Предстои ми състезание по плуване - хранителни добавки?

27.06.11
22:41

Значи след 3 седмици имам състезание по плуване и искам да ми предложите да взимам нещо преди състезанието за сила ,издражливост и  т.н . Чудя се между ВСАА , Глутамин и Креатин монохидрат . Моля , помогнете състезанието е след 3 седмици .

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 27.06.11 22:44.

Каква ти е дисциплината... Нали се сещаш, че ако плуваш 1000 метра е едно, а при 100 е съвсем друго.

TN

28.06.11
06:58

No-explode щом е за 1 път - ИДЕАЛНО!

28.06.11
18:45

Ами аз съм спринтиор и се състезавам в дисциплините - 50,100 крол , 50,100 гръб ! АА снощи си поръчах Креатин монохидрат на универсал . Я кажете  дали е добре и дали ще помогне ?? :)

Мнението беше редактирано от мартин киров на 28.06.11 18:46.

28.06.11
21:08

За какво състезание става дума?Междуучилищо,републиканско?Щото аз веднага се сещам за едно ама то не е за този форум :)

Креатина няма да ти свърши кой знае каква работа,за сметка на това аргинин,бета аналин,1,3 диметил,дори комбинация от тях биха били чудесен избор!И кафеинче разбира се.....ако ви правят допинг тестове бета аналина и 1,3 диметил-а ше те издънят
Другото за което се сещам е някой буустер

Има разбира се и препарати които обогатяват кръвта с кислород,за съжаление ня съм запознат с тях,но просто ти давам насока...на дали не са забранени апропо....дори и да има някой незнабранен то той би бил много нов

28.06.11
21:16

Благодаря , за Бързия отговор ! Значи става дума и за републиканско състезание  по плуване , и не искам да взимам нищо забранено . А и може ли да се смеси Инозин и Креатин ??

казано от мартин киров на 28.06.11, 18:45:

Ами аз съм спринтиор и се състезавам в дисциплините - 50,100 крол , 50,100 гръб !

Щом си спринтиор и плуваш крол - ясно ми е що за плувец си, но както и да е...

Всъщност какво точно ти трябва - добавки за периода до състезанието или добавки, които да използваш в момента на самото състезание?

Бета аланин - не е забранен, но нямаш време за него.
1,3-диметиламиламин - добър стимулант на нервната система, но попада в листата на WADA.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.06.11 21:23.

28.06.11
21:22

Трябват ми добавки до състезанието и по време на състезанието !

До състезанието - суроватъчен протеин и ВСАА. Идеята за креатин не е лоша, но във всички случаи се насочи към форма на креатина, която не задържа вода. Монохидратът като правило е свързан с водна задръжка, което вероятно ще ти създаде по-скоро дискомфорт за този период.

По време на състезанието - предтренировъчен продукт. Опитай се да се сдобиеш с еднократни дози на 2-3 такива, опитай ги по време на тренировка и прецени кой ти действа най-добре. Като цяло не виждам смисъл да купуваш цяла опаковка такъв продукт. Внимавай със стимулантите, ако подлежите на контрол.

Всичко това ще има ефект само и единствено ако се храниш адекватно.
Ако храненето ти е неподходящо - добавките няма да ти донесат никакъв ефект.

28.06.11
21:38

Значи от 3 месеца взимам инозин и суроватачен протеин . Чист съм не съм взимал добавки или такива предтренеровачни Моля те , обясни ми ! И за грешките съжелявам ще ги поправя ;д

Хе... нека разграничаваме хранителните добавки от забранените в спорта субстанции - това са различни неща.
Стимулант на нервната система е и кофеинът. Задай по-конкретно въпросите си... няма как да ти изнеса лекция за всички стимуланти, които се продават днес. :) Колкото до правописа - не се притеснявай.

28.06.11
21:48

Братле благодаря за информацията , но не можеш да ме разбереш какво искам да те питам . Значи кажи ми някоя марка предтренеровачни , и да не са много скъпички и най - вече да не са забранени от WADA.  :)

Мнението беше редактирано от мартин киров на 28.06.11 21:48.

ВН

28.06.11
22:42

Кофеин е съставката, която те интересува. Започни кофеинов спринт 2 седмици преди състезанието. Спри употребата на кофеин (кафе) за една седмица преди спринта. Можеш да комбинираш с карнитин, холин и евентуално пируват. Търси добавки, които ги съдържат. Марки не желая да препоръчвам.

28.06.11
22:46

Благодаря за помоща !

03.07.11
18:36

50-100 грама мед 1 час преди старта и избухваш!

12.07.11
22:26

Имам едно въпросче. На 15 съм. Досега съм яла само шоколад преди стартове но не ми помагат особено :(
Скоро (след 12 дни) имам състезание и искам да се подсиля. Плувам дълги растояния като 800, 400 метра и съм почти винаги накрая на класацията. Решена съм да постигна нещо по-добро. Ще ми кажете ли дали повечко плодове и сиренце ще помогнат :)
Не искам никакви добавки, защото мама не дава, а и са вредни. Спортът все пак трябва да е здраве. :)
Като се има предвид, че мама кафе не ми дава да пия а какво остава за каквито и да са силни добавки :)
Би ли помогнало една енергйна напитка преди старта ако успея да накарам мама?
И какви други лекички (храна: плодове и тн.) неща ще ми препоръчате да вземам преди състезанието и по време на него.
Благодаря предварително. :)

17.07.11
17:07

Аз съм плувец и не крия ,че съм опитвал всякъкви неща, не се заблуждавайте,че 10-20 дена преди състезанието като вземете някой азотен бустер ще постигнете нещо, трябва ви здрави тренировки и много добро възстановяване :) До някъде ще помогнат добавките,но и трябва да имате добър хранителен режим !

17.07.11
19:12

казано от love swimming на 12.07.11, 22:26:

Имам едно въпросче. На 15 съм. Досега съм яла само шоколад преди стартове но не ми помагат особено :(
Скоро (след 12 дни) имам състезание и искам да се подсиля. Плувам дълги растояния като 800, 400 метра и съм почти винаги накрая на класацията. Решена съм да постигна нещо по-добро. Ще ми кажете ли дали повечко плодове и сиренце ще помогнат :)
Не искам никакви добавки, защото мама не дава, а и са вредни. Спортът все пак трябва да е здраве. :)
Като се има предвид, че мама кафе не ми дава да пия а какво остава за каквито и да са силни добавки :)
Би ли помогнало една енергйна напитка преди старта ако успея да накарам мама?
И какви други лекички (храна: плодове и тн.) неща ще ми препоръчате да вземам преди състезанието и по време на него.
Благодаря предварително. :)

Само дето кажи на майкати, че нищо не разбира, щом ти препоръчва енергийни напитки, ама не дава кафе, и защото казва, че добавките са вредни. Вреден е алкохола, ама майка ти и баща ти цоцкат нали? Тук ние се тровим с протеин и ни се скапва черния дроП. Аман от разбирачи. Яж си супер мега полезния шоколад с захари и растителни мазнини.

Мнението беше редактирано от Riko на 17.07.11 19:12.

Здравейте,момче съм на 18 години висок съм 1.79 тежа 77 кг след 6 месеца трябва да плувам 200 съчетано,на състезанието няма допинг контрол трябва ми препарат койта ще е наистина ефикасен мисля си за ********* но искам нещо по твърдо все пак ворим за време 2:23 помогнете ми , тренюрката е против такива неща затова ви моля да помогнете

Модерация: Тези теми - извън този форум, моля.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.12.11 22:12.

07.11.12
09:08

казано от Кольо Пияндето на 28.06.11, 21:16:

казано от мартин киров на 28.06.11, 18:45:

Ами аз съм спринтиор и се състезавам в дисциплините - 50,100 крол , 50,100 гръб !

Щом си спринтиор и плуваш крол - ясно ми е що за плувец си, но както и да е...

Темата е малко стара, но аз си мисля че е ще бъде актуална и занапред.
Само не разбрах каква е иронията - ясно ми е що за плувец си щом си спринтьор и щом плуваш кроул ???? Не мисля че е редно, човек който е плувал само за удоволствие да дава някаква такава оценка. Ще се радвам да видя как плуваш 100 метра под минута...смятам че не е редно хора, далеч от спорта плуване да не раздават каквито и да е квалификации. И за да не изглежда като заяждане, давам простичък пример - в плуването, както и в леката атлетика 100-те метра са “кралската” дисциплина...нещо да има някой да ме обори по въпроса ????
А по самата тема - ето ви една интересна статийка да четете - http://www.swimbg.com/a-30-dobavki-polozhitelen-efekt . Моето лично мнение - с кратковременно приемане на добавки нищо няма да направите. Трябва ви целогодишно хубава храна и здрави тренировки.

Мнението беше редактирано от Sofiiska Batka на 07.11.12 09:10.

казано от Sofiiska Batka на 07.11.12, 09:08:

Само не разбрах каква е иронията... смятам че не е редно хора, далеч от спорта плуване да не раздават каквито и да е квалификации.

Иронията е следната - човек, който се представя като плувец-спринтиор, не е в състояние да напише правилно името на дисциплината, в която се състезава. Същият този човек поставя въпрос за добавки... как да му се отговори, като той видимо не разполага със знания и няма нагласата да чете? Дал съм му идеи - не защото съм плувец, а защото съм преценил да помогна в определена степен. Не оценявам спортните му резултати, а нещо съвсем различно.

08.11.12
00:21

По принцип си прав. Но понякога човек бърза, всеки прави грешки. Има и нещо друго интересно - забелязал съм, че много елитни спортисти от различни спортове не блестят с академични познания по правопис. Е тук въпросът го задава някакъв човек далеч от елитния спорт, но не трябва да го нападаме.
Според мен, освен в горния пост, в който говоря за тренировки и хранене за добри резултати по време на състезание може би най-важното нещо е психологическа подготовка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1