
Благодаря за отговорите.Само не разбрах “да не дърпаш с ръцете”.
01.11.12
16:19
казано от rumen_pro на 01.11.12, 15:51:
Нормално е да се изморяват ако вдигаш тежко, все пак кои мускули са по големи и издържливи - на предмишницата или на гърба??? Я по сериозно. Нищо лошо няма във фитилите. Защо да спреш тренировката за по голямата мускулна група, когато по малката се изморила? Мислете!!!!!!
Това не е оправдание ;) Хват се тренира като всяка друга група ;)
казано от mihail todorov на 01.11.12, 15:55:
Движението трябва да идва от гърба, а не от ръцете - колкото по-малко дърпаш с ръцете, толкова по-бавно ще се изморяват.
01.11.12
17:02
казано от Херцог Трън на 01.11.12, 16:19:
казано от rumen_pro на 01.11.12, 15:51:
Това не е оправдание ;) Хват се тренира като всяка друга група ;)
казано от mihail todorov на 01.11.12, 15:55:
Движението трябва да идва от гърба, а не от ръцете - колкото по-малко дърпаш с ръцете, толкова по-бавно ще се изморяват.
Би ли ми обяснил ако не те мързи как да изключа ръцете си и да пренеса движението в гръбните мускули?
01.11.12
17:07
Перфект ти е обяснено пич.
Движението трябва да идва от гърба, а не от ръцете
01.11.12
17:36
казано от mihail todorov на 01.11.12, 17:02:
Би ли ми обяснил ако не те мързи как да изключа ръцете си и да пренеса движението в гръбните мускули?
Няма как да ти обясня във форум ;) Най-общо казано - опитай да си събереш плешките - откъде идва движението? ;)
01.11.12
19:50
Ще пробвам. :D .Винаги ми е било трудно да тренирам гърба...
01.11.12
21:51
Хората го обясниха вече. Представяш си, че ръцете от предмишниците надолу ги няма и единственото, което виждаш е как при даденото движение за гръб лактите ти се движат към тялото. Ако това ще ти помогне си затвори очите и “чувствай” лактите си. Важно е да намалиш и тежестта малко, за по-добър контрол. Това до голяма степен има общо с връзката мозък-мускул, която се придобива с времето при трениране и позиране.
Всичко обаче почва с оставяне на егото на вратата на фитнеса.