Метаболизъм - предпочитам го забавен!

Прескочи до:

казано от Тихомир Велев на 02.11.12, 11:38:

....
Ако този протеин е достатъчен за нуждите на твоето тяло...е, логично всичко ще е наред. :)

Аз също мисля така. А подклаждам темата защото мисля, че на човек му трябва доста по-малко от това, което “проповвядваме” като минимални дневни дажби. Сякаш ако си пропусна няколко шейка и тренировка, катаболизма ще ме довърши, а ако си позволя един-два дена да съм на плодове... към катаболизма ще ми се лепне и забавения метаболизъм... Ужас! :) Много хора мислят, че ако не си купят една кофа протеин, няма смисъл въобще да започват да тренират.

казано от Solomon Kane на 02.11.12, 14:18:

Друг е въпросът, че метаболизмът не е само механичната последователност от поета-разходвана енергия.

Мноооого съгласен! :)

Точно в аргументацията си ти следваш културистични клишета.

Това ще го приема за комплимент. Постарах се въпроса да изглеждаше така.

Като добавка... не съм притеснен, метаболизма си ми е нормален, чувствам се добре, хормоните са ми повече от добре :) Не се опитвам да изкарам ”бялото да е пембяно”. Просто защитавам тезата, че ако метаболизма не е ускорен, всичко си е супер! А между другото, вярвам че е мноооого трудно да си го забавите, дори и да искате :) така че, ако си пропуснете няколко хранения или протеина свърши, без паника :) Ха ха ха! Благодаря искрено за всички отговори! В спора се ражда истината!

02.11.12
20:47

Май не си следил редовно форума последните години, иначе щеше да знаеш за новите течения тука - циклично хранене, перодично гладуване, пречистване с глад, вегетарианство и т.н. :D
Т.е., да, ясно е, че ако изпуснеш хранене, ядеш само 3, вместо 8 пъти или няколко дена ядеш по-малко протеин, няма да ти се свият мускулите.

Мнението беше редактирано от Петко К на 02.11.12 20:47.

Нали затова го има цикличното хранене :D

Виноват :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1