Как ви се струва този хранителен режим?

04.11.12
22:59

Здравейте,
На 17 години съм и тренирам от 2г.Бях адски пълен, когато започнах ( 173см, 80кила) и успях да смъкна до 65 кила както и да покача мускулна маса.От днес реших да си сменя на хранителният на този, който намерих в бб-тийм и ми се стори точно за мен:
http://www.bb-team.org/articles/4006_dietichna-sistema-chist-prirast-leangain
Като целта ми е покачване на чиста  мускулна маса и намаляне на мазнините едновременно.Като искам да си свалям бавно, но сигурно(т.е. по малко, но само сланини,мазнини или там каквото е ).Според формула, която намерих във форума са ми нужни 2665 кал. , а според тази програма и моите цели в трен. дни - около 2900, а в почивни - около 2400.Тъй като храненията са 3 и гладуването трябва да е между 16-18 часа това е 1 примерно меню, което си направих:

Първо хранене (13:30ч.) – 200г. свинско месо –  400кал - месото е пържено за сега, но ще го сменя със скара скоро.
  100г. овесени ядки –  440кал.
  3 белтъка          – 50кал.
  200г. картофи(варени без сол и олио)    - 170кал.
    Общо  – 1060кал.
Второ хранене(15:20ч.) – 3 белтъка – 50кал.
  50г. ядки(бадем,орех) – 290кал.,330кал.
  100г. извара – 120кал.
    Общо: 460кал.,500кал.
Тук между тези двете ми се пада тренировката.
Трето хранене(18:00ч.) – 200г салата(домати) – 40кал.
  200г пилешко месо – 400кал.
  200г ориз – 250кал.
  100г овесени ядки – 440кал.
Във второто хранене смятам да вкарам 2 банана и ябълка или нещо от сорта.
    Общо: 1090кал.
    Общо за деня: 2610кал. Или 2650кал.
Тъй като това смятам да е в тренировъчен ден ми трябват още около 200кал. , но незнам какво да включа.Също така бих искал и да попитам дали правилно съм ги сметнал тези калории де, не съм сигурен.И в темата за ЧП(чист прираст) пишеше, че в трен. дни трябва да наблягам на въглехидрати, а в почивни - на мазнини.Бихте ли ми казали кое с какво да заменя за да получа меню с мазнини за почивните дни , както и кое от тези неща да махна/намаля за тази цел?Благодаря предварително на тези, които ще си направят труда да прочетат тази дълга тема :D.

Темата беше редактирана от Иван Петров на 04.11.12 23:02.

05.11.12
12:49

Трудна работа си е да сваляш и да качваш едновременно, НО не е невъзможно! Старай се тренировките да са ти доста интензивни, след трен приемай - банан, мед. Ако можеш яж яйцата цели, но пък ти си преценяваш. Режима изглежда добър, ако имаш възможност бутни още 1-2 хранения. Ако искаш второто хранене го промени сложи въгхидрати за да ти дадът силица и ако имаш възможност качествен протеин, изварата преди лягане. Храни, които съдържат качествени мазнини са - месо,яйца,ядки,зехтин,масло,заквасена сметана. :) Ти си прецени къде да ги вкъмнеш, ако имаш въпроси - питай. Успех, приятел. :)

05.11.12
17:18

Мерси, попринцип мога още хранения, но нали този режим е със 3 и гладуване 16-18 часа.Ще хапвам и мед по малко за да допълня калориите и ще видя какво да допълня за повече сила, че наистина днес ми дойде адски зор тренировката.Благодаря за отговора.
Edit: А само да питам, калориите правилно ли съм ги сметнал?

Мнението беше редактирано от Иван Петров на 05.11.12 17:45.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1