17.08.05
18:43
висок съм 1.82 тежа 71 кг скоро навърших 16г дигам от 9 месеца (първите 2 не ги броя) 3 пъти в седмицата .. днес в залата един симпатяга ми заявява че не трябвало да правя гребане с дъмбел (мно ми било рано); при хоризонталния скрипец където си тренирам без проблем и чисто с 50-55 кг същия билдер ми заявава че не съм готов и за тва упр и да ходя да правя на машина за задно рамо ... Е добре по принцип уважавам мнението на хора с по голям опит и слушам съветите им, но сега тоз не моа да го разбера дали само се заяжда или е някав гений който съм прекалено тъп да разбера ... споделете плс дали греша и ако е така кво ми остава да тренирам за гърба? :? :?:
17.08.05
19:11
Ако си вдигаш чисто с добра техника няма никакъв проблем. Многознайковци по залите има много, важно е да разбереш кои ти дава добър съвет и да го оцениш. На другите не им обръщай внимание.
На мене ми правиха забележка за разгъване с дъмбел над глава за трицепс. Правих серия с 40 кг и идва оня да ми разправя как ще си потроша ставите. Ами аз така съм преценил че мога - така правя. Той неможе да ми вдига килата на която и машина да е пък е на 22-25 години! Индивидуален ни е спорта. Отсявай това което чуваш :twisted:
17.08.05
19:19
Специално хоризонталния скрипец го правя наистина чисто защото не слагам кг, които не мога да дигна. Колкото до гребане с дъмбел използвам по-големи дъмбели защото иначе не усещам натоварване. А за този пич нз може би ме подценява, но май го слагам към многознайковците :x Смятам да почвам гребане с щанга както пише в програмата на сайта за хора с опит 9 месеца :wink: изглежда мно яко упр
17.08.05
20:51
дам съгласен съм. но не ми е ясна много техниката, а на сайта нещо не разбирам за ква лежанка става въпрос някой ако може да ме светне ще съм му благодарен :D
18.08.05
00:14
хаха ми не е мой тип :wink: хах ... ем нз мисля че пича се опитва да помогне по принцип има опит и си му личи, но тва днес малко ме изненада и ме изнерви да си призная... та реших да вида кво ше ми кажете вие и мерси за отговорите :)
26.08.05
16:15
Няма лоши упражнения, има лошо изпълнени упражнения.