Общи фитнес въпроси

03.11.12
15:59

Момиче съм, почти на 18. Преди 2-3 години бях доста по-активна, но сега започвам отново да тренирам усърдно. Редовно бягам. Реших обаче да тръгна и на зала. Целта ми е да си върна предишната стегната фигура (не искам по-изразен релеф). Имам представа какво да правя, баща ми живо се интересува от трениране, ако се наложи да си търся инструктор, ще го направя. :)
Преди практикувах общи физически упражнения у дома, имам си гири (по 3 кила), един флексор, велоергометър.. Но реших да разнообразя и си намерих заличка.
Смятам да правя следното: два дни един след друг фитнес, третия ден почивка от фитнеса и така. Така или иначе си правя кардио поне 4-5 дни в седмицата, 12 клас съм и готвя тежки изпити.. нямам вариант за повече. :))
1. Но не знам как да си устроя двата дни. Дали първия ден да тренирам горна част на тялото, втория - долна; или да правя и двете наведнъж? Чела съм, че някои правят така.
2. Дали да си остана на ниво 3 кила гири? С оглед на целта, която съм си набелязала.

Мерси предварително и лек уикенд. :)))

АЧ

03.11.12
17:27

Опитай и двата варианта и който ти по-допада продължи с него, примерно 2-3 тренировки редуваш горна и долна, 2-3 тренировки цялото тяло.

Ако избереш да тренираш цялото тяло в един ден, не е удачно да го правиш в два последователни дни. За този вариант по-добра би била схемата през ден (например: понеделник - цяло тяло; вторник - кардио или почивка, ако кардиото ти е било предния ден; сряда - цяло тяло и т.н.).
Ако се насочиш към втория вариант - да разделиш на горна и долна част, вече можеш да го направиш в два последователни дни, на третия почиваш или само кардио.
В един момент 3-те килограма гирички ще са ти леки и искаш не искаш ще трябва да промениш натоварването - дали с промяна в упражнения, серии, повторения, дали с промяна в тежестта :)

23.05.13
23:21

Искам да попитам няколко въпроса :) Тежа 60кг и съм висока 170, искам да стана 53кг и да си стегна тялото по най-бързия възможен начин. Не знам откъде да започна.. Вече имам индивидуална диета, но не знам нищичко за фитнес програмата и добавките за изгаряне на мазнини. За какъв период от време може да се образуват ЛЕКИ плочки и стегнати крака, каква фитнес програма ми трябва (2 или 3 пъти седмично трябва да е) какви дози Лкарнитин да взимам. ( момиче на 15 съм) :D

11.02.14
10:42

Искам ,да ви попитам тай като си взех  за  първи път фитнес карта и много ,не му разбарх това нещо  8 посещения 30 лв.
12 посещения 40 лв.
16 посещения 50 лв.
искам да попитам аз съм с  16 посещения  кога трябва да хода и кога ,не принцино ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1