Дневника на Ая :))

Темата е заключена.
Ая Палачинкова

06.11.12
20:29

sdfghjkl;

Темата беше редактирана от Ая Палачинкова на 10.01.14 12:52.

06.11.12
21:38

Има, стотици статии и доста теми в сайта какво да ядеш и какво не.
От малкото което казваш че ядеш, аз никъде не видях месо, яйца, млечни продукти. Няма как да ядеш само захар, брашно и т.н. и да имаш апетит. Самото ти меню те предразполага към пълнеене и безапетитие.

Почни да ядеш месо със салата, бъркани яйца със сирене, кашкавал както и малко мюсли с една кофичка кисело мляко. Ще видиш как с истинката храна ще ти дойде апетита и няма да пълнееш.

Ая Палачинкова

06.11.12
22:01

Благодаря за съвета :) Изчетох доста от статиите тука и съм се опитвала да се храня по 3-4 пъти с нормална храна но така 2 дни и после пак както преди ... Явно волята ми е слаба ... но ще се опитам да променя нещата :)

07.11.12
18:10

Ти наистина ли се казваш АЯ или това е съкращение от някое име? Ако това е цялото ти име- наистина е оригинално!

Сега за яденето- имай предвид, че активното спортуване ти дава реверанс (разрешение, съдействие, благоволение и други синоними :D ) да си хапваш по-калорични благини, като палачинки, халва, хамбургер. Нямаш идея колко е просто всичко щом един път свикнеш с някои лесни за спазване правила. Започни с тези :
1. Няма забранени храни, има забранени количества
2. За колкото време постигнеш желаната фигура, за толкова време ще я имаш ;]

Ая Палачинкова

07.11.12
21:26

sxdcvfgbnhjmk,l.

Мнението беше редактирано от Ая Палачинкова на 10.01.14 12:53.

07.11.12
22:08

казано от introducer на 07.11.12, 18:10:

2. За колкото време постигнеш желаната фигура, за толкова време ще я имаш ;]

Колко правдоподобно и мъдро....

Ая, аз също ти желая много успех, но имам някои съществени забележки.
Кренвирш? Халвичка? Рогче? Ооо...мръъъъсни думи, мръсни! Не ги използвай повече, особено за пъхане в устата :D Тези неща са си необходимост, но трябва да сведеш приема им до минимум, ако искаш реални успехи. На първо място - чети, чети и пак чети. Много “дупки” имаш за попълване. Сайта е доста богат на информация - заемай се.
Късмет (F)

Ая Палачинкова

07.11.12
22:19

asxcvbnjmk,l;

Мнението беше редактирано от Ая Палачинкова на 10.01.14 12:53.

07.11.12
22:39

казано от Ая Палачинкова на 07.11.12, 22:19:

хах да така е без повече рогчета и подобни тестени изкушения ;д аз по принцип кренвирш,салами и такива неща не ям ;д абее имам ли желание ще се науча и аз на правилно и неправилно ;д иначее точно сега съм в раздел Рецепти и смело добавямв любими с надеждата да ги опитам някои ден ;д :)

Как подбираш рецепти, преди да си подбрала режим? Освен това, някои рецепти тук са доста калорични. Всичко зависи от режима.

Ая Палачинкова

07.11.12
22:43

ами сега чета кое е полезно също и гледам другите момичета какво ядат . режим още нямам ако може някакви насоки :)

Предполагам, че като ядеш повечко ще имаш чувството, че качваш килограми. Е да ама не. Аз на теория го знам и кантара ми показва, че греша, но психически все още се страхувам от това, че като ям нормално ще напълнея. Така, че мацка...извода е, че трябва да се научиш да ядеш и ако е максимално здравословно, още по-добре. Та моето мнение, че 50кг са ти добре за тази височина, но ти си решаваш. Аз съм 1,60 преди 3-4 години бях 1,57 и тогава тежах 60кг. бях със стегнато тяло и изглеждах добре...така, че за 50кг съм сигурна, че са ти перфектни. Моето мнение, е че проблема са ти % подкожни мазнини и мисля, че Katherine може да ти помогне. Личи си, че тя има успех в начинанието си. Ще те следя.

Мнението беше редактирано от Елеонора Матеева на 07.11.12 22:52.

Ая Палачинкова

07.11.12
23:29

Охх мацка много си права за психиката ;х иначе мерси ноо наистина имам нужда да сваля поне 3 кг ;д просто сега не се чувствам комфортно ;с иии ще съм благодарна на всеки помогнал ми със съвет :))

Те малкото кг. са най-трудни за сваляне, лично мнение. :)) Аз свалих 8 и сега съм се закотвила на 48 - не мърдам, а искам просто само -1 кг. Изглежда малко, но при мене не е (и аз съм 160 :) ) :D. Свалих ги само за 2 месеца и то без определен режим, просто спрях сладкото, тестеното, газираното и пърженото. При мен е друго, понеже преди това ядях по 3 шоколада на ден (странно е знам :D), отделно чипсове и “боклуци” и никаква истинска храна. Сега с 1500 калории мога да преям като прасенце, пък преди приемах сигурно 3000, а ядях истинско ядене само веднъж на ден ( и си мислех, че не ям нищо :D ). Мюсли 1 чаша е много нещо - в 100 гр. има около 400 калории, това са сигурно 200 гр. (освен ако чашата е била и с мляко де, но аз разбрах само мюсли :)) ) Пълно е със захари. Пробвай овесени ядки - 5,6,7 лъжици, ако са ти гадни така - добави си плодове или мед, с обезмаслено мляко. Добави месо към менюто си и много зеленчуци. Аз дори манджички си ям, но си ги приготвям сама и ако има запръжки - не ги правя. Замени белия хляб с пълнозърнест, белия ориз - с кафяв, олиото със зехтин, макарони - паста - с пълнозърнести такива. Това по мои наблюдения на мен ми помогна. Аз също ям пици, дюнери и подобни, но 2-3 пъти в месеца (то повече не ми се и яде де). Като започнеш да ядеш качествена храна, ще видиш колко по-добре ще ти е, аз лично се чувствам мноооооооооого по-добре. :)))

Ая Палачинкова

08.11.12
13:49

Благодаря много Вики за изчерпателноо мнение :) Да знам че малкото кг се свалят мноооого трудно ;с аз също като теб не ям тези неща които си изброила , както и тестените по-долу ,но манджички и месо ям супер рядко ... Преди се хранех точно като теб но от месец спрях тези боклуци и нз и аз какво ям сега ;д а мюслите ги ям с кисело мляко , знам че овесените са по-полезни и като ми свършат тези ще се опитам да ги сменя :) Аз си знам организма и знам че проблема ми е движението ... скоро ми предстои да замина да живея за София и знам че като отида там ще отслабна но искам до тогава да си променя храненето ... :) И пак благодаря за съветите :)

Да, то цаката е да свикнеш. На мен първите седмици ми беше много трудно, но сега е ежедневие. И аз не се движех, особено лятото - само мързелуване. :))

Ая Палачинкова

08.11.12
14:11

еее аз лятото имах повече движение ноо сега излизам на разходка до парка и това е ;х да кажа как минава денят ми до момента :) КАто станах пих 3 в 1 ;д после разходка сега ям мюсли с к.мляко и след малко пак ще ходя на разходка :) Довечера може да пробвам броколи с карфиол че сестра ми ще готви и много ги хвали хах :))

Ая Палачинкова

09.11.12
14:20

sdfogp;j.,

Мнението беше редактирано от Ая Палачинкова на 10.01.14 12:55.

Ая Палачинкова

10.11.12
19:10

coilk,

Ая Палачинкова

12.11.12
13:30

xikbii

казано от Ая Палачинкова на 12.11.12, 13:30:

Хораа помагайтее :с имам проблемен стомах,постоянно ми е подут,усещам тежест . Все пия разни хапчета ама не помагат много . Ако някои знае изпитан метод моля да сподели :))

Какви хапчета пиеш?

Иначе, когато аз имам подобен проблем(тежест, стомаха ми е подут) - ензими + богата на фибри храна ми помагат.

Ая Палачинкова

12.11.12
13:58

Здравей пила съм какви ли не винаги след хранене взимам по едно . Ходила съм и на лекар и там ми бяха изписали едни. В момента приемам Газекс в началото бях доволна но тея дни пак ми е много некомфортно . Каква храна приемаш :)

Принципно или богатата на фибри? Ако е за 2рото - ябълки(цели), боб, много рядко пълнозърнести хлябове (малко съм претенция :D). За ензими - виж тук, в бб-тийм магазина на НАУ - http://shop.bb-team.org/now-foods-super-enzymes :) Поздрави! :)

Ая Палачинкова

12.11.12
14:22

Ябълки обичам и хапвам всеки ден по 1-2 :)) Благодаря много за отговора :)  Лек ден :П

12.11.12
14:22

И аз съм същата, Ая..даже при мен е май по-зле. Имам много възпалени черва, със съмнения за гастрит съм, но каквото и да съм пила до сега, не е помогнало...ако попаднеш на нещо, драсни.

Ая Палачинкова

12.11.12
14:32

Милата и аз съм със съмнения за болести ;с червата ми често къркорят а не съм гладна . Днес със ставането още и усещах голяма тежест ... Напоследък мисля само как трябва да отслабна и как корема ми е все подут и нз може и от психиката ми да е ;д (giggle)

Ая Палачинкова

13.11.12
11:06

xujkbm

Мнението беше редактирано от Ая Палачинкова на 10.01.14 12:56.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1