26.08.05
20:36
протеинът уврежда бъбреците? така ли е щот майката прочела някаде и сега ми мрънка да си спирам протеина .. :D
Ем според мен не е ама такива измишльотини пълно
Един познат вика на протеина “химия” аз бях изпил две кутии и той ми вика **** няма да ти става и сякви такива глупусти
Според мен ако не го изпиташ на себе си май няма да разбереш
26.08.05
20:55
хахах добре ако ми се увреди нещо ще ви кажа 8) :P аз не вярвам ама все пак да си питам :wink:
Не се увреждат, просто се натоварват, докато го преработят. Но в нормални количества и здрави бъбреци няма проблем.
26.08.05
21:15
[quote author=“EAD”]Ем според мен не е ама такива измишльотини пълно
Един познат вика на протеина “химия” аз бях изпил две кутии и той ми вика **** няма да ти става и сякви такива глупусти
Според мен ако не го изпиташ на себе си май няма да разбереш
Моля ти са тея думи за твоя приятел да не ги изричаш пак ,че как се ядосвам от такива работи напрао побеснях като го прочетах тва. :twisted:
26.08.05
22:44
еми ако прекалиш можеш да получиш бъбречна криза пък не знам дали вреди,говоря за наистина големи количества.
Освен, че се натоварват доста бьбреците, в тях се натрупват и токсини при преработката на белтьчините. Затова трябва да се пие доста вода, която да ги ‘’отмива’‘, но всичко това е при прием на много големи количества протеин (при НВД примерно).От друга страна пьк многото вода сьщо може да вреди и натоварва сьрцето, което трябва да помпа като лудо (четох, че 200 чаши вода за 2 часа=смьрт, 42 кафета=смьрт, 1 солница сол=смьрт и т.н., но това е друга тема)!
ами да ви кажа аз бях 4 месеца на НВД и от 3 дни съм на легло с бъбречна криза и яко болки..
незнам дали има общо, но... преди не съм имала проблеми с бъбреците..
27.08.05
00:53
аз също бях на НВД само че 2 месеца и нямам никакви проблеми.
27.08.05
01:10
ем аз не съм на НВД значи няма да имам проблеми нали ?
27.08.05
01:17
Ама правете разлика между протеина на прах и този в храната.
За pink, предполагам не се е хранила правилно.. високо въглехидратни дни прави ли? А почивки? Не съм наясно. Може въобще да няма връзка.
Аз си имам правило - какъвто и суплемент да е, рано или късно се прави пауза - протеин дори да е пак - трябва от време на време да го караме и без тях(добавките) нали .. щом останалите могат, значи и ние можем.
27.08.05
12:12
На един мои приятел майка му е лекарка и е говорила с др. лекари от Сф. и те са и казали че протеина Спира разтежа на костите ! :?
27.08.05
12:42
Crush пълни глупости
ако вярваш на тея раоти ти тряя да не ядеш меса яица млека
а мляко се пие от както си се родил невъзможно е да спира разтеж.
27.08.05
14:52
[quote author=“RED_WOLF”]Crush пълни глупости
ако вярваш на тея раоти ти тряя да не ядеш меса яица млека
а мляко се пие от както си се родил невъзможно е да спира разтеж.
Според мен е доста глупаво да сравняваш 1-то с другото като се има предвид че млякото и др. продукти дето изреди се развалят за няколко дена докато с протеина НЕ е така (естествено ако не си го бръкнал с вода :lol: )
28.08.05
23:23
и на мен са ми казвали че от фитнеса се спира разтежа но на мен това не ми пречи(185 съм) освен това протеина може да спре разтежа на един човек и да ускори разтежа на друг това е индивидуално.И все пак правете разлика между протеина в храната и протеина изолат
Няма такова нещо. Нищо не може да спре или ускори. Това е изолат, получен от определен източник, и е чист. Докато с храната го поемаме смесен с други съставки. Разликата е във времето на усвояване и концентрацията. Крайният резултат и от двата (този на прах и този от храната) е един и същ - разграждане до аминокиселини, от които после се изграждат тъкани.
28.08.05
23:52
явно нещо не съм разбрал правилно :(
И аз последните 2-3 дни осещам леки болки в бъбреците.Пия по 160гр.протеин на ден по 2гр.на кило,БЦАА,глутамин,витамини като също пиех Анимал Пак.Сега си взех един СУПЕРПЪМП на Гаспари и от както го пия имам болки.Дали може да е заради всичко на веднаж или заради повечето протеин и ПЪМП или само заради ПЪМП.Дайте някой съвет!Сега ги спрях да ги пия за няколко дни ще исчакам.Дано минат (мм)
С удоволсвие бих ама не съм в БГ,а съм в Англия и още няма личен лекар тук и ще ми одерат кожата!Като за начало спирам всичко за известно време и дано отшуми ако не ще го мисля някак ако няма на къде.
казано от purebody на 18.02.11, 18:46:
И аз последните 2-3 дни осещам леки болки в бъбреците.Пия по 160гр.протеин на ден по 2гр.на кило,БЦАА,глутамин,витамини като също пиех Анимал Пак.Сега си взех един СУПЕРПЪМП на Гаспари и от както го пия имам болки.Дали може да е заради всичко на веднаж или заради повечето протеин и ПЪМП или само заради ПЪМП.Дайте някой съвет!Сега ги спрях да ги пия за няколко дни ще исчакам.Дано минат (мм)
какво ще рече “пия”? не се ли храниш? протеин само от пудри ли си набавяш? тези 2гр/кг трябва да са от храна и евентуално - пудра, а не само от прах.
BTW темата е кажи-речи в първи клас (6 годишна)
Мнението беше редактирано от FRANKO на 19.02.11 08:36.
Протеиновите пудри товарят бъбреците, а ти пиеш по 5 дози дневно... Сведи ги до 2 и пий по ок.3литра вода на ден.
Е храня се естествено старая се да си поддържам някакъв хранителен режим ям си ориз,картофи,пилешки паржоли,рибни филета,млечни продукти,салати,ядки,сушени плодове,риба тон или обичам разни морски деликатеси като рулца от раци,скариди и по малко диетичен хляб това ми е застъпено ежедневно храненето.А сега съм спрял всичко и ще почина и след това ще намаля приема на добавките.А за вода старая се около 3 литра на ден да са,но повече не мога става ми много тежко.
Протеина натоварва черния дроб при преработката. Но за да се увреди трябва в много големи количества да се приема. Бодибилдерите имат този проблем, защото те приемат по 400-500 грама протеин на ден, но това на тях им е най-малкия проблем :D
Нищо не натоварва :D Не вярвайте на хора които не са на ясно с фитнеса и добавките (на мене пък госпожата по химя ми каза,че като пия креатин ако не тренирам секи ден ще ми се прецакат бъбреците :D Как да и обясня,че ако тренирам секи ден ще претренирам :Д )
20.02.11
18:37
Излишният протеин е виновен за две реакции в тялото:
1. Кръвта ви ще стане киселинна
Кръвното pH трябва да бъде до 7.0. Когато кръвта стане наситена с киселини, тялото само оправя нещата, като опростява състава и. Най-основният елемент в тялото е калцият. Костите отпускат калций в кръвта, който след това се съединява с киселинните вторични продукти от протеина, като така връщат кръвта в неутрално ниво. И тук става така, че здравите кости вече не са толкова здрави и може да кажем привет на остеопорозата.
2. Може да се развият камъни в бъбреците
Това може и да не ви звучи толкова лошо, но само докато не осъзнаете, че тялото трябва да махне всичкия този калций, които е в кръвта. Това става в бъбреците, където се натрупва като камъни, които чакат да бъдат изхвърлени. Това е от многото теории за формиране на камъни в бъбреците. Затова внимавайте по колко протеин приемате за да може той да бъде усвоен оптимално от тялото ви.
Като цяло уча медицина - физиология, био-химия.
Но като за вас ще ви послужи и интернет! пробвайте с google голяма работа е
Източник mma-bulgaria
Мнението беше редактирано от Георги Христов на 20.02.11 18:38.
20.02.11
18:42
по принцип съм с +5,10 грама протеин на ден в повече дали е опасно това ?!
Ем да, като си мислите най-лошото, то ще се случи.Зарежете тези глупости, KEEP GOING!
20.02.11
19:06
казано от kristiancho на 20.02.11, 18:42:
по принцип съм с +5,10 грама протеин на ден в повече дали е опасно това ?!
Принципно кг телесна маса= гр протеинова пудра + 5 грама отгоре не би трябвало да създава проблем .
20.02.11
19:08
казано от martinski на 20.02.11, 18:59:
Ем да, като си мислите най-лошото, то ще се случи.Зарежете тези глупости, KEEP GOING!
Повечето ракови заболявания са на такава основа . Нямаш си и представа , колко си прав !
казано от Hristov Georgi на 20.02.11, 19:08:
Повечето ракови заболявания са на такава основа . Нямаш си и представа , колко си прав !
Именно и не само.След твоят коментар по-горе, повечето хора ще се сдухат и ще си кажaт “Олелееее, ми ако ми има нещо на мен?”.Всеки се е наплашил, мислейки си какво му има и вярвайки на всичко лошо.Защо толкова голямо внимание се отделя на шибаните негативи.То в нашето съвремие и водата, и въздухът, и храните, които ядем са вредни.Те са част от нашето съвремие, това е, какво да променим...На кой толкова му пука :@ :@ :@
ПП. Съжалявам за откровеността...
Мнението беше редактирано от Нежния на 20.02.11 20:16.
20.02.11
23:35
казано от martinski на 20.02.11, 20:15:
казано от Hristov Georgi на 20.02.11, 19:08:
Именно и не само.След твоят коментар по-горе, повечето хора ще се сдухат и ще си кажaт “Олелееее, ми ако ми има нещо на мен?”.Всеки се е наплашил, мислейки си какво му има и вярвайки на всичко лошо.Защо толкова голямо внимание се отделя на шибаните негативи.То в нашето съвремие и водата, и въздухът, и храните, които ядем са вредни.Те са част от нашето съвремие, това е, какво да променим...На кой толкова му пука :@ :@ :@
ПП. Съжалявам за откровеността...
Говоря с научен факт .”Всичко което употребяваме е отрова . Важни са пропорциите.”
Като на никой не му пука да ставаме метанови чудовища а ?Кво се жалим с протеин ...?!? Не критикувай бади полезен!
Добре ами аз като съм вземал с около 10-20гр. под нужните ми за килограмите може ли да е от протейна,защото докато го пиех нищо не осетих,а когато почнах суперпъмп на Гаспари взех да имам пъпки и да ме боли от едната страна кудето са бъбреците.Или може да се е натоварело и от двете.
22.02.11
15:24
Предаванията (макар, че бих употребил доста по цветисто определение от “предаване”) по bTV всички ги гледахме ... нещо няма култура тоя народ ... той дори за хранене няма, камо ли за добавки. При здрав човек приемът на протеин в нормални граници няма как да навреди, а за всеки случай всички спортуващи наблягат на водата ... толкова е просто.
Относно кое е вредно и кое не е и прочее - всичко е “вредно” - съгласен съм с казаното по горе - всичко е до доза.
Докато си правя кардиото дишам изгорелите газове на москвето на съседа, докато ям месото от магазина в птицефермата зобят следващото поколение мутанти, за да ги ям след ден ... и докато си пия водата от сифона някъде софийска вода се вайкат и се чудят как да скрият какво точно пия ... и след всичко това проблема ще ми е в пудрата?! А и като теглиш чертата, като нищо след още 10 години ще се окаже, че всичко това е полезно ... примери такива бол.
Извод - пий си пудрата спокойно, пий повече вода и толкоз.
Темите като тази (или поне посоката в която се развива) са рай за хипохондриците ... сега ще се появят сигурно още 20 дето я ги болят бъбреците след 1 месец употреба, или черния дроб, или ще имат врастнали се косми ...
24.02.11
13:16
Аз си пия протеин от поне 2-3 години в тренировъчен сезон и до момента нямам и минимални болежки нито от черен дроб нито от бъбреци!Всичко е до доза..аз на ден обикновено пия по 2 дози протеин,а и хора да ви кажа научете се да си познавате тялото!
24.02.11
14:12
А аз от 5 г. пия по литър концентрат на вечер и нищо ми няма... Логиката “Бях на НВД, излязоха ми пъпки” или “пия протеЙн вече 10 г. и нищо ми няма” е просто абсурдна. Храненето, в което белтъчните имат голям дял си има недостатъци и последици за здравето. Дали обаче ще ви спрат бъбреците от това или ще си живеете до 80 не зависи само от това дали поемате повече белтъци дневно. Умереност, като отчитате все пак, че имате спортни цели. Това е ключът към добро здраве. И все пак организмът е сложно нещо. От болести умират и спортисти, докато стари пияници живеят до 100 г. Просто няма точна рецепта за нищо.
25.02.11
00:24
@Soul Rebel какви са недостатъците и последиците?
По-високите количества протеин наистина могат да доведат до някои рискове свързани с бъбреците. Почти всички изследвания обаче сочат, че повишената консумация на протеин усложнява състоянието на хора, които вече имат някакви проблеми и няма документирани случаи на увреждане на напълно здрави хора от повишен прием на протеин.
Ето една подобна публикация:
http://www.nutritionandmetabolism.com/content/2/1/25
Според мен ако се спазват няколко прости правила не би трябвало да има проблем.
Да се приема достатъчно количество вода за да могат бъбреците безпроблемно да изхвърлят уреята (отпадъчен продукт при метаболизма на белтъчините). Някъде бях срещал 2 литра вода на 100 гр. протеин. Или ако се приемат 100 гр. протеин с храната и още 50 гр. на прах са нужни поне 3 литра вода на ден. В тренировъчен ден и при прием на креатин водата трябва да се увеличи още с 1-1,5 литра.
Да се приемат много зеленчуци заедно с протеина за да се неутрализира повишената киселинност на организма.
Да се приемат омега ненаситени мастни киселини (зехтин, рибено масло, ленено масло), защото те улесняват метаболизма на протеините и за да може тялото да изгаря повече мазнини за енергия.
Да се приемат мултивитамини/мултиминерали. Витамините А, B1, B2, B6, C, фолиева киселина, играят съществена роля в метаболизма на протеина. Минералите също участват в метаболизма на протеините и поддържат алкално-киселинното равновесие в организма.
Високо-белтъчната НВД да се редува с РБД.
Това се сещам на прима виста, със сигурност има още неща.
казано от antov12 на 25.02.11, 08:18:
По-високите количества протеин наистина могат да доведат до някои рискове свързани с бъбреците.
Преди време ми го обясниха по следния начин - когато човек се храни, условно казано нормално, то е като да си караш колата спокойно. Започне ли да набива здраво белтъчини (включително протеинови пудри), вдигаш оборотите и товариш организма по някакъв начин. Ако не се прекалява (не вкарваш в червените обороти), организма си работи нормално. :)
Просто всеки трябва да го приеме - иска ли мускули, то завишава протеиновия прием над нормалното, а това води до някакви рискове, които никой не може да определи дали са големи или не. Един може да издържи и прием на 200гр пудра на ден, друг може да се изприщи :D
25.02.11
12:51
Стоянчо, четейки пост-а ти се спрях на едни определени думи “завишава протеиновия прием над нормалното”. Тук трябва да се отбележи също така, че под “нормалното” се има в предвид количество протеин за нетрениращ човек. “Над нормалното” обаче се превръща в “нормално” при наличието на силови тренировки. Това е ясно на всички де, но мисълта ми е, че дори и завишеното количество протеин при спортуващ човек се смята за нормално и той е напълно способен да го понесе, поради факта, че този допълнителен протеин си има своя цел и полза. Вече режими като ВБД са с наистина завишено количество протеин и там наистина трябва да се наблегне на водата и зеленчуците.