Дневникът на Виктория :))

Темата е заключена.

Мооооля за огромна помощ - въобще не знам как да се храня, камоли как да тренирам! Взех си карта за фитнес и от утре започвам, затова моля, който може и с каквото може - да ми помогне (относно тренировки и хранене). Работата е там, че бях 56кг. (162 см. съм, 21 години) и с много воля ги свалих до 48, ама наистина с много воля, понеже преди това се тъпчех с по 2-3 шоколада на ден и още толкова чипсове и пакетирани боклуци (направо си се чудя как съм била само 56кг. :D). Това беше преди 3 месеца, от М размер минах на XS и съм повече от горда със себе си :)). От тогава до сега ги задържам с хранене, в което липсва многото сладко (казвам многото, понеже понякога си позволявам сладко, взимам си Lind 70% или 85% какао), газираното (пиех по 2 л. кола на ден), пърженото и тестеното (от тестеното си позволявам хляб “Вита” или “Бонус”. Ходя на лекции и по цял ден съм в движение, но до сега други тренировки не съм правила, освен по време на диетата и то беше само велоергометър, по 45 мин. Ще ви напиша ориентировъчно какво ям и моля не ми се карайте много хихиихи :)) Аз знам, че не се храня добре, но приемам забележки - затова се регистрирах. :)) Сутрин: 4-5 лъжици овесени ядки или мюсли, в което преобладават овесените ядки (знам, че има захар в него, но ми се дояжда понякога) с 1 лъжица ленено семе. Правя го с обезмаслено мляко, но понякога ги оставям да се накиснат във вода и прибавям мед и плодове. Понякога заменям тази закуска с 2-3 филийки пълнозърнест хляб, намазани с крема сирене и шунка ( без много бяло :))) ). Пия кафе или чай, но без захар - да не повярвате, в тези напитки не обичам захар :)). На обяд и вечеря ям или пилешко със салата (в която има 1 л. зехтин), или някоя не толкова мазна манджичка. Хляб ям само на филийки сутрин, иначе не, от малка съм така. Преди ядях много сол, но свикнах и с нормално количество вече, харесва ми :)). Много обичам ябълки, хапвам между храненията. 1-2 пъти месечно си позволявам пица или пържени картофи, или друго, което обичам, а не трябва да ям. Алкохол не пия, понякога чаша бяло вино. Менюто ми е разнообразно по принцип, не обичам едно и също всеки ден и като цяло ям всичко, но гледам да не прекалявам. Калориите ми възлизат на 1000-1200, при нужда от 1500 (искам да сваля още 1-2 кг., но целта с фитнеса ми е стягане, а знам, че мускулите тежат повече от мазнините, та кантарът не е фактор, важното е да се харесвам), на мен не ми се и яде повече (преди поемах повече, но от шоколад и чипсове, а не от истинска храна). Дано някой е имал нерви да изчете целия ми пост и да ми помогне. Благодаря предварително. :)) Ще кача снимка - да се види положението.

05.11.12
20:59

Положението си е много добре, но до докарване до анорексия и 35 кг трябва още малко зор...

Иначе ето една примерна диета:

7 часа –  5-6-7 супени лъжици овесени ядки, 2 белтъка или 50-100 гр. истиснко сирене
  10 часа – шепа ядки -стафиди, бадеми и подобни
  13 часа – 150 гр. месо/риба, 2-3 сухара, 1/2 круша/ябълка.
  16 часа – 2-3 сухара и/или само салата
  19 часа – зеле/моркови – 200-300 гр.

За тренировките - всякаква активност е добре дошла. Алкохола и цигарите не съм прочел дали фигурират в начина ви на живот, ако да то трябва да изчезнат. Дискотеките не са съвместими с редовен сън и рано ставане ( само да вметна че г-жа Кондолиза Райс става всяка сутрин в 4:30 да тренира с тежести)...

Ааа, чак толкова - не :)) Имам увиснало коремче, което не се вижда на снимката, но с прилепнала блуза е ужасно... За мен 47 кг. са ок, по-важната цел ми е стягане. Не пуша и не пия, от време на време по 1-2 чаши бяло вино, но мнооого рядко. И на дискотека не ходя често, 2 пъти месечно може би. Благодаря за примерното меню! :)

Мнението беше редактирано от Виктория Дойнова на 05.11.12 21:15.

05.11.12
21:50

защо не опиташ и тези упражнения http://vbox7.com/play:ff81dddb ?  Добри са , но както си решиш..Успех :)

Да, може би тях ще ги правя сутрин на гладно, защото днес ходих на фитнес след кафе и шепа орехи и грам не ми беше добре. Иначе днес станах в 9:30, пих кафе, хапнах 1 шепа орехи и към 10:30 отидох на фитнес - час пътечка, 30 мин. кростренажор и 30 мин. велоергометър. Е, да, ама това ми е прекалено много кардио, а там нямаше фитнес инструктор и затова моля някой да ми каже какво мога да правя за корем и вътрешната част на краката. 13:00 - 3 филийки хляб “Вита с 6 зърна”, 50 гр. домашно сирене и 50 гр. шунка. За после съм си взела пилешко и ще си правя зелева салата. За вечеря ще е същото сигурно, понеже ще бъда на лекции цял ден.

06.11.12
13:49

казано от Виктория Дойнова на 05.11.12, 20:30:

знам, че мускулите тежат повече от мазнините, та кантарът не е фактор, важното е да се харесвам

Как така? Искаш да кажеш че 1 кг мускул тежи повече от 1 кг мазнини ли ? :P Единственото,което аз си мисля,от проста логика е че мазнините заемат повече място(пространство,обем) от мускула.Изхождам от сравнението на 1 кг сланина и 1 кг свинско.Едното е в пъти по-голямо,като обем от другото.Може и да е абсолютна погрешна логиката ми,понеже ние не сме прасета,ама както и да е.Иначе че кантарът не е фактор - не е. И надявам се да не го казваш просто ей така,а да си го осъзнала ;) .
За тренировката,незнам какво си решила дали ще вдигаш железа или не,но 2 часа кардио е просто излишно.С една силова тренировка може доста по-лесно и по-приятно да си постигнеш целите.За бедра - напади,клекове,разгъване и сгъване на машини,нищо сложно.Корем също стандартно - преси,повдигане на краката от вис и тем производни.Има ги всичките упражнения в сайта.Отделяш половин час да попрочетеш,да си харесаш нещо и утре нападай фитнеса.

Ох, аз чета, чета от месеци и едвам се навих да се регистрирам. :D
Днес след това, което писах ядох пилешко филе на скара със зелева салата и мусака, без запръжки.
Ако съм си вкъщи ям повече, но на лекции цял ден не се сещам. Иначе ям ябълки между храненията, но не защото съм гладна, а защото ги обичам. :D За кантара одавна съм го осъзнала, че не е фактор, дори този във фитнеса днес ми показа почти 50, но аз се чувствам добре и се харесвам. Единствено коремчето не си харесвам, ама ще го оправим. :)) А това за мускулите и мазнините е малко като оная приказка - кое е по тежко - 1 кг. камъни или 1 кг. памук.? :)) Имах впредвид, че мазнините като обем са повече и определено човек изглежда по-добре, когато на мястото им има мускули. :)) Нооооо, както винаги пак не се изказах като хората :D

Забравих да спомена, че пия около 2л. вода на ден.

Мнението беше редактирано от Виктория Дойнова на 06.11.12 21:58.

За днес 5 с.л. овесени ядки с домашно пюре от ябълки и малко мед, кафе без захар и шепа орехи. Сега отивам на фитнес, после ще пиша. Днес имам рожден ден и ще спретна тези овесени сладки с орехи и мед (снимката не е моя). :))

Ая Палачинкова

07.11.12
22:58

Честито дневниче и честит рожден ден :)) Желая ти здраве,успех и сбъднати мечти :)) ... Това което си постигнала със спирането на всякакви “боклуци” е много добре :) Ще те следя с интерес :)

За днес:
8:00 Чаша зелен чай;
10:00 1 с.л. ленено семе, с 1 с.л. овесени трици, с 200 гр. обезмаслено кисело мляко, лъжица мед и лъжица домашно пюре от ябълки;
Някъде около 12 хапнах блокче натурален шоколад;
13:30 Тренировка - само 45 мин. кардио, понеже предния ден малко попрекалих с упражненията и имам ужасна мускулна треска;
15:30 2-3 ябълки и чаша чай
17:15 Вечеря ( малко е рано, ама бях гладна вече :D ) Пиле с картофи и зелена салата с домат;

Днес яденето ми е малко, но нещо не ми се ядеше. За сладко умирах, обаче - необичайно много, туширах с ябълки :D :))

2л. вода за деня;

11.11.12
03:11

Може да си направиш 1 програма:

Пон Горна част на тялото
Сряда Долна част на тялото
Петък Крадио

през другото време почиваш и се храниш добре и ще имаш нужния резултат.

11.11.12
09:26

казано от krNbarca на 11.11.12, 03:11:

Пон Горна част на тялото
Петък Крадио

Хм.. какви резултати би имала, ако само веднъж седмично тренира всеки от изброените компоненти?... На мен лично ми се струва недостатъчно .

11.11.12
10:02

Е ти колко пъти тренираш всяка мускулна група седмично ? :D

12.11.12
15:51

казано от Kath на 11.11.12, 09:26:

Пон Горна част на тялото
Петък Крадио

Хм.. какви резултати би имала, ако само веднъж седмично тренира всеки от изброените компоненти?... На мен лично ми се струва недостатъчно .

Че за момиче това си е доста добра програма какво искаш да тренира по 5 пъти всеки мускул ли ? да ти прилича на Културистка и т.н...

14.11.12
18:27

казано от krNbarca на 12.11.12, 15:51:

казано от Kath на 11.11.12, 09:26:

Пон Горна част на тялото
Петък Крадио

Че за момиче това си е доста добра програма какво искаш да тренира по 5 пъти всеки мускул ли ? да ти прилича на Културистка и т.н...

Това ме уби :D
Дори няма да си направя труда да коментирам...
Само дадох мнение, все пак, не съм я задължила да прави каквото и да било.

Лаптопа ходи на ремонт и затова не съм писала. За днес:
11:00 - кафе без захар
12:00 5 с.л. овсени ядки със стафиди и 200 гр. обесмаслено кисело мляко

След това не съм решила все още.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1