Какво се постига с големи бройки повторения?

01.11.12
11:08

Знам че някой спортисти правят упражнения като лицеви, набирания, кофички и други в много големи бройки. Например 500 лицеви, още толкова кофи, 300 набирания и т.н за един ден. Какво постигат с това? Ако трябва да съм по конкретен- правя към 250 лицеви и 120 набирания всеки ден, като ги разделям на две части през деня /ако имах време щях и още по веднъж да добавя за да увелича бройките/. Изпълнявам ги едно след друго- първо се набирам и веднага след това лягам за лицеви, като след всяка серия почивам 10 минути. Всяка серия я изпълнявам докато с голямо усилие не изпълня и последната бройка на която съм способен. Старая се да изпълнявам упражненията максимално бързо /експозивно?/, като негативната част я правя достатъчно бавно за да си поема достатъчно въздух. Старая се всеки ден да увеличавам бройките /в серия и да увеличавам сериите/, както и да скъсявам времето за почивка между серии. Искам да се уплътня в горната част от тялото. Сила виждам че качвам. Ще го постигна ли, с начина на трениране който описах и какво правя в момента? В началото бях като разкован, но тялото свикна. Храня се с мляко от познат /истинско е/ -кисело, прясно, сирене, яица, хляб, зеленчуци и малко плодове. Качих килограми. Ръцете ми не се ‘удървят’, с изключение на предмишниците.

Поздрави!

01.11.12
11:22

Силова издръжливост.

01.11.12
11:45

Питам, защото четох, че има 2 вида нарастване на мускулите, а знаеш как е като човек чете повече от колкото му трябва. Все се пита дали това и това е правилно. В случая не искам да се надуя /напомпам/, а някой пишат, че като правиш много повторения това става. Въпреки че като се опитам да се замисля, не са ми се надули краката от каране на колело, въпреки че правих на конкурент на Контадор, а усилието в колоезденето е пак такова- много бройки с малка сила от максималната?

01.11.12
21:21

10 минути ли почиваш между сериите или си допуснал грешка в писането

01.11.12
23:22

Нещо си се объркал. Никой професионален спортист не тренира така.

Боди-билдърите тренират по три начина:
Сила: 1-3 повторения
Хипертрофия (мускулна маса): 6-10 повторения
Издръжливост: 12-много повторения (доста рядко)
Експлозивност: със сериозни тежести, бързо (не с малки тежести!).

Спортистите освен тези горните изпълняват функционали движения/упражнения - тоест което е типично за спорта им.

Реално, никой сериозен спортист не си прекарва времето в правене на стотици или хиляди лицеви и кофички.
Голямата заблуда на начинаещия идва от това, че мускулът му откликва почти на всякакво натоварване. Но не за дълго.

01.11.12
23:43

Има много спортисти,които правят по толкова повторения.Това,че ти си чувал само за бодибилдърите нищо не означава.Преди време е имало и повече ,но с развитието на фитнес индустрията броят им стремглаво намалява.

01.11.12
23:57

казано от Gledam Tupo на 01.11.12, 11:08:

.... В началото бях като разкован, но тялото свикна. Храня се с мляко от познат ..... Ръцете ми не се ‘удървят’, ....
Поздрави!

@Гледам тъпо, за какво говориш? За бога!

02.11.12
02:21

казано от spook на 01.11.12, 23:43:

Има много спортисти,които правят по толкова повторения.Това,че ти си чувал само за бодибилдърите нищо не означава.Преди време е имало и повече ,но с развитието на фитнес индустрията броят им стремглаво намалява.

Защо реши, че съм чувал само за бодибилдъри?
Тренирал съм няколко спорта, познавам доста спортисти (някои професионални).

Многото повторения се правят на функционални движения типични за спорта. Например тенесистите отиграват форхенди, бекхенди, волета, стъпки, смачове и т.н. Не правят лицеви и кофички.

Причината е елементарна - така не само тренират мускулите си на издръжливост, но и двигателни умения, полезни за спорта им.

Тези тренировки често се комбинират със силови в зала, в зависимост от спорта.

02.11.12
14:02

Здравейте, вчера ми подсказаха да пробвам пирамида 5-4-3-2-1-2-3-4-5-4-3-2-1-2-3-4-5 с почивка 10 секунди. С нея бройките станаха много повече. Не мога да стигна до края и’, но и това ще стане. Иначе съм гледал разни програми за бойни спортове, ама там е нормално да правят доста лицеви, защото нали е свързано с удара. Иначе тренирам по този начин, защото реших да се стегна като правя ОФП, но като отидох на лостовете и останах разочарован от себе си и реших да си увелича максималните бройки, за да има смисъл да се разкарвам.
Поздрави

Мнението беше редактирано от Gledam Tupo на 02.11.12 14:03.

02.11.12
14:44

казано от Gledam Tupo на 02.11.12, 14:02:

Иначе съм гледал разни програми за бойни спортове, ама там е нормално да правят доста лицеви, защото нали е свързано с удара.

Това ми е любимата легенда :) Както и, че лежанката е свързана с удара :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.11.12 14:44.

02.11.12
15:31

Не знам, за правите предполагам, че помага, ама нещо не ни се получават силни и затова перем балтии от джоба като се наложи.

Мнението беше редактирано от Gledam Tupo на 02.11.12 15:32.

28.11.12
13:40

Вижте не искам да се впускам в противоречие с някои от тук, но тренера при който тренирам кикбокс казва така:
- един удар трябва да се упражни 1000 пъти за да се научи как да се изпълнява правилно.
Многото повторения просто ще те направят по издръжлив спрямо това натоварване, но не забравяй че така натоварваш само едни и същи мускулни групи. Ами краката корема кръста гърба тях кой ще ги тренира.

28.11.12
23:15

Той тренера ти много вярно го е казал. Все пак щом тренираш кикбокс знаеш, че за удара ти трябва освен свикване и издръжливост и техника. Тя даже техниката ти е много важна. За краката - най-вероятно след или преди тренировка тичате, поне в залата дето тренирам е така. Другите мускули си имат специфична подготовка - коремни преси и други.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1