08.11.12
18:13
Здравейте! Значи в този вторник тренирах крака. Първото ми упражнение беше лег преса. След това трябваше да правя хакен клек. Обаче принципно преди всяко упражнение загрявам с по-малки килограми. Обаче тука си рекох, че съм загрял и направо започнах с големите килограми. Сложих 95 и започнах. Направих 3 повторения и на 4-тото нещо не сецна в гърба, обаче само за момент. След това си довърших серията, направих и втора със същите килограми. И след това усетих лека болка в дясната част на гърба около плешката. Вечерта се засили болката. След това срядата бях почивка ходих с медицински колан и ме отпусна. Днес отново бях на тренировка за гръб и трицепс. Правих си набирания с тежест без болка и проблем, после дойде време на гребането от наклон и там стана лошо. Отново ме заболя този път по-силно. Не знам какво може да е станало.Четох, че е възможно разтегнат мускул. При рязко движение, кашляне, навеждане, смях дори ме боли гърба. Някой да сподели ако е имал подобна травма и да посъветва какво да правя. Благодаря предварително ! :)
08.11.12
19:06
Дай си почивка 1 седмица и виж как ще си, почини си да не направиш по-голяма беля.
08.11.12
20:04
Почивай, така трябва. Само е много странно на лег преса да се случи това, по скоро е следствие от някое друго натоварване. Тази болка може да се появи ако буташ на пресата в горно положение прекалено много и после сваляш много, пробвай да ограничиш диапазона на упражнението.
08.11.12
20:57
Не се получи от лег пресата, а от хакен клека, не ме разбра. Иначе да ще си дам почивка, за гърба и кръста, няма да ги тренирам и натоварвам някоя седмица пък ще видя .. ако е разтегнат би трябвало да се оправи.