02.11.12
17:46
Интересува ме дали ако приемам повече протеин, той ще се складира като мазнини ?
Тоест няколко неща:
Аз съм 96кг. в момента и съм стигал до прием на 50гр. протеин на 1(на НВД съм, 1 седмично зареждащ ден и слагам 400мл. мляко с 30-35гр. сур. протеин с 150гр. мюсли и си го правя на ядене) и се получава нещо от тоя род около 13гр. протеин от мляко, 25гр. протеин от суроватката и 15-16гр. от мюслите и в това ядене протеина на 1 е около/над 50гр. Ако не мога да усвоя 50гр. протеин, то той ще се превърне ли в мазнини ?
Или пък често хапвам 200гр. пил. филе и 100гр. сирене и белтъците пак стават над 50.
И другото което е, на НВД съм и съм си изчислил, че трябва да приемам по 2.5гр. протеин примерно, а аз приемам примерно по 270 или 300, а мазнините и въглехидратите са ми в нормата, аз ще свалям ли/чистя или + от протеина ще се превръща в мазнини ?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 02.11.12 18:31.
Интересно ми е да споделиш диетата си, която ти осигурява 270-300 гр белтък дневно. И на какъв % мазнини си?
02.11.12
18:26
Съществува път, по който протеинът да се складира като мазнини, но вероятността това да се случи е мижатурна. Трябва да приемаш безумни количества, а това е по-вероятно да ти докара здравословни проблеми, отколкото да надебелееш.
Излишният протеин просто казано се изпикава.
Ако те бива в английския, ето полезна статия на Lyle McDonald - http://www.bodyrecomposition.com/nutrition/excess-protein-and-fat-storage-qa.html
02.11.12
18:49
Мерси мн. за бързите отговори.
FaceOff, на НВД съм в момента и по принцип ми се е случвало да приема повече от 40-50гр. протеин на едно ядене, това ме притесняваше повече.
Иначе протеина в диетата ми е 2.5гр. на кг., въглена ми е под 50гр. на ден(по 1гр. съм го сложил, но по принцип макс да хапна 50-60гр.), а мазнините са ми около 200гр. на ден.
Физ. ми активност е 1.72, защото тренирам всекидневно.
Иначе не е много трудно да докараш 270-300гр. протеин, дори съм го правил преди като бях 130+кг. Пиеш 3 пъти сур. протеин с 400мл. мляко(така си пиех протеина преди), аз хапвам по 5 пъти на ден, като преобладаващите ми храни са пил. месо, кашкавал/сирене, шунка, яйца, а в тях има доста протеин.
Иначе аз свалих доста, в момента съм 96кг., но от 5-6 месеца съм на НВД(първите не беше точно НВД, но последните 2 са ми доста стриктни) и съм изкарал горните 2 плочки, ама имам затруднения с останалите и най-вече с долната част на корема, иначе останалата част от тялото ми се получи супер. В последните месеци обаче свалям трудно кг.
Иначе в дневника ми(от няколко дена имам ^^) съм написал какво хапвам общо взето.
Който има желание може да погледне и да даде предложения.
Мерси много отново.
Мнението беше редактирано от Todor Stamatov на 02.11.12 18:53.
Не знам защо реших, че ги докарваш 300гр без пудри. Тук пишеш, че пиеш три пъти по доза пудра с по 400мл мляко, което е към 100 гр белтък, в дневника ти са две дозите. Ядеш по половин кило шунка на ден, което, имайки предвид с какви боклуци е пълна (+ малко месо), съвсем не ми се вижда удачно и здравословно. Пишеш че и като си бил 130+ кила си пиел по три дози пудра на ден с мляко, но не те разбрах какво трябва да ми покаже това? Свалил си от 130 на 100 за два месеца... сам се сети каква лой е било това и имала ли е нужда от белтъчини тя?? Пишеш, че си 21% мазнини в момента ( на 96кг), което не е малко, та на колко ли си бил при 130+ кг? Но не това е въпроса. При 96кг и 21% мазнини сметни сам колко е активната ти маса... и все още ли мислиш, че ти трябват 300гр белтъчини на ден??
17.11.12
22:08
Всъщност не знам опитваш се да се заяждаш или да се правиш на интересен и не мога да го разбера това ?
Въпроса ми беше примерен, защото съм ги докарвал тия грамове на протеин, а и по някой път(в зареждащия ден) може да се случи да ги докарам отново.
Плюс това = 3х 400мл. мляко = 38,4 протеин, 3х дози протеин(23) = 107,4, представи си, че не слагам 30гр. протеин, ами примерно слагам 2-на доза, 50 или 60 гр. ? Сложи 400гр. пилешка пърж. филе и 400гр. шунка + 100гр. кашкавал + 200гр. извара.
И кво се получава а?
107 от сур.+млякото, поне 80 от пил. и около 60 от шунката, 20гр. от кашкавала, 36 от изварата и протеина идва над 300гр.
И къде е проблема да ги докараш 300-те грама протеин ? И не в момента не го правя. В момента протеина който приемам е към 210-230гр. на ден.
Но като бях 100+ кила съм убеден, че съм го правил и исках да науча повече по въпроса.
И кой изобщо ти е казал, че ми трябва 300гр. протеин на ден в момента и че искам да пия по толкова ?
Въпроса ми беше по-скоро да се ограмотя, а и може по някой път да я/съм стигна тази стойност, за това питах.
Сега за % мазнини, казах, че съм се мерил на кантара в мола, който 100% не е верен, понеже още тогава ми се виждаха горните плочки и то ясно. Вените навсякъде ми бяха изпъкнали, дори на корема.
В момента съм вече 90 кила, плочки и вени на макс и видиш ли чистя адски бързо, даже с тази “нездравословна” шунка, ама не може да се яде само пил. филе от 10кинта килото, нали ....
30.05.13
18:24
Здравейте.За протеина прочетох много противоречиви мнения.Някои твърдят,че при прекомерем пример,се превръща в захар,а оттам в мазнини.Останалите твърдят,че това е невъзмано.Малко съм объркана...
11.06.13
22:46
И на мене ми е интересно, какво става с прекаляването на протеин. Един приятел яде всеки ден по 2кг конско + още други работи и не е никак мазан, и то за 110кг човек. Преди беше доста слаб, към 90кг.Сега все едно не е той. Да вметна, че взема и забранени стимуланти, какви, колко и кога, не знам. Той е на принципа, че трябва да се ядът огромни количества месо. Относно конското, той го копува от човек. Това ме кара да си мисля, че приемането на повече протеин не се превръща в мазнина. Но пък и друго има, всеки човек е различен и при всички ефекта ще е различен. Не знам, как стоят нещата със свинското, защото той е по-калорично и ако се сравни с два килограма конско, калориите ще са доста повече. За свинска плешка примерно.
Аз лично веднъж ям около 30г, но е имало яденета, на които стига до 50, даже и над.