03.11.12
16:49
Здравейте на всички :) Имам проблеми с обиколката на бедрата. Предварително Ви се извинявам за “романа” , който ше напиша , но трябва да разкажа цялата история :) Такамм .... аз съм на 21 години , и се занимавам с танци от 1998 год. Танците са акробатичен рокендрол :) За тези , които не са запознати ето едно клипче : http://vbox7.com/play:cec37b48 :) Последното ми състезание беше през 2007 година , след това за жалост с моят патрньор се разделихме и аз започнах да преподавам тези танци :) Сами може да предположите какво се случи с тялото ми , след като 8 години съм тренирала активно , а след това темпото се намалява главоломно :( Висока съм 164 см. и тежа 51 кг. , а след като спрях да тренирам тежах 58 кг. Благодарение на 90 дневната диета свалих килограми макар и много бавно . Когато гледате клипа може да не ви се стори много трудно , но повярвайте ми , след тези 1:30 сек. нямате въздух за дишане , наистина е много изморително и трудно . Виждате , че се набляга на много групи от мускули и главно бедрените или като цяло , тези на краката . В момента също преподавам , но разбирате че натоварването не е същото . Все пак работя главно с деца , и през повечето време ги наблюдавам и пазя да не паднат от някоя акробатика . За мое щастие през 2011 трябваше да участвам в едно тв шоу с тези танци и с радост забелязах , че все пак не съм изгубила всякаква форма и имам издръжливост . Сега искам да намаля от обиколката на бедрата , предполагам разбирате , че в следствие на тези танци обиколката не е малка ( 48-50см) . Лошото е , че нямам време да ходя на фитнес , работя , след това ходя на тренировки общо взето излизам от вкъщи в 7:00 и се прибирам в 21:30 ако не излизам с приятели вечер и това е 6 дни в седмицата :D Имам някаква физическа подготовка , но нямам представа какви упражнения в домашни условия мога да прявя и искрено Ви моля за помощ и съвети :) Никога не съм ходила на фитнес единствено съм посещавала 3 месеца тае бо , но поради липса на време прекратих и тази дейност . Относно хранителния режим - не спазвам такъв :( , просто няма как . Когато работя съм по 10 часа на крак , така че поне не седя по цял ден . Сутрин закусвам , през обедната почивка обядвам и вечер макар и доста късно вечерям :) Не пия газирано , храня се безсолно , само пълнозърнест или царевичен хляб , избягвам сладкото и пърженото , но само това мога да направя. Нямам възможност да се храня по 4-5 пъти на ден . Моля ви да ми предложите упражнение за бедра ( стягане и намаляване на обиколката) , тъй като вие сте много по компетентни от мен :) Благодаря Ви предварително и очаквам скорошни отзиви :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 03.11.12 17:42.
04.11.12
10:05
Никой ли няма идеи ;( :(
04.11.12
10:21
Когато си на работа, наистина ли не можеш да отделяш на няколко пъти по 5 мин, за да хапнеш нещо, което си приготвила предварително у вас? А упражнения за крака + видео за изпълнението им, можеш да видиш във “фитнес > упражнения”. Това какви да бъдат, зависи от това с какво разполагаш - дали само със собствено тегло, дали със свободни тежести, дали с уреди... Или всичко заедно.
В домашна обстановка също може да се измислят различни варианти, които да натоварват добре.
Клекове - с различните им разновидности /по-тесен, по-широк разкрач, със собствено тегло, с тежест, български клек и тн/, напади - ходещи, или на място и отново с тежест или без... Можеш да включваш глутеус ритници от колянна опора или махове с краката от стоеж с помощта на ластик, сложен около глезените. Вариантите са много.
Колкото до обиколката на бедрата - не се вманиачавай в цифрите. Дори и да е по-голяма, по-важното е от какво е - дали е за сметка на мазнини или мускул.
04.11.12
12:43
Благодаря за съвета ;) А отноно храненето - мога да отделя 5 минути , но ще е з сандвич или някакъв полуфабрикат , защото немога да се храня на работното място . А иначе бедрата са ми мусколести , но има и тлъстинки :( Сетих се и за още един въпрос :D Хапвам доста орехи и обичам храната с много подправки , има ли някакъв проблем в това ? Съжалявам за невежеството си относно тези неща , но когато тренирах не съм се ограничавала с нищо и съм си хапвала доста по обилно , въпреки това бях в много добра форма :)
04.11.12
13:13
А този сандвич или полуфабрикат къде би го изяла? Извинявай за въпросите - но щом можеш да намериш място за тях, така можеш да намериш и място да си извадиш кутийката с храна:)
За подправките няма проблем (стига да не са от пакетчетата тип “магически фикс”. А колко точно доста орехи ядеш? Защото “доста” си е бая разтегливо като понятие - за едни може да значи 50 гр, за други - 250. Те са си по-калорични и като цяло ако дневната ти дажба калории надвишава енергоразхода ти значително, ще ти е доста трудно :) Иначе орехите са ОК сами по себе си като храна.
04.11.12
14:28
Работя в магазин и излизам извън него за да се храня :) А пък да извадя кутия с храна на оживена улицата не ми изглежда добър избор :) Орехи хапвам понякога , между основните хранения или на закуска с кисело мляко и мед :) Подправките са мое производство , защото живея в къща :) Катеря и много стълби , защото къщата е на 3 етажа ( аз съм на 3тия) а кухнята и изхода са на 1вия и доста се разхождам по тях :D
04.11.12
15:30
Е какъв пък е проблема да си извадиш кутията с храна на оживена улица?! Е разбира се ако застанеш в средата на улицата и загребеш мощно с лъжица може и да те помислят за леко откачена, но ако седнеш на някоя пейка едва ли на някой ще му направиш впечатление.
04.11.12
20:03
Подреждаш си приоритетите.
И сама избираш.
Не е срамно да се грижиш за себе си и да се храниш здравословно.
Тези, дето нагъват пържени картофи и кюфтета на спирките и по улиците да не би да ги е срам?
От къде изобщо е тръгнало това, че да си носиш домашно приготвена храна е срамно?????
04.11.12
20:46
Не ме е срам. Магазина е на спирка , постоянно минават автобуси и автомобили , да не говорим , че е пълно с боклуци ( все пак е София ) и за мен е нехигиенично .