11.01.08
19:31
Имам молба към по-опитните в боди билдинга как да постигна това като се има на предвид,че нямам време да ходя на фитнес.И друго колко време ще ми отнеме това и трябва ли някакъв по-специален хранителен режим да се спазва?Мерси предварително на всички отзовали се.
Плочки = достатъчно маса на коремния мускул + ниско ниво на подкожните мазнини, за да изпъкне пресата.
Първото се прави с коремни преси, повдигания на краката от лег, крънчове, извивки встрани и в домашни условия. Второто е въпрос на деита и малко аеробна тренировка - тичане, колело, скачане на въже.
11.01.08
19:58
а някой знае ли колко % трябва да са мазнините ?
11.01.08
21:17
Ми предполагам, че доста нисък, защото моя % на подкожни мазнини по изчисления от няколко таблице е приблизително 9, а пък ми се виждат само горните 2 чифта :) Но все пак сега качвам маса ==> това не ме притеснява.. след 1-2 месеца почвам малко кардио и по-подходяща храна и се надявам да ми станат, както бяха преди (всички се виждаха) .. :)
По темата мисля, че ®ion даде точен отговор :)
При нормално развити коремни мускули, и при 10% и по-малко подкожни мазнини, трябва да се виждат всичките 6 плочки. Ако не се виждат, значи мазнините са повече или просто ви липсват мускули.
казано от A.Andonov на 11.01.08, 19:31:
Имам молба към по-опитните в боди билдинга как да постигна това като се има на предвид,че нямам време да ходя на фитнес.И друго колко време ще ми отнеме това и трябва ли някакъв по-специален хранителен режим да се спазва?Мерси предварително на всички отзовали се.
Не време нямаш а желание, какво време ти трябва за да идеш 3 пъти седмично по 1.10ч примерно? Просто няма смисъл да се опитваш да правиш нещата наполовина или почвай сериозно или не се занимавай.
казано от Alkorin на 12.01.08, 08:26:
Не време нямаш а желание, какво време ти трябва за да идеш 3 пъти седмично по 1.10ч примерно? Просто няма смисъл да се опитваш да правиш нещата наполовина или почвай сериозно или не се занимавай.
На някой наистина и време не им достига! Но това е лична работа човека зададе проблем и ние се опитваме да му помогем.
Преси може да правиш дори и всеки ден, в изданието, vbox i youtube и достатъчно упражнения- гледаш правиш, разнообразяваш...
Всичко друго е на тема диетология, както казаха и по-нагоре. Невиждам какво може повече да се каже по темата. След като неможе да се увеличи енергоразхода, ще се намалят поеманите калории. По принцип е просто само че трябва да се обръща внимание и на произхода на калориите, др-то са подробности и пинизи.
Успех в начинанието!
Благодаря на всички.
Относно времето наистина ми е проблем,а не желанието и волята.Сутрин ставам в 6 и се прибирам към 7 вечерта капнал и единствено сутрин мога да отделям по 30 минути.
15.01.08
19:17
казано от A.Andonov на 14.01.08, 18:52:
Благодаря на всички.
Относно времето наистина ми е проблем,а не желанието и волята.Сутрин ставам в 6 и се прибирам към 7 вечерта капнал и единствено сутрин мога да отделям по 30 минути.
за половин 4ас може6 да тренира6 само 1 група мускули ,но ако главната ти цел са пло4ките наблягаи наи ве4е на тях ,но не забравяи и за другите групи мускили ;) аиде успех с тренировките от мене :)
EDNO 6TE VI KAJA TRQBVA POSTOQNSTVO!!!az imah korem i tova mn me drazne6e pravih 5 meseca uprajneniq ot vzqkak1v vij no vse natovarvat korema i se u4udih ot rezultata imah prefeknite plo4ki posle prqh da gi pravq i okolu 1 godina nes1m pravil ni6to i tqh pak si gi ima.Za tova ako iska6 da napravi6 ne6to b1rzo trqbva volq ni6to dr ne ti e nujno ;)
Петко К - прочети правилата и пиши на кирилица!
Мнението беше редактирано от Петко К на 24.02.09 21:09.
25.02.09
19:21
Няма никакъв смисъл да тренира за половин час на ден една мускулна група както каза stripe.
За 30 минути може да се направи една хубава тренировка(естествено насочена повече към релеф и издържливост, за бодибилдинг трудно може да се говори) от типа на кросфит примерно
15 лицеви веднага след това
15 коремни
15 клека/напади
кратка почивка след това се повтаря всичко няколко пъти
Разбира се това е примерно, може да е МНОГО по-разнообразно и натоварващо, и без да се излиза от 30те минути.
Има адски много вариации на лицеви опори с които мускула никога няма да скучае, същото важи и за другите мускулни групи.За идеи може най-лесно да провериш в youtube като напишеш home workout примерно.
Успех!
23.08.12
20:22
Аз съм на 16 години и съм от 35 до 40 кг. Нямам някакви сериозни тренировки и коремните ми мускули малко изпъкват . Нямам възможност за фитнес . Може ли някои да ми препоръча някаква серия или тренировка която да правя . Благодаря
23.08.12
20:24
35 до 40 кг ? :O На каква височина?
казано от Hristian Ivanov на 23.08.12, 20:22:
Аз съм на 16 години и съм от 35 до 40 кг. Нямам някакви сериозни тренировки и коремните ми мускули малко изпъкват . Нямам възможност за фитнес . Може ли някои да ми препоръча някаква серия или тренировка която да правя . Благодаря
на тези килограми не бих се притеснявал за плочките. Започвай да ядеш яко!!!
Дал съм ти едно плюсче по погрешка.
06.11.12
22:20
Здравейте! Аз съм на 14год. и малко отгоре ;ххх висока съм 1.62 и тежа 60кг ;хххх !!!!! Искам да отслабна, но нямам време да ходя на фитнес или нещо подобно, а да издържам такива “строги диети” не мога ... можете ли да ми предложите нещо ефикасно, с което да получа резултат! И също така съм мераклийка за ЛЕКИ плочки, но това ще кажете вие .. дали ще ми се получат ?! :)) Благодаря предварително!
казано от Росица Минкова на 06.11.12, 22:20:
... можете ли да ми предложите нещо ефикасно, с което да получа резултат!
Чудеса не можем да правим.
07.11.12
15:25
Не съм казала нищо.. просто попитах, тей като тук темата е на плочки ;))