11.08.05
15:04
Прегледах форума има подобна тема но там ставаше дума за 15-16 годишен младеж. При мен нещата са по-различни. на 21 години съм в момента карам на клен и л-карнитин, хранителен режим си спазвам. Мислех дали има смисал към това да прибавя и ефедрин или да мина само на ефедрин и л-карнитин, от това което чета има добри резултати а аз проблеми със сърцето нямам .. дори мисля че и комбинацията клен+ефедрин ще понеса, но все пак реших да искам малко мнения (отварям 1 скоба и казвам че тренирам сутрин кардио, всяка сутрин :) и в зала 3-4 седмично)
П.С. Само ще помоля за по-сериозни мнениа, БЛАГОДАРЯ!!!
11.08.05
16:28
Ами поръчай си час за машината сърце - бял дроб.
По - компетентно мнение не знам как да ти дам.
С какъв акъл ще вземаш клен и ефедрин заедно?
Извинявай ,ама ако си взимал клен и не ти е повлиял, то в такъв случай вероятно грешката е в теб - тренировката или хранителния ти режим не са наред.
Некрозата на миокарда или на друга сърдечна тъкан ще усетиш, рано или късно. Само че тя не е обратима, не знам дали знаеш.
Както и да е.
Замяната на клена с ефедрин не знам дали е ефективна. Знам хора, дето са взимали и двете поотделно; моите впечатления са, че кленът е по - ефикасно от двете; замяната може би е допустима в случай, че се опасяваш, че рецепторите ти са вече резистентни към клена - не пишеш от колко време го вземаш.
Но клен и ефедрин - ако решиш, комбинирай си ги сам.
12.08.05
23:23
Познавам човек, който ги комбинира, но на време се усети и спря. Казваше, че му е идвало да с сбие със всеки, който го е подразнил малко. А това са само външните прояви-за истински сериозните странични ефекти Дзвер спомена. Ако правиш диета и кардио и взимаш клен с карнитин, просто не ми се струва възможно да няма ефект.
12.08.05
23:45
лично аз не съм ги зимал и двете но ... имам познати дет са зимали ... наистина се получава прекалено много енергия ... просто ти иде да избиеш сичко наоколо.... :mrgreen: което хич не е приятно ... за тва по добре или клен или само ефедрин .. двете заедно стават много ...
Какво имаш предвид? Нито клена нито ефедрина са стероиди!
13.08.05
16:27
За сметка на това са в листите със забранени препарати на всички спортове (най-вече на сумото :lol: ).
Значи не сам чак толкоз вредни но ако не предозирваш щото чух че имало голям ефект при намалянето на мазнините а аз по принцип сам слаб 183-4см вече даже сам кам 57-8кг. и сам на почти 16год. та моя проблем може би сте го чели в дуги теми но само да го кажа да знаето кво имам напредвид ми им известно наптрупване на мазнини по корема и ми се е образулаво коремче(мазно) и паласки ! Та моита амбиция е да се пробвам да ги премахна или поне да ги намаля значително до края на месец септрември щото от тогава имам намерение сериозно да се захващам с фитнеса и да качвам мускулна маса! Щото по принцип сам мършав даже ама тва коремче и тия паласки няма как просто трябва да се изчистят( да добавя на НВД съм)
Чао за сега !
16.08.05
15:41
Kang…
ти си на 16, не се трови. Прави си тренировките, следвай си НВД-то и не мисли за “забранени добавки” разбери че имаш страшно много време да постигнеш целите си. Нито клен, нито ефедрин, нито нищо!
Разбери че можеш само да си навредиш. Това че при едни хора е имало ефект не значи че при теб ще е така. Иска ми се да махна тази заблуда че коя да е добавка върши работата вместо теб. Тренировки си трябват и желание. По-добър суплемент от “желанието” няма.. ако имаш желание - ще успееш. И да не те плаши това че си слаб а имаш мазно около корема. Като почнеш да качваш то няма да е само чиста мускулна маса а ще качваш и мазно .. и това няма да си личи защото ще порастнеш навсякъде (е не навсякуде , за по деликатните органи си и операции за оголемяване :) ) Ключовата дума при теб трябва да е ядене. Яж.. Яж.. Там е истината :) После ще изчистиш малко и догодина ще се състезаваш с плажните гларуси в юношеската категория :)
П.С. Да не си пипнал хаповете че ти откъсна ушите!
[quote author=“newb”]Kang…
ти си на 16, не се трови. Прави си тренировките, следвай си НВД-то и не мисли за “забранени добавки” разбери че имаш страшно много време да постигнеш целите си. Нито клен, нито ефедрин, нито нищо!
Разбери че можеш само да си навредиш. Това че при едни хора е имало ефект не значи че при теб ще е така. Иска ми се да махна тази заблуда че коя да е добавка върши работата вместо теб. Тренировки си трябват и желание. По-добър суплемент от “желанието” няма.. ако имаш желание - ще успееш. И да не те плаши това че си слаб а имаш мазно около корема. Като почнеш да качваш то няма да е само чиста мускулна маса а ще качваш и мазно .. и това няма да си личи защото ще порастнеш навсякъде (е не навсякуде , за по деликатните органи си и операции за оголемяване :) ) Ключовата дума при теб трябва да е ядене. Яж.. Яж.. Там е истината :) После ще изчистиш малко и догодина ще се състезаваш с плажните гларуси в юношеската категория :)
П.С. Да не си пипнал хаповете че ти откъсна ушите!
Е ами нямал съм такова намерение човек сега си карам на Л-карнитин докато го свърша и почвам с качването на маса както и те ме посъветва и други хора това казват и това ще направя и аз си мисля че ако наедрея и в другите части на тялото си това коремче няма да ми е наи големия проблем ! За забранети медикаменти не съм си и помислял да зимам сега ! Благодаря ти че ме окоражаваш много се радвам ! От 15-20септ имам намерение да почвам с качвам МАСА може и по-рано !
Не е желателно да се смесват Клен и Ефедрин.Много кофти се прецакава сърцето.А за Клена дето казвате че не се води за стероид.Да кажа и аз нещу.Преди 7-8 месеца пих клен и в опътването пише че ако се предозира се получава АНАБОЛЕН процес.