11.11.12
12:26
Здравейте , имам питане в какви серий и повторения да тренирам краката , за да не качвам обем и мм , а да вдигна издръжливостта и силата .Тренирам бойни спортове, ходя двапъти седмично на фитнес , не тренирам по билдърски програми ....Просто винаги съм мразел големите обемни крака и сега след настъпването на зимата и покачването на ММ не искам да кача точно в тази област :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 11.11.12 13:06.
Сила = маса
Не можеш с 50 см бедро да клякаш с 150кг.Иначе може да пробваш със ниски повторения 1-5 и кардио
Кръгова тренировка,с 3-сети,без почивка с 3-5 повторения максимум...въпросът е ,че неминуемо ще има хипертрофия и много сила...
докато с билдърски сплит силата не е много сигурна!Така че,ако ще са големи,по-добре да са силни... ;)
казано от any0ne на 11.11.12, 14:39:
Сила = маса
Не можеш с 50 см бедро да клякаш с 150кг.Иначе може да пробваш със ниски повторения 1-5 и кардио
Не искам да клякам с 150 кг , за да имам маса.. съвсем нормално е да достигна клек в серия със собсвенното си тегло :) НО въпроса е с какви работи серий и повторения да дигам ..
11.11.12
19:05
Е ти може да качиш достатъчно сила и без да имаш достатъчно маса в крака. Просто си клякай с по-малко повторения, например 3 на серия с по-тежки килограми и ще качиш сила при минимална или дори никаква маса. Но ако питаш мен най-добре си попитай треньора по бойни спортове или някой, който се занимава повече време с тях от теб да ти каже точно как да тренираш във фитнеса. Нещата са доста различни за човек, занимаващ се с бойни спортове. Какво тренираш точно?
11.11.12
19:07
Клякай си стабилно, както Жиката е написал и да не ти пука, че ще качиш мускул. Даже трябва да се радваш. Няма добри бойци с малки крака!
Киокушин ли тренираш?
Мнението беше редактирано от Пламен Петров на 11.11.12 19:09.