Майкъл Фелпс..

12.09.08
13:06

http://www.d-rmario.com/statii_detail.php?id=76

Кво мислите за тази негова диета от по 12 000 калории на ден?

ВН

12.09.08
13:15

При това количество храна разделено на 3 приема, мога спокойно да кажа: “Майкъл Фелпс” сере поне по 8000 ккал... и има патологично разширен стомах. Това да не е чакал бре? Да се наяде веднъж и да смила 3 дни :) Не се връзвайте на всичко!

12.09.08
13:32

Професионално занимаващ се със спорт, който да се храни здравословно няма. Нуждаят се от много калории заради многото тренировки (а и заради GH), а тези калории най-лесно и бързо се набавят от джънк фууд (защото, я пробвай да направиш 12000 калории с месо и яйца..това човешки стомах не може да го направи, или поне са единици тези, които могат). А точният произход на храната така или иначе не е определящ за високите спортни постижения, а само за здравето, така че нормално да се прибягва до този най-лесен вариант (защото те здравето в дългосрочен план така или иначе са го пожертвали вече). Между другото, голяма част от професионалните спортисти си запазват тези навици и след прекъсване на активна състезателна кариера, а резултатите обикновено са доста очевидни (тоест, резултатите от подобни диети, но непридружени с тренировки и зоб).
За мен тази диета е напълно реалистична. Не мога да знам дали наистина така се храни, но във всички случаи би могло да е и така. Основно въглехидрати, които така или иначе се изгарят от студената вода, тренировки + още нещо, и малко протеин, колкото да поддържа невероятната му мускулатура на добре гледан бройлер. Не мисля, че е толкова нелогично.
edit: Между другото, нормално е да е на 3 приема храната, все пак той прекарва времето между храненията в басейна.. при толкова часове тренировки нормално да не му остава време за повече яденета, а и организмът се настройва към такъв прием с времето.

Мнението беше редактирано от G33K на 12.09.08 13:34.

Като има енергоразход, тройно по голям от на обикновения човек си е съвсем нормално да приема по толкова калории. Нормално е да се насочи към бързите и бавните въглехидрати, все пак при него всичко опира до това да се зареди с енегрия, не преследва ММ. С колоездачите и другите подобни спортове нещата с храненето стоят по същия начин.

П.С. G33K много обичаш да споменаваш как всичкит спортисти са си жертвали здравето в дългосрочен план и как след професионалната си кариера са абсолютни развалини. Не съм съгласен по тоя въпрос - не ми казвай че някой плувец ще бъде по зле със здравето от някой, чийто живот е минал зад волана,зад бюрото и пред телевизора (при равни други условия). Някои спортове може да амортизират човешкото тяло и да са с необратими последици като цяло, но откога спортът е вреден,пък бил той и на професионално ниво. Което ме подсеща как никой да не правил кардиото с тичане, тъй като нямало по вредно нещо от това и че едва ли не тоя човек след години ще бъде в единия крак с гроба заради това че 2 пъти седмично ходил да тича за по половин час на стадиона в квартала.

12.09.08
14:15

казано от MI5 на 12.09.08, 14:13:

Някои спортове може да амортизират човешкото тяло и да са с необратими последици като цяло, но откога спортът е вреден,пък бил той и на професионално ниво.

Някои спортове амортизират, други не. Аз не визирах спорта, а препаратите, които го съпътстват. А на професионално ниво се ползват от всички, без изключения. Иначе, конкретно плуването не е проблема, проблема са нещата, благодарение на които се чупят рекорди ;)

казано от MI5 на 12.09.08, 14:13:

Което ме подсеща как никой да не правил кардиото с тичане, тъй като нямало по вредно нещо от това и че едва ли не тоя човек след години ще бъде в единия крак с гроба заради това че 2 пъти седмично ходил да тича за по половин час на стадиона в квартала.

Това ако са мои думи, предлагам да ги намериш къде съм ги казал с точен цитат. А с хора, които имат проблеми с колената от много и неправилно тичане мога да те запозная, по принцип. Но така формулирано със сигурност не съм го казвал, предполагам е станало недоразбиране, както и с този случай.

Мнението беше редактирано от G33K на 12.09.08 14:19.

12.09.08
16:40

Категорично казвам, че за да усвои 12 000 ккал и вади такова тяло и насира рекорди - GH baby ;)

12.09.08
19:53

Мисля, че диетата му е пълна свинщина! :) Важното е, че човекът успява.

12.09.08
20:06

казано от Питона на 12.09.08, 16:40:

Категорично казвам, че за да усвои 12 000 ккал и вади такова тяло и насира рекорди - GH baby ;)

Еееееееее, кво ме направи ти - излезе, че само аз не си бия соматотропин... Мадона казваш вземала, Майкъл Фелпс вземал...не съм съгласен. Хормона на растежа далеч не е толкова популярен, още повече, че на плувците им вземат какви ли не проби. Съмнява ме, че спортист от ранка на Майкъл Фелпс би рискувал с GH. И между другото изумява ме как повечето хора си мислят, че въпросният плувец изведнъж се е появил от нищото и е направил страхотен дебют след като се е назобал до безобразие. Напротив, на 15 години още чупи световния рекорд за 200 метра бътърфлай  и има още куп отличия преди тази олимпияда, включително и на предната... Или пък на 15 пак е зобал? Ах, тази Мадона, развали младежта.

Мнението беше редактирано от ozo на 12.09.08 20:09.

ozo, да разбирам ли, че вярваш, че тези спортисти (да, особено от този ранк), не взимат допинг най-общо казано?

12.09.08
20:15

То  май няма начин да се хване дали е взимал РХ с проба?

12.09.08
20:18

казано от Димитър Михайлов на 12.09.08, 20:12:

ozo, да разбирам ли, че вярваш, че тези спортисти (да, особено от този ранк), не взимат допинг най-общо казано?

Приятел, казвам именно, че вземат, но много, ама много ме съмнява да взимат точно ХОРМОН НА РАСТЕЖА. И не, не съм му трениор, не мога да по никакъв начин да бъда сигурен, изказвам просто предположения, както всички останали.

Мнението беше редактирано от ozo на 12.09.08 20:19.

12.09.08
20:19

До момента не съм чул за допинг проба за HGH

12.09.08
20:20

Плувците, колоездачите, биатлонисти, всичко зоби на професионално ниво не се колебайте като имало допинг тестове.

12.09.08
20:22

казано от iasen на 12.09.08, 20:19:

До момента не съм чул за допинг проба за HGH

На велосипедистите, или колоездачи, или както там им се вика на олимпиядата на 90% от тях, или някъв подобен процент беше, нивата на хормон на растежа са били точно на границата за дисквалифициране, което показва, че са вземали или нещо стимулиращо естественото отделяне на хормона, или самият хормон, показва обаче и, че проби се правят. Тоест, не може да взема колкото си иска, щом има 1 определен праг (едва ли има мегдан да джаска директно GH и пак да влезе в графата -ОК).

Мнението беше редактирано от ozo на 12.09.08 20:24.

12.09.08
20:25

Интересно ми е какво ще се случи ако пуснат на чичко Jay подобно изследване :D

12.09.08
20:26

казано от iasen на 12.09.08, 20:25:

Интересно ми е какво ще се случи ако пуснат на чичко Jay подобно изследване :D

Ефекта ‘WOW’.

12.09.08
20:48

Аве вие от Марс ли падате бре? Олимпиадата и всички “елитни състезания” за мен са съвършенната реклама на фармацефтичната (не суплиментарната) индустрия! Отваряйте си очите добре и си опичайте мозъците!

Естествено, че заставам зад думите си! Трябва само Силвестър ли да го хващат в Австралия с Растежен, че да повярвате! Мадона правила спинтове и йога - таратанци! Тук, в България, стотици прибягват към растежен, пък ония фъканите с мангизи ли няма да взимат. Особено на олимпиади. Мр Олимпия какво е? Абсолютно същото! Само дето имаме разлика в количеството мускулна маса!

Тайната не е в канелата или ориза? Тайната е вътре в клетката! Цитолози и ендокринолози взимат луди хонорари! А копелета като ония всичките заблуждават хората, че всичко било воля!

12.09.08
21:50

казано от Питона на 12.09.08, 20:48:

Тук, в България, стотици прибягват към растежен

Стотици са само в София сигурно,аз познавам поне поне 5 мъже и една жена които взимат,само един от мъжете е състезател.

Въпреки всичко Майкъл Фелпс си остава най-добрият. Той зоби - ами добре,няма спор,но не правят ли това и другите състезатели. Не видях друг с 7 световни рекорда на една олимпиада. Такива като него се раждат 1/100 000 000 000. С интерес чакам да видя колко десетилетия ще минат преди някой друг да спечели 8 (не съм сигурен за бройката) златни медали на една олимпиада.

13.09.08
06:43

Никой не им отрича рекордите и успехите ! Тук идеята е да не си мислят хората, че като нямат мускулна маса като културист не употребяват препарати. Даже съм сигурен, че културистите по малко взимат от примерно плувците.

13.09.08
11:07

Аз оставам с впечатление, че съвременният спорт е полезен, до момент, в който не се превърне в професия. Когато човек спортува аматьорски, за здраве, всичко е отлично, но започне ли да гони рекорди, секунди, килограми и т.н. - няма как да не се прибегне до фармацията, защото просто всички вземат и ако не вземаш, не си конкурентно-способен. Така че за мен е безмислено, когато някой се възхищава на даден спортист, колко рекорда по плуване, бягане или вдигане на тежести е счупил - как няма, нали това му е работата. Ние тука в този форум всичките (с малки изключения) сме аматьори, които спортуват за себе си, за да се чувстват доволни от собствената си форма и аз поне за себе си съм решил да продължавам така и занапред.

ВН

13.09.08
15:03

Тайната не е в канелата или ориза? Тайната е вътре в клетката! Цитолози и ендокринолози взимат луди хонорари! А копелета като ония всичките заблуждават хората, че всичко било воля!

:down: Тъжната истина!

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 13.09.08 15:03.

DI

13.09.08
15:12

Охо мн злобно бе хора :) дори да сте прави за всичките стимуланти по горе.. човека пак е уникален талант!
Е хвани някои мангозе от улицата храни го тъпчи го и го караи да шляпа в лиген.. ем няма да стане!

ГН

13.09.08
17:29

казано от MisHkiN на 12.09.08, 21:50:

Тук, в България, стотици прибягват към растежен

Стотици са само в София сигурно,аз познавам поне поне 5 мъже и една жена които взимат,само един от мъжете е състезател.

85% от хората употребяващи забранени зловредни субстанции са непрофесионалисти без професионални амбиции.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 13.09.08 17:29.

13.09.08
17:48

Да не забравяме, че стероидите не са измислени за спортисти ;)

13.09.08
18:37

Мен повече ми прави впечатление как се толерира Юсеин Болт... за успеха му най-голямо значение има това, че е от Ямайка...АНАБОЛНИЯТ РАЙ. Дразнят ме и коментарите му, че ял не знам си какви картофи и от там имал енергия, тва е вече наглост. Оставете го Майкъл Фелпс, ама тоя негро направо се подигра с  останалите бегачи :)

13.09.08
18:44

казано от ozo на 12.09.08, 20:06:

казано от Питона на 12.09.08, 16:40:

Еееееееее, кво ме направи ти - излезе, че само аз не си бия соматотропин... Мадона казваш вземала, Майкъл Фелпс вземал...не съм съгласен. Хормона на растежа далеч не е толкова популярен, още повече, че на плувците им вземат какви ли не проби. Съмнява ме, че спортист от ранка на Майкъл Фелпс би рискувал с GH. И между другото изумява ме как повечето хора си мислят, че въпросният плувец изведнъж се е появил от нищото и е направил страхотен дебют след като се е назобал до безобразие. Напротив, на 15 години още чупи световния рекорд за 200 метра бътърфлай  и има още куп отличия преди тази олимпияда, включително и на предната... Или пък на 15 пак е зобал? Ах, тази Мадона, развали младежта.

Прав си - наистина не е популярен. Не е популярен дори и на републиканските ни първенства по културизъм за младежи, където почти всеки шампион в категория взима/ е взимал. Тихомир Рангелов - абсолютният ни шампион за младежи за 2005та е бил под 60 килограма на ръст 1.84 когато е започвал да тренира.Три години  по-късно е над 100кг през 2006та и на квалфикациите в Пловдив въпреки слабите си крака вади страшо широки рамене и огромен трапец- по-големи дори и от на Митко Димитров. И всичко това за 3 години.Естествено и измененията в челюстта му бяха правопропорционални на тези в мускулатурата му :) И не само при него разбира се.За държавното първенство за мъже пък да не говорим.Христомир (много добър състезател, най-реализираният от нашите засега) забелязъл ли си как му изглеждаше лицето/челюстта като Балкански,Европейски и световен шампион , и по-късно през 2005та квече като професионалист  ;-P С други думи състезателите ни по културизъм тук, в България, които карат на свой бюджет, не печелят парични награди(освен на частни турнири като “Нутрим гран при” и тн.) вземат , пък какво остава за другите спортове? А за другите страни? Допинг има още от зората на спорта, зараждането му като спорт в Древна Гърция, откакто съществуват спортни съревнования между хората. С тази разлика , че в Античността са пиели всевъзможни знайни и незнайни билки,екстракти , ядяли са определени части на определени животни и така нататък! Това , че има хора, които отказват да приемат този фактор поради незнание или вяра в “чистия състезателен спорт” %-P ,както и че културизма далеч не е единственият спорт в който се взимат забранени медикаменти е друг въпрос!

Това , че държавата ни не се грижи не само за спорта , но и за образованието и други области си е лично наш проблем.Страна като САЩ, за която се състезава Майкъл Фелпс е далееч пред нас и като спортни бази,възстановителни процедури,допинг и най-важното разбира се - инвестиции в спорта. Хората си имат цели институти,университети, фармацевтични компании и възпитатели работещи за спортистите им  :) .Там целият процес се контролира. Влагат се пари,изготвят се тренировъчните, въстановителните и зоб програмите и за състезателя остава само да тренира не мисли за нищо, не мисли как да изкара пари за утре като нашите състезатели.Дефакто те синтезират нови препарати, дават ги на спортистите си същата година и не се засичат!Защото са чисто нови! Накрая на годината Международната антидопингова организация е забранила съответната субстанция,но те вече са направили нова и така до безкрай! Относно растежният хормон е нормално да се дава, все пак поне засега е най-добрата химия от към резултати, пък и не се засича на допинг-тест. никой не отрича, че Фелпс тренира усилено,има ген за този спорт и прочие, но да кажеш, че човек който консумира 12000 ккал/дневно с релеф на лекоатлет не внася нещо “по-така” отвън си е несериозно направо :coolsmirk:

Колкото до звездите - ами те са под по-голям медиен интерес и от спортистите дори.Показват се по нови филми,ревюта, шоута и прочие, просто няма как да си позволят да олабят края. Те могат де но после никой няма да ги търси за нищо ;-P
Примери веднага давам - Мадона наистина взима нещо , дали е растежен хормон не знам.Факт е, че на 50 годишна възраст е страшно релефни ръце,крака и преса за жена на която и да е възраст. Манекени и манекенки(не всички,разбира се)релефят за ревюта с кленбутерол и по-интересни неща  :coolgrin:
Друг пример - LL COOL J официално си призна в интервю, че е взимал Дека-дуроблин и още няколко стероида, както и 50 Cent.Последният пък беше замесен в стероиден скандал  с продуцента/певец Timbaland - бяха открити поръчки от тях до накакви частни фармацевтични лаборатории , които май бяха и нелегални и така нататък.Химията не е нещо непознато, нито пък единствено - допълва се с пластични операции,гримове,козметични продукти за стотици и дори хиляди долари,масажи и какво ли още не. Примерно на мен ми се вижда странно и стряскащо да си бия колагенови инжекции в лицето, но едно 80% от звездите в Холивуд го правят.Защо? Ами за да са конкурентоспособни, няма как иначе :down:

Колкото е по-голяма индустрията , независимо дали е спортна или медийна, толкова повече средства се харчат за да се държи/увеличава интереса, Ще се изненадате през какво е готов да мине (и минава) един спортист(като Фелпс например за да стане шампиона,какъвто е в момента.

Мнението беше редактирано от triple_X на 13.09.08 18:58.

14.09.08
21:02

Добре де, защо като е толкова лесно не назобим и нашенците да пердашат в басейна с 200?!

14.09.08
21:23

казано от Стоянчо на 14.09.08, 21:02:

Добре де, защо като е толкова лесно не назобим и нашенците да пердашат в басейна с 200?!

Две неща:
1) Нашенците (не всички, но голяма част от спортовете са така) ги мързи да тренират, та две не виждат. Ама толкова ги мързи, че и зобът не ги оправя. Тук няма нито методика, нито трудолюбие.
2) Нашенците как се назобят, така ще ги хванат :) И това го казвам напълно сериозно като причина, щангите са само пресен пример, иначе има достатъчно. Може всички да зобят, но се хващат определени. Не случайни, а точно определени. Ако Фелпс представяше някоя друга (не коя да е, но доста от другите) държава, щяха да го спукат от тестове и неизбежно щяха да го хванат. Така че, всъщност не е чак толкова лесно колкото изглежда ;)

Държа си на мнениято, че химията не е всичко. И Болт и Фелпс са хора, които се раждат 1 на сто милиона. Нека всички се зобят колкото искат, рекордите от тези двамата няма да бъдат подобрени още десетилетия,освен от самите тях.

15.09.08
06:05

казано от MI5 на 14.09.08, 21:29:

Държа си на мнениято, че химията не е всичко. И Болт и Фелпс са хора, които се раждат 1 на сто милиона. Нека всички се зобят колкото искат, рекордите от тези двамата няма да бъдат подобрени още десетилетия,освен от самите тях.

Така е, при тях го има този ген, тази структура на мускулатурата и тялото, които дават едни гърди предимство.
Но аз като бивш плувец ще ти кажа едно-две неща за този иначе прекрасен спорт. Няма плувец, който се е появявал на големи финали (европейски, световни първенства, олимпиади) и да не е “зобал”. Има една дреболия обаче - това “зобене” става по време на подготовката, а не по време на самото първенство. В случая с Фелпс има още една подробност - в съблекалнята на американския отбор по плуване никога не влиза ненадейна допинг проверка. Никога. Американската федерация по плуване има страхотни позиции във ФИНА, а те от своя страна много стриктно контролират нещата с допинг-пробите в плуването. Всичко е въпрос на пари. Неслучайно миналата година, подозрително близо до олимпиадата, изведнъж 26-годишният Йън Торп (австралиец, за тези, които не знаят), сложи край на кариерата си след потулен допинг-скандал. Защо ли? Защото щеше да е сериозна конкуренция на Фелпс в поне 3 от дисциплините, в които американецът взе злато.
Фелпс е страхотен плувец, също както беше и Шпиц навремето. Но тогава германците бяха царете на химията, не крачка, а цял километър пред другите, никой не можеше да ги хване. Сега това важи с пълна сила за американците.
И като си говорим за химия, съвременният професионален спорт е напълно зависим от нея. Време е и в леката атлетика да се въведе категория за “натурални” спринтьори примерно, както в културизма. Това последното в рамките на майтапа, разбира се. :-)

15.09.08
08:25

казано от G33K на 14.09.08, 21:23:

казано от Стоянчо на 14.09.08, 21:02:

Две неща:
1) Нашенците (не всички, но голяма част от спортовете са така) ги мързи да тренират, та две не виждат. Ама толкова ги мързи, че и зобът не ги оправя. Тук няма нито методика, нито трудолюбие.
2) Нашенците как се назобят, така ще ги хванат :) И това го казвам напълно сериозно като причина, щангите са само пресен пример, иначе има достатъчно. Може всички да зобят, но се хващат определени. Не случайни, а точно определени. Ако Фелпс представяше някоя друга (не коя да е, но доста от другите) държава, щяха да го спукат от тестове и неизбежно щяха да го хванат. Така че, всъщност не е чак толкова лесно колкото изглежда ;)

С първото не съм съгласен, защото 95% от спортистите ни може да са мързеливи, но има и 5%, които не са, но те пак не взеха медали. Споделям мнението ти за 2).

15.09.08
10:40

И китаичетата са опасни, не само американците. Оставете, че съдиите удряха по 1 рамо където може, но и те са много напред с химията. Всъщност не знам дали изобщо е химия или некви техни народни треволяци и ‘билки’, но определено има нещо и неслучайно имаше няколко статии из 24 часа, Труд и т.н. относно този БЕЗСПОРЕН факт. В силовите спортове яко дръпнаха и за това си има причина.

Мнението беше редактирано от ozo на 15.09.08 10:40.

15.09.08
18:10

Още навремето Джеси Оуен е зобил яко, по време на т.нар. “олимпиада на Хитлер” преди Втората световна война, а и на немците са праскали яко от тогавашния зоб, най-вече заради мечтата на Хитлер да докаже на тази олимпиада превъзходството на арийската раса. Но Джеси Оуен определено му е развалил настроението не само поради силната си воля и богатите на въглехидрати американски картофи например.

16.09.08
10:02

Ето някой клипчета с тренировки на Фелпс. Като сметнеш, че на ден има по двуразови дори и триразови тренировки и то изтощителни ти става ясно за кво му са нужни тия 12000ккал.

http://www.youtube.com/watch?v=S5MKDcQ6u9I
http://www.youtube.com/watch?v=E2n6FRHh9UE&feature=related

01.11.12
00:54

Колкото и тренировки да има то тоя стомах да не е контейнер за боклук. Пък и 12 000 калории е доста голямо нещо което не мога да повярвам как ще го изяде...

А знаете ли ,че Майкъл Фелпс е един от малкото студено адаптирани атлети!? Тренировките са му в студена вода, а залата за другите упражения е направен като фризер. Той гори страшно много енергия за да поддържа нормална телесна температура. 12 000 според мен са реални за тези температури и тази физическа активност. Д-р Джак Круз го е споменавал доста пъти в сайта си.

01.11.12
17:11

Хем е така това, което казвате, хем не е така.. Касателно държавната политика за зобене на спортистите. Как изгърмяха Ланс Армстронг съвсем наскоро, нищо, че е американец, а?

05.11.12
23:30

Ако оставим настрана хранителния режим, е направо абсурден начина, по който успяват тези хора да се възстановят по време на състезания. Серии, полуфинали, финали и винаги трябва да плуваш на 100%.... Тепърва ще виждаме според мен още и още рекорди, но къде ли е лимита на човешкото тяло, пък било то подкрепено с химия...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1