казано от Наталия Николова на 10.11.12, 08:26:
Добро утро Кат (sun) ! Да не би да си лягаш рано и поради тази причина да се събуждаш рано ;) Или просто се събуждаш през нощта :)
Здрасти, Наталия... (F)
Няма никакво значение в колко си легна. Пробвала съм с лягане към 22:00 и други случаи, с лягания км 3:00 - при всички положения спя максимум по 5-6 часа, а всъщност обикновено спя по 4-5. Най-често ставам към 5-6 сутринта, независимо дали е през седмицата или през уикенда. Просто диагноза - insomnia, без да преувеличавам. И съм така от почти 2 години...... :(
Мнението беше редактирано от Kath на 10.11.12 08:40.
10.11.12
08:40
Това е лошо.... аз като бях ученичка(преди 3-4год) и винаги спях по 5-6 часа макс. и никога не можех да спя повече от тези часове, но и аз не разбрах как се получи, но с времето започнах да спях по 7часа, а сега - с 8часа сън се чувствам най-добре. Пробвала ли си да си купих мелатонин ? Велико го пие и заспива веднага, въпреки че и аз съм пила от този мелатонин, но ако не ми се спи вечер, то по никакъв начин не може да ме накара да заспя :)Явно при всеки се отразява по различен начин, но на теб също може да ти повлияе положително и да започваш да спиш по-добре :)
казано от Наталия Николова на 10.11.12, 08:40:
Това е лошо.... аз като бях ученичка(преди 3-4год) и винаги спях по 5-6 часа макс. и никога не можех да спя повече от тези часове, но и аз не разбрах как се получи, но с времето започнах да спях по 7часа, а сега - с 8часа сън се чувствам най-добре. Пробвала ли си да си купих мелатонин ? Велико го пие и заспива веднага, въпреки че и аз съм пила от този мелатонин, но ако не ми се спи вечер, то по никакъв начин не може да ме накара да заспя :)Явно при всеки се отразява по различен начин, но на теб също може да ти повлияе положително и да започваш да спиш по-добре :)
О, да, пила съм мелатонин...пила съм и какво ли още не (само хомеопатия, разбира се), просто не действат...
Рецептите ти ги бях пратила още преди няколко дни, но явно не си ги получила, затова ги поствам тук за по-сигурно:
http://foodgawker.com/
http://blogovoditel.com/
http://www.tastespotting.com/
10.11.12
09:52
леле,Кате,направо като гледам снимките от рецептите и ми се прияжда,определено мисля да пробвам мъфините,т.к. и аз си падам доста по сладките неща,и мисля,че много ще ми харесат ...следя денвника ти с интерес и ще чакам още интересни ресепти...
А,за теб какво да кажа,изглеждаш чудесно,аз ти написах и на снимките,продължавай в същия дух :))
Елизабет, мнооого благодаря за рецептите, действително не ги бях получила, странно..(shake)
Милена, благодаря ти! Радвам се, че ме следиш. Ще поствам рецепти, когато изникне някоя друга идея в главата ми, хохх :D
Мнението беше редактирано от Kath на 10.11.12 10:17.
10.11.12
11:05
хах,ще чакам с нетърпение,дано скоро измислиш нещо :рр
11.11.2012 РБД-тренировъчен
Добро утро! Днес правих тренировката на гладно, рано сутринта, за това описвам първо нея.
Тренировка
3 кръга от следните:
1. Лиц. опори @ 10
2. Кор. мреси на швейцарска топка @ 20
3. Суинг с 12 кг @ 10
4. Индийски лиц. опори @ 10
5. Кофички @ 10
6. Хоризонтални набирания @ 10
Кардио - Jumping jacks, High knees, Toe touch jumps. 10 минути, интервали 20/10.
Храна
1. След тренировката 100 гр тофу + мляко с кафе
2. Около час по-късно - пищна порция задушени патладжани с гъби и кисело мляко
3. Пълнени гъби със свинска шунка и сирене
4. Омлет от 2 яйца и кисели краставички, намазан с горчица + едно цедено кис мляко
Тотал: 1508 ккал
Fat - 34.9%
Pro - 29.7%
Carb - 35.4%
Днес пих много вода и мноого чайчета -2 зелени, 2 ментови,1 чай от шипка, чай от мащерка, чай с горски плодове, както и един с ябълка и канела :D
Мнението беше редактирано от Kath на 11.11.12 20:51.
Пускам линк към една рецепта за пълнени гъби с риба тон,която ме впечатли и скоро мисля да я сготвя, пък да видим дали е вкусно :D Чудех се за обяд с какво да си напълня огромните печурки, които взех, но в случая нямах риба, тъй че..някой друг път.
Мнението беше редактирано от Kath на 11.11.12 12:20.
12.11.2012 - РБД, тренировъчен
Добро утро! Със ставането изпих зелен чай с ехинацея и обичайните лекарства...
Храна
1. Салата от домати с подправки и ябълков оцет
2. Втората закуска беше БОЖЕСТВЕНА каша с пшенични трици и кокос - пускам рецепта.
3. Един огромен сладолед на Mr Sweet’s (blush)
4. След сладоледа последваха 40 гр. шоколад със стевия и еритритол, без захар и аспартам, без глутен и лактоза.Има невероятно добри хранителни стойности. Поствам снимка, а ето и въпросните стойности, за 100 гр. шоколад: Белтъчини 6.1 гр; Въглехидрати 5.6 гр.; Мазнини 35 гр.
5. Стана време за обяд, но след сладоледа и шоколада успях да хапна само 150 гр. пуешко месо и до там...След около два-три часа следва тренировка.
Коментар: Корема ме боли БЕЗУМНО много! Пиша това в 17:38, последно ядох към 11 и 30 (водеше се обяд)...време е за вечерята ми, но не мога и залък да си пъхна в устата, толкова ми е стегнат стомаха :@
6. В крайна сметка хапнах доматена салата с ябълков оцет... към 30 мин по-късно изядох и едно кисело мляко.
Тотал: 1,465 ккал
Fat - 29.2%
Pro - 29.3%
Carb - 39.9%
“РБД”, ама друг път :D
Мнението беше редактирано от Kath на 12.11.12 18:35.
Каша с пшенични трици и кокос
50 гр пшенични трици (не овесени, а пшенични - с тях кашичката добива вкус на мляко с бисквити)
20 гр кокосови стърготини
кофичка цедено кис. мляко “Олимпус”
Канела
Есенция ром
Подсладител
Триците се заливат с 1/2 ч.ч. вода, в купичка и се пъхат в микровълновата за ~2 мин. Като набъбнат и омекнат се разбъркват до хомогенност с останалите съставки. МНОГО ми беше вкусно!
Поздравче с един много приятен трак и ви черпя виртуално с шоколада от по-предния пост (nlove10)
12.11.2012 - РБД, тренировъчен
Тренировка
Най-сетне направих комплекса с дъмбел, който бях пуснала в един от старите си постове. За съжаление, най-тежкият дъмбел, който имах под ръка, беше 6 кг (не бях в залата) и ми дойде твърде леко.. по тази причина направих посочения комплекс 4 пъти, вместо препоръчаните във видеото 3 пъти. Невероятна тренировка!!
След видеото направих 3 кръга от следните:
1. V-abs @ 15
-100 high knees
2. Ab wheel rollouts @ 10
-30 mountain climbers
3. Knee hugs x 20
-100 high knees
4. Crunches with 9 kg @ 30
-30 mointain climbers
И завърших с тичане:
5 км. и 100 м., за 30 мин. и 32 сек. Програмката ми изчисли, че съм тичала с 10 км/ч.
Коментар: Наистина се чувствам прекрасно след тази тренировка - много пълноценно изтощена.
Мнението беше редактирано от Kath на 10.12.12 20:53.
казано от Kath на 12.11.12, 14:03:
Поздравче с един много приятен трак и ви черпя виртуално с шоколада от по-предния пост (nlove10)
страшна е :)
Мнението беше редактирано от diva 97 на 12.11.12 18:39.
12.11.12
19:15
Оф много приятен дневник. И ти си страшна мацка :D ;) Кийп ъп :)
казано от fire.is.my.nature на 12.11.12, 19:15:
Оф много приятен дневник. И ти си страшна мацка :D ;) Кийп ъп :)
Благодаря ! (F)
Мнението беше редактирано от Kath на 12.11.12 19:52.
Здрасти,Kath!Много се радвам на дневника ти и го следя с интерес!Заради поста ти с този шоколад и аз си взех,че отдавна ми се ядеше шоколад.Е,хапнах само 3парченца,но наистина е хубав.Единствено ме притеснява този подсладител еритритол-40гр. :D Иначе продължавай с хубавите рецепти,който пускаш!
казано от Desitka * на 12.11.12, 20:57:
Здрасти,Kath!Много се радвам на дневника ти и го следя с интерес!Заради поста ти с този шоколад и аз си взех,че отдавна ми се ядеше шоколад.Е,хапнах само 3парченца,но наистина е хубав.Единствено ме притеснява този подсладител еритритол-40гр. :D Иначе продължавай с хубавите рецепти,който пускаш!
Четох доста неща за него в интернет, нищо лошо не видях. Той е съставка на Стевия.
Впрочем, може да прочетеш това http://www.viewsofia.com/article/15101/Naturalen-i-bez-gram-vina—-SHokoladat-Milmeks
Благодаря за пожеланията!!
Мнението беше редактирано от Kath на 12.11.12 21:07.
12.11.12
21:03
казано от Kath на 12.11.12, 06:02:
Коментар: Корема ме боли БЕЗУМНО много!....
6. В крайна сметка хапнах доматена салата с ябълков оцет... към 30 мин по-късно изядох и едно кисело мляко.
А как е корема след домати и оцет и “гарнитура” кисело мляко? :)
Камене, веднага ти отговарям: успокоих го, макар че това стана по-скоро от лекарствата и топлите чайчета.
По повод храната - ябълковия оцет е помощно вещество в борбата с бодут и болезнен стомах, а относно киселото мляко - аз хапнах кофичката с много канела (както го обичам), която също се явява “помощник” в борбата със стомашни проблеми. И още нещо - за себе си съм се убедила, че млякото не ми пречи.
Извод: може би само доматите са проблемни, но хладилника беше празен и буквално обрах, каквото можах...
Мнението беше редактирано от Kath на 12.11.12 21:08.
Веднага погледнах статията-мерси!А разбрах и,че еритритола е безвреден подсладител,тъй че няма място за тревога.Шоколада определено си заслужава и ще се почерпвам от време на време :)
А къде го продават този шоколад ? и сладоледа също?? :)
П.П : Готин дневник ;) Ще те следя (sun)
Привет, Вики :)
И шоколада, и сладоледа ги има в Пикадили (по-специално в Сердика център, гр. София). Сладоледа го има и в Carrefour, шоколада другаде не съм го виждала.
Иначе благодаря, аз теб си те следя вече :D
Успех!
13.11.2012 НВД-нетренировъчен
Добро утро! Започвам деня си с вакуумки и зелен чай, разбира се.
Храна
1. 100 гр. тофу + мляко с нес
2. Омлет от 3 яйца + кофичка кисело мляко с много канела (nlove9)
3. “ролца” от свинска шунка, пълнени с котидж сирене, запечени (жалко, че нямах възможност да ги снимам, станаха много симпатични...). Шунката беше 200 гр, котдж сиренето 150.
4. Белтъчен омлет + чай
6. 600 гр. яйчени белтъци, направени на..нещо като странен, супер хрупкав омлет, който впрочем се начупи на парченца и беше като чипс от яйца :D:D:D
Мнението беше редактирано от Kath на 13.11.12 17:42.
Още едно момиче , което става рано (clap)
Относно сладоледът Mr.Sweets искам само да ти кажа , че малтодекстринът , който е главният подсладител в сладоледа е с фиксиран по-висок гликемичен индекс от захарта , а и ако имаш глутенова непоносимост го избягвай.
казано от Kath на 13.11.12, 05:22:
Привет, Вики :)
И шоколада, и сладоледа ги има в Пикадили (по-специално в Сердика център, гр. София). Сладоледа го има и в Carrefour, шоколада другаде не съм го виждала.
Иначе благодаря, аз теб си те следя вече :D
Успех!
Оо да.... никакъв шанс в шибания Сливен да ги намеря ;д;д;д
Нямам проблем с глутена, но имам инсулинова чувствителност, което изисква да приемам храни с нисък ГИ. Благодаря за включването, brusakch, ще се постарая да консумирам сладоледа само в РБД или ВВД дни и ще гледам да е рядко...макар да ми е доооста трудно (blush) :D
Мнението беше редактирано от Kath на 13.11.12 08:32.
казано от Kath на 13.11.12, 08:26:
Нямам проблем с глутена, но имам инсулинова чувствителност, което изисква да приемам храни с нисък ГИ. Благодаря за включването, brusakch, ще се постарая да консумирам сладоледа само в РБД или ВВД дни и ще гледам да е рядко...макар да ми е доооста трудно (blush) :D
Всеки има инсулинова чувствителност, въпроса е дали е добра или лоша.
При лоша, глутеновите храни трябва да се избягват.
Ако много ти се преяжда сладолед си прави сама .Качественият сладолед е предимно мазнини и ще можеш да си го вместваш в НВ дните.Вземаш си хубава сметана (млечна) , 85 % шоколад , жълтъци и стевия и твориш .
13.11.12
10:49
Аз намерих от този сладолед с вкус мента и парчнца черен шоколад... Е няма такава вкусотия :D Днес след работа ще издирвам шоколада (tmi)
казано от Miyu на 13.11.12, 09:06:
казано от Kath на 13.11.12, 08:26:
Всеки има инсулинова чувствителност, въпроса е дали е добра или лоша.
При лоша, глутеновите храни трябва да се избягват.
Със сигурност не е от добрите. Гледам да не се храня с храни,богати на глутен,било то и във ВВД дните. Но като цяло не съм забелязала да имам непоносимост или каквито и да е проблеми.
13.11.12
14:47
Хубаво дневниче Кат (sun) Успех !
казано от Ивчето Пивчето на 13.11.12, 14:47:
Хубаво дневниче Кат (sun) Успех !
Благодаря, Ивче :)
Бих искала да публикувам най-скорошното си стихотворение, тъй като донякъде е със здравословна насоченост и би ми било приятно да го споделя с вас :P Пък... дано, все пак, да няма пушачи във форума :)
Суха цигара
Една суха цигара паля аз...и разсъждавам над живота с насмешка.
Една суха цигара ...и - пляс! - звукът на последната капка надежда.
И пуша, и пея, и в тъмното блея... суха цигара, в сухи ръце.
Трудно дишам, кашлям, подсмърчам - остаряло, болно сърце!
Суха е цигарата в моите ръце. Димът и е остър и парещ.
Сухо е моето бледо лице - с поглед уморен, но нехаещ.
Отдавна някой изтръгна от мен и любов, и хубост, и младост.
Повтарят се безконечно, ден, подир ден - самота, скръб и старост.
Седя си сама, в тъмната стая, дима ме обгръща, пълзи..
Всмуквам жадно таз суха цигара и се смея, с хрипави звуци в гърди...
От смеха ми ехиден, дима се раздвижва, и макар истината да боли -
всеки може ясно да види, че очите ми са пълни със сълзи.
Мнението беше редактирано от Kath на 13.11.12 15:30.
13.11.12
17:03
БРАВО!Много ми хареса творчеството ти.
Винаги съм намирала писането в рими,за по-tricky от обикновената проза или просто нахвърляни мисли.Евала!
Наистина таи в себе си послание за вредните страни на едно “скъпо удоволствие”.
казано от Kath на 13.11.12, 15:28:
Бих искала да публикувам най-скорошното си стихотворение, ....
Ако се чудиш къде да го публикуваш, опитай тук. :)
Добро е. Бих го пипнал леко на места, но и така си е чудесно. (y)
13.11.12
19:35
Браво,Кате,много е хубаво стихотворението,но аз чакам някоя нова и и нтересна рецепта от теб :P
14.11.2012-РБД, тренировъчен
Днес трябваше да е ВВД, но имам нужда малко да се “постегна”, че нито мерките са мръднали, нито кантара (на който така или иначе не вярвам, но все пак се налага да разчитам на него :D)
Събудих се, направих 5Х10 сек. вакуумки и после изпих един зелен чай.
Храна
1. Парче домашно сирене + кофичка кис. мляко + 50 гр. свинска, мазна шунка :D
2. Каша от пшенични трици с 300 гр. пюре от ябълки и мноооогооо канела + мляко с нес
3. Салата от “Subway” с пуешко, шунка и кашкавал + горчица
4. 40 гр. черен шоколад, без захар
-тренировка, преди която си приех добавките: л-карнитин + магнезий
5. 500 гр чери домати с голям резен свинска шунка
6. 500 гр. цедено кисело мляко “Балкан” с много канела и есенция ванилия
Тотал: 1595 ккал
Fat - 40.1%
Pro - 20.4%
Carb - 39.5%
Течностите обикновено не ги вписвам, но както винаги имаше много чай и много вода.
Мнението беше редактирано от Kath на 14.11.12 17:53.
14.11.2012-РБД, тренировъчен
Тренировка
Part 1 - 5 rounds of:
1.Dead lift @ 5
2.Burpees @ 10
My time: 04:09
Part 2 - 50 rounds of:
1. Squat @ 1
2. Push up @ 1
3. Sit up @ 1
4. Superman @ 1
5. Tuck jump @ 1
My time: 13:04
Part 3 - 5 rounds:
1.Dips @ 15
2.Inverted pullups @ 15
3.Lunges @ 20
My time: 11:42
CARDIO
Part 1 - 5 rounds:
1. High knees @ 100
2. Mount. climbers @ 50
My time: 6:34
Part 2 - 5 rounds:
1.Burpees @ 10
2.High knees @ 100
3.Butt kickers @ 100
My time: 09:30
Part 3 - 5 rounds:
1.Sumo squat jumps @ 10
2.Sit-up Jump-Ups @ 10
3. High knees @ 100
My time: 08:00
Коментар: Без коментар... (whew)
Мнението беше редактирано от Kath на 14.11.12 16:34.