Разликата между сурватъчен изолат и бленд

07.11.12
12:18

Може ли да ми разясните това ? Колебая се между сурватъчен изолат и сурватъчен бленд на NOW .
Благодаря!

07.11.12
18:40

Разликата е, че едното е чист суроватъчен протеин, а другото е протеинова матрица. Има разлика в ефекта и в профила на действие. :)

07.11.12
21:39

Кой ще ми свърши по-добра работа ?

07.11.12
22:42

По-сериозно погледнато по твоя въпрос. Суроватъчният протеин(изолат) ти дава по-бърз ефект и е по-ефективен когато ти трябва бързо възстановяване. Той се разгражда по-бързо и дава на мускулите градивни елементи сравнително бързо след приема му. Затова й се приема главно след тренировка, когато тялото ти се нуждае от градивни частици, за да се възстановят мускулите ти. Протеиновата матрица е продукт с по-бавен профил на освобождаване на веществата и затова се препоръчва в случай когато ти е необходимо да качваш повече маса. Тя осигурява по-продължително време градивни вещества в организма, по-често се пие вечер, за да ти запълни нощните нужди от протеин, за да се възстановяваш и да качваш през нощта след тренировката.
Какво ще си избереш зависи от целите ти. Не си написал какво искаш да постигнеш с приема на тия добавки, също така зависи и от храненето ти. Дай малко повече инфо за себе си и целите си и ще мога вече да те насоча по-конкретно
Иначе съм ти изброил предимствата и на едното и на другото.

08.11.12
00:07

Ама си се объркал.Дал си разликата между суровартка и казеин.Протеиновата матрица съдържа протеини с различна усвояемост.

08.11.12
09:15

Целта ми е да качвам.Тренирам 5 дни и бягам 2 дни.Тренеровката ми е към 19.00 часа (продължителност час и 15 минут) след това имам възможност да вечерям в близките 30 минути.Храня се добре по 4-5 пъти на ден. Кой протеин би ми свършил по-добра работа?

08.11.12
09:52

Зависи кога искаш да го пиеш.Но в повечето случай матрицата е по-добрият избор.

08.11.12
10:46

Аз също съм за матрицата. Както spook вярно е написал - тя е от протеини с ралична усвояемост и по-често е по-добра.

08.11.12
12:23

Има ли значение дали ще е увкосен или не ? На кое се отразява ?

08.11.12
21:10

казано от Galin Galinov на 08.11.12, 12:23:

Има ли значение дали ще е ОвкУсен или не ? На кое се отразява ?

Ми..на вкуса.

08.11.12
21:18

Вкуса няма значение за качеството на протеина. Всеки протеин на пазара е овкусен. Ако искаш да няма някакъв вкус - яж чиста извара.
За вкуса- подбери си такъв, дето на теб да ти е приятен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1