05.11.12
13:49
Катерина; 18г.; тренирам от..цял живот. По-специално фитнес - 4г. Мерките и килограмите са описани в секция “Мерки”.
Цели: Повече сила, повече релеф, по-малко мазнини, правилно хранене...по пътя към едно по-здраво тяло, тъй като се боря с болести... (СПКЯ, инсулинова резистентност, колити, проктити ... )
Темата беше редактирана от karfi4ka на 27.06.15 19:27.
Започвам с един РБД ден. Днес имам тренировка в залата.
Първо описвам тренировката, която е комбинирана, кръгова:
1. пек дек; долен скрипец; горен скрипец - в кръг по 8 повторения, 3 пъти
2. мърт. тяга; лиц. опори; пуш-преса; биц. сгъвания - в кръг по 8 повторения, 3 пъти
3. кик-бек; коремни преси с тежест; абдуктор; аддуктор - пак по 8 повторения, 3 пъти, без абдуктора и аддуктора. Те ще са по 40 повторения.
4. Повдигана на крака от вис + плие + хиперекстензии - в кръг, всяко по 20 повторения, 3 пъти
Завършвам с 4 обиколки на езерото пред фитнеса ми - уж е 2 км цялата обиколка на езерото, но не съм 100% сигурна. Последния път ги изтичах за 42-3 минути, по-късно ще редактирам поста, за да въведа времето от тази тренировка.
Edit-вам си поста: направих 3 обиколки и половина за 35-40 мин. Нещо нямах сили за повече...
Храната:
1. Закуска: 350 гр цедено кис. мляко “Олимпус” + омлет от 2 яйца + кафе с мляко
2. Снак: 1 малка ябълка
3. Снак: 350 гр цед. кис. мл. “Олимпус”
4. Обяд: Салата айсберг + домати + краставици + 20 гр кашкавал + 150 гр пил. гърди на скара
5. Снак след тренировка: 1 малка ябълка
6. Вечеря: Пълнени патладжани с кайма от чисто месо и гъби + 1 кисело мляко
Тотала е 1452 ккал; 40% въгл, 32,9% протеини, 27% мазнини
За деня до тук съм изпила литър и половина вода, предстои поне още литър и половина. Изпила съм и 3 чисти зелени чая.
Още един едит: дааам, “глътнах” във фитнеса още литър и половина, а сега пийвам чай с ябълка и канела.
Мнението беше редактирано от Kath на 05.11.12 18:46.
05.11.12
14:10
Честито за дневника! (F) Много добре изглеждаш, ще те следя с интерес. :)
Качвам малко снимки на любимите ми “бъркочи” ( и на котето ми :D ), с което държа и да спомена, че също обожавам да си готвя разни ей-такива неща:
P.S. ако някой иска рецепти, веднага пускам :)
Мнението беше редактирано от Kath на 05.11.12 14:30.
05.11.12
15:22
Кат (hug) Честит дневник! Да го изпълниш с хубава храна и тренировки (не се и съмнявам, че ще е така) (F)
На снимките някакви палачинки със шоколадово кремче ли видях (blush)
Радост, радвам се, че те засичам (hug). Мерси за пожеланията, да ти се връща !
Това е шоко кремче, да, но е диетично. Просто цедено кисело мляко с какао и подсладител :D :P
05.11.12
20:12
казано от Katherine на 05.11.12, 14:25:
А който иска да опита на готово? :D
АААЗЗЗ !! :D
05.11.12
20:28
Welcome Kat!! :) Ще те следя с интерес.
Добреее..пускам рецептите.
Рецепта за мъфини с месо - снимка 1, първи ред:
Продукти:
1. 100-200 гр пилешки гърди на скара, нарязани на ситно.
2. 3-4 яйца
3. 2 с.л. кисело мляко
4. 100 гр извара
5. Подрправки - градинска чубрица, червен пипер, сол
Приготвяне:
Всички продукри се разбиват добре, като месото се добавя накрая и се разбърква, за да се разпредели равномерно в сместа. Изсипват се в силиконови форми за мъфини и се пекат. Аз ги пъхнах в микровълновата за 10 минути на макс мощност, но може и в обикновена фурна.
За соса:
1. Кисело мляко
2. Извара
3. Пресен магданоз
4. Подправки по избор
Рецепта за омлетите на снимка номер 4, първи ред (омлетите на снимка 2, 4-дясно на първи ред, както и първата снимка от втория ред са един и същи омлет) :
Всяка от “палачинките” е приготвена с по 1 яйце, 2 белтъка и 3-4 с.л. прясно мляко. Разликата е в подправките.
Палачинката отдясно е солена. Приготвена е с лъжица червен пипер, чубрица и малко копър.”Заливката” е направена от половин кофичка цедено кисело мляко (купувам “Олимпус”, мнооооооого е вкусно), копър, малко чесън на прах и сол.
“Палачинката” от лявата страна е сладка. Приготвена е с половин ампула ванилова есенция “Д-р Йоткер” и подсладител на вкус. “Заливката” към палачинката отляво (вижда се на снимка номер 2) е направена от другата половина от кофичката цедено кис.мляко “Олимпус”, 2 с.л. обезмаслено какао без захар, половин ампула есенция ром “Д-р Йоткер” и подсладител на вкус.
Пържени са в тиган с незалепващо покритие, на ниска температура, за да се изпекат равномерно. Няма никакви добавяни мазнини, почти без въглехидрати са (само в заливките има по мъничко).
П.П. Ако тигана е наистина незалепващ (тефлонов/керамичен), палачинката е готова за обръщане тогава, когато почти безпроблемно се отлепва с помощта на шпатула. Ако лепне и е трудна за обръщане, значи още не трябва да се обръща.
Рецепта за палачинката на снимка 3, първи ред:
Подсладител
2 яйца
половин ампула ванилова есенция
2 с.л. цедено кис. мляко “Олимпус”
3 с.л. пшенични трици
Всичко се разбърква добре и се изсипва в кръгла силиконова форма за печене (моята е релефна, виждат се формичките, които са се получили). Пече се 10 минути в микровълнова фурна на силна, но не максимална мощност.
П.П. Различните микровълнови фурни изискват различно време за приготвяне. Най-добре си поглеждайте от време на време, за да не я пригорите.
Рецепта за омлет на снимка 2, втори ред:
Продукти:
2 яйца
малко жълта сладкарска боя
ванилова есенция
За соса: заквасена сметана и степче ягода
Процедурата е ясна :D
Рецепта за хрупкаво пилешко на снимка 3, втори ред (другото е най-обикновена салата с домати, чушки, моркови и извара):
Продукти:
500 гр пилешки гърди
Градинска чубрица, чесън на прах, черен пипер, малко червен пипер
Маги “Унисос”
Приготвяне: в тиган с незалеп. покритие се запича пилешкото, накълцано на малки парченца и полято с 3-4 с.л. от соса и подправките . Първо се пече на ниска температура, а към края се увеличава на макс, за да се появи хрупкава коричка
казано от Пламен Петров на 05.11.12, 20:12:
А който иска да опита на готово? :D
Може да помолиш някой да ти ги приготви :P (nfun)
Мнението беше редактирано от Kath на 05.11.12 21:21.
06.11.2012 - НВД
Уф, че съм..и тази сутрин станах в 6:00… Просто няма наспиване, и това е : @@
Чудя се все още дали днес да ми е тренировъчен ден....принципно имам нужда от почивка, но пък днес ще имам доста време следобед и мисля да направя малко корем и HIIT, да речем. Ще видим (nmob)
Пускам една снимка от вчера...чудя се колко ли още трябва да чистя, за да я покажа още малко тази преса?! Нещо хич не се получава така, както го искам, нооо..нищо. Ще гледам да съм търпелива (nfun)
Едит-ваммм поста, за да въведа цялата храна от днес:
закуска: омлет от 3 яйца със 100 гр гъби и 150 гр котидж.
снак: 1 кисело мляко
обяд: 200 гр свинска печена шунка на KFM и 180 гр катък “Маджаров”
-чисто кафе и след него тренировка
снак след тренировка: 200 гр извара с подправки
вечеря: пак ще е омлет от 3 яйца, ще хапна и едно цедено млекце “Olympus”
Fat - 41.1%
Pro - 46.4%
Carb - 11.7%
TOTAL: 1656 kcal
Тотала е ..тотално протеинов :D
Отделно за днес имам над 2 литра вода, 3 зелени чая и един с комбинирани билки.
Мнението беше редактирано от Kath на 06.11.12 15:40.
06.11.12
07:28
Е как така успяваш в 6.00 и чак закуска си правиш. Това консистентно ли е ? Аз ставам в 7.00 и по това време 6 ми се струва непостижима цел. За да стана в 6.00 сигурно трябва да си легна преди 10.00.
06.11.12
09:56
казано от Kaloyan vel на 06.11.12, 07:28:
Е как така успяваш в 6.00 и чак закуска си правиш. Това консистентно ли е ? Аз ставам в 7.00 и по това време 6 ми се струва непостижима цел. За да стана в 6.00 сигурно трябва да си легна преди 10.00.
*константно 8-)
Как успявам ли? Страдам явно от хронично безсъние,обикновено даже към 5 ставам.... ужасно е,повярвай ми.....
06.11.2012 - НВД
Редактирах поста си по-горе и съм въвела храната, тук ще пусна и тренировката, която направих.
4 кръга:
1. High knees with 10 kg dumbbell * 100
2. Ab wheel rollouts * 10
3. Burpee + push-up * 10
4. V-abs * 10
5. Mountain climers * 20
8 мин HIIT, интервали 20/10:
1. High knees
2. Swing with 10 kg dumbbell
Коментар: Амиии..много съм доволна как се получи, особено имайки предвид, че по план ми беше почивка днес. Ще я изместя в друг ден, днес имах енергия :)
Хора, дайте мнение за този комплекс http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SYQqMJHgtK8 ??
И още нещичко, какво мислите за пюрираните храни? Например дип от патладжани, пюре от праскови, салса или пък всякакви подобни бъркочи? Много обичам да си блендирам плодове и да ги хапвам с кисело мляко (прост пример)..и се зачудих до колко е полезно да “улеснявам” до толкова храносмилателната си система...?
Мнението беше редактирано от Kath на 06.11.12 22:28.
Не знам колко е полезно, но пюрираното ми е много вкусно :D . Препоръчвам ти да пробваш гуакамоле със няколко резена кашкавал или филийка хляб. Аз доста често почнах да си сварявам моркови, след това ги блендирам и им слагам къри и сирене.
Гуакамоле съм пробвала, страшно обичам <3 Аз като цяло обожавам авокадо..но лошото е, че толкова го обичам, че хапна ли веднъж, не мога да се спра и помитам твърде големи количества...пък то си е калоричноооооо :D
07.11.2012 - ВВД с чийт
Пак се събуждам рано ;( ... Чувствам се много изморена, но не мога повече да спя, и това е :@
Днес е високо въглехидратен ден и мисля преди обяд да хапна нещо сладко, че от 2 месеца не съм чийтвала, а съм се убедила, че е хубаво да се прави, от време на време...
Предстои ми тренировка, която ще впиша малко по-късно през деня.
Храната:
Закуска: ябълка + зелен чай с лимон
Закуска 2: палачинки от пшенични трици и яйца + кисело мляко
Снак: 500 гр сладолед без захар и мазнини...ИСТИНСКО попадение! Казва се “Mr Sweet’s” и за 100 гр. има 60 ккал, 0.5 гр. мазнини, 8.6 гр. въглехидрати и 5.0 гр. протеини - купих го от “Carrefour”.
Обяд: Задушени зеленчуци на пара, филийка хляб и боб от консерва, в собствен сос (добавих му само подправки).
Снак: 2 часа преди тренировка - 200 гр ягоди
Снак: след тренировка хапнах още 200 гр ягоди
Вечеря: Задушени зеленчуци и около 50 гр пълнозърнест хляб.
Total: 1742 kcal
Fat - 17.6%
Pro - 26%
Carb - 51.9%
Коментар: Хм...чудя се въобще дали да го вписвам като чийт ден..На практика не съм чийтвала, понеже сладоледа е всичко друго, но не и чийт храна. Единствено вдигнах малко калориите, но пак съм в дефицит, а и във ВВД ден, доколкото знам, е хубаво да се вдигат. Честно казано съм малко разочарована. Наистина имах нужда от чийт, защото имам чувството, че метаболизма ми се е позабавил ...... (nstick) Кантара не мърда.
Качвам снимчици на сладоледа и порцията за обяд.
Мнението беше редактирано от Kath на 07.11.12 17:30.
7.11.2012 - ВВД, тренировка
Преди тренировка: L-carnitine и магнезий
В кръг, едно след друго:
1.Lunges 3x10 for each leg
2. Push ups 3x10
3. Dumbbell rows for back muscles 3x10 for each hand
В кръг, едно след друго:
4. Plie squat with dumbbell 4x10
5. Front raises with dumbbell 4x8
6. Dumbbell lateral raises 4x8
7. Reverse flyers 4x8
В кръг, едно след друго:
8. Back extension on stability ball 4x15
9. Side kicks 4x20 for each leg
10. “Knee hugs” for abs 4x20
Завърших с вакуумки 5х10 сек. и последва кардиото:
60 Sec – Flutter Kick Squat
60 Sec – High Knees
60 Sec – Burpee
60 Sec – Jumping Jacks
20 Sec – Rest
50 sec – Flutter Kick Squat
50 Sec – High Knees
50 Sec – Burpee
50 Sec – Jumping Jacks
20 Sec – Rest
40 Sec – Flutter Kick Squat
40 Sec – High Knees
40 Sec – Burpee
40 Sec – Jumping Jacks
20 Sec – Rest
30 Sec – Flutter Kick Squat
30 Sec – High Knees
30 Sec – Burpee
30 Sec – Jumping Jacks
20 Sec – Rest
20 Sec – Flutter Kick Squat
20 Sec – High Knees
20 Sec – Burpee
20 Sec – Jumping Jacks
20 Sec – Rest
10 Sec – Flutter Kick Squat
10 Sec – High Knees
10 Sec – Burpee
10 Sec – Jumping Jacks
Мнението беше редактирано от Kath на 07.11.12 16:10.
Качвам колаж със снимки от лято 2011 и лято 2012.. Тогава бях 64 кг, сега съм 56, свалени с мнооого мъка. Целите ми от тогава, до ден днешен са максимално изчистване на % мазнини, без загуба на наличната мускулна маса.
До сега не виждах някаква разлика...мисля, че от снимките я виждам вече.
казано от Katherine на 07.11.12, 06:11:
07.11.2012 - ВВД с чийт
Пак се събуждам рано ;( ...
Снак: 500 гр сладолед без захар и мазнини...ИСТИНСКО попадение! Казва се “Mr Sweet’s” и за 100 гр. има 60 ккал, 0.5 гр. мазнини, 8.6 гр. въглехидрати и 5.0 гр. протеини - купих го от “Carrefour”..
...и аспартам, поне да беше чийтнала с нормален сладолед. И аз го обичам този, ама е боклук
Ако вземем предвид, че няма хидрогенирани мазнини или рафинирани въглехидрати, мисля, че е добра алтернатива за отслабващите. Аз аспартам така или иначе приемам (често използвам “Суитли”)......всеки си носи кръста.
07.11.12
19:40
Katherine Аз виждам значителна разлика, особено в коремната област ;)
Продължавай в същия дух (sun) (sun) !
07.11.12
21:45
Мацка страшна си :)) Успех с целите и ще те следя с удоволствие :))
Наталия, благодаря ти за хубавите думи.
Пускам един поздрав към всички (nlove5)
Мнението беше редактирано от Kath на 07.11.12 22:18.
Поздравления за добрите резултати! Продължавай все напред! (F)
Имаш интересни тренировки и рецепти, ще си крада понякога (blush)
Следя те с интерес (F)
Мерси, Steli (blush)
08.11.2012 НВД - нетренировъчен
Е, добро утро на всички! Ставам с настроение днес, хубаво ми е на душата (nhappy2) Имам много силна мускулна треска на корема и гърба, няма да тренирам.
И се започва:
Преди закуска: лекарство с фолиева кис. + зелен чай с лимон
Закуска: Реших да започна с нещо свежо и си направих зелена салата с домати, която залях с млечен сос (кис. мляко+извара+подправки+малко горчица+малко лимонов сок) и стана много вкусна.
Късна закуска: 1 кисело мляко с 2 варени яйца (едното без жълтък)
Обяд: 200 гр свинско и 200 гр тофу с копър
Снак: Поспах за 30 мин към обяд (ако 30 мин изобщо могат да се нарекат “поспиване”), събудих се освирепяла от глад и си направих омлет с няколко белтъка и 1 жълтък. Хапнах го с чай, че беше много сухо и сега съм по-добре :D
Вечеря: Направо ИЗПЕРКАХ за нещо сладичко, не знам какво ми стана...за това си направих “Мъфчета” (уж мъфини, ама не съвсем), по моя рецепта с ванилов “пудинг”. След малко пускам пост с фотосесия на мъфчетата и пудинга + рецепта :D
Тотал: 1466 ккал
Fat - 21.4%
Pro - 56.4%
Carb - 17.2%
Мнението беше редактирано от Kath на 08.11.12 17:36.
Продукти за мъфчетата:
300 гр яйчени белтъци
2 с.л. прясно мляко
1 ампула ванилова есенция
подсладител
канела
Приготвяне: всички продукти се миксират до перфектно гладка смес и се изсипват в силиконова форма за мъфини. Пекат се в микровълнова фурна до готовност, като е възможно да ги оставите за по-дълго, така ще станат хрупкави, а ако се пекат за по-кратко, за по-мекички. Аз направих няколко малки мъфчета и един по-голям, като него оставих за по-дълго и стана хрупкав.
Продукти за ваниловия пудинг”
400 гр цедено кис. мляко “Олимпус”
малко жълта сладкарска боя
2 ампули ванилова есенция
малко настъргана лимонова кора
подсладител
Приготвяне: всичко се разбърква до хомогенизиране.
08.11.12
23:25
Браво! Това ще трябва да се пробва, няма начин.
09.11.2012 - РБД, тренировъчен
Като за “добро утро”, пускам един поздрав:
Храна:
1. Салата от домати, подправки и парченца прясно сирене
2. “Бисквитена палачинка” (има я в рецептите от първи пост) + 400 гр кис. мляко
3. Голяма зелена салата с пил. филе, малко кашкавал и 200 гр кисело мляко
4. Пииищна порция “червени патладжани с млечен сос”, за които по-долу ще видите пост с рецептата.
Тотал: 1446
Охххх...вижте ми нутриените и ми се скарайте :@ Това ми било “РБД”........протеина пак надскочи границите!
Carbohydrates 136 g, 35.4%
Protein 118 g, 30.7%
Fats 58 g, 34%
Мнението беше редактирано от Kath на 09.11.12 19:47.
казано от Katherine на 08.11.12, 17:35:
..мъфчетата:
...
Ааааа, не! Няма да влизам повече тук! Алоуу, някои сме на ЦХ... Сега се давя в слюнка и се чудя как ще изкарам до хранителния прозорец. :@
09.11.12
08:12
Аз пък отивам на тренировка...
Vic, от сега получаваш предупреждение, че възнамерявам да публикувам повечето мои “странни” рецепти, защото определено си струва да се пробват. :D А ти най-добре влизай при фазата с наяждане.
Рецепта за червени патладжани с млечен сос
Продукти:
1-2 големи патладжана
червен пипер
подправки (виждат се на снимките)
200 гр кис. мляко (може и цедено)
1-2 чаши вода
“Маги - унисос”
Приготвяне:
Патладжаните се нарязват и се слагат на котлона, на умерен огън, с чаша вода (не под капак). През това време се взима чаена чаша, 2/3 от нея се пълнят с вода и се слагат по 2-3 щипки от подправката за картофи, шарената сол и 1 с.л.(с връх) червен пипер. Добавят се и 2-3 с.л. “Маги - унисос”. С тази смес се заливат патладжаните. Готвят се до омекване и почти пълно поемане на соса. (Ако се наложи се долива вода!).
За соса:
Киселото мляко се разбърква с подправката “салатна ръсеница” и се сипва при патладжаните!
Коментар: НАЙ-ВКУСНИТЕ патладжани, които съм яла! Сериозно! Изобщо не предполагах, че толкова ще си паснат с кисело мляко, но се оказа, че комбинацията е вълшебна (h)
Мнението беше редактирано от Kath на 09.11.12 19:30.
09.11.2012 РБД - тренировка
Изпълнени в кръг, едно след друго, 3 пъти:
1. Мъртва тяга @ 15
-mountain climbers @ 50
2.Вертикален скрипец за гръб @ 10
-mountain climbers @ 50
3.Пек - дек @ 10
-mountain climbers @ 50
4.“Knee hughs” @ 20
-mountain climbers @ 50
5.Глутеус мост @ 20
-mountain climbers @ 50
6.Вгигане на крака от вис. @ 10
-mountain climbers @ 50
7. Биц. сгъвания @ 10
-mountain climbers @ 50
8.Пуш-преса @ 10
-mountain climbers @ 50
9.Кик-бек @ 10
-mountain climbers @ 50
И след всичко, последва тичане - 5 км и 400 м, 36 минути.
Направо се самоунищожих и съм много доволна (L)
P.S. След “@” е изписан броя повторения.
P.S. 2 - моля ви, вижте поста по-горе, с храната от днес..имам нужда от мааалко критика.....
Мнението беше редактирано от Kath на 09.11.12 21:18.
10.11.2012 НВД, нетренировъчен
“Добро” утро.....
Станах в 6:00 ;(, та за това и думата “добро” е в кавички :D. Това безсъние започва все повече да пречи на нормалния ми начин на живот.... :@
Както и да е, започвам деня с един вкусен зелен чай с лимон, м*йната му на недоспиването, аз ще се усмихвам :) :) :) :) :)
Днес няма да тренирам, след вчера всиииичко ме боли...буквално всичко.
1. Омлет с белтъци и 1 цяло яйца + мляко с какао + 1 кис. мляко
2. Настъргани варени яйца, разбъркани с 2 лъж. кисело мляко, извара и подправки
3. Мляко с нес
4. Кисело мляко
5. Огромен белтъчен омлет и цедено кис. мляко
6. 180 гр. риба тон в собствен сос
Калориите са под всякаква критика - над 1700. Точен отчет не мога да дам, защото цял ден съм в движение и не съм попълнила абсолютно всичко в calorie counter-а.
Мнението беше редактирано от Kath на 10.11.12 21:32.
10.11.12
08:26
Добро утро Кат (sun) ! Да не би да си лягаш рано и поради тази причина да се събуждаш рано ;) Или просто се събуждаш през нощта :)