11.11.12
14:41
Здравейте. Пиша ви, защото имам въпрос.
166 съм, 59 кила. Никой не ми ги дава, казват ми, че не ми личат, но аз искам да сваля поне 6-7кг.
На НВД съм от 6 седмици. Ходя на фитнес поне 3 пъти седмично, като комбинирам кардио и силови упражнения в тренировката си.
От началото на режима, до днес, не се бях теглила. Реших, че по-важно е как се чувствам и как изглеждам, а не колко тежа. Защото определено се чувствам много добре, а и според моите наблюдения, има промяна - появиха се леки очертания на мускулите по ръцете и корема ми, а и начинът, по който краката и дупето ми изглеждат също се промени. Някои дрехи започнаха да ми стоят по-добре, а дънките, в които едва се навирах, сега са ми хлабави. Съдейки по тези промени, аз реших, че няма смисъл да се тегля, и продължих.
Днес, обаче, понеже е краят на 6-тата седмица, реших да се кача на кантара и да видя как стоят нещата. За моя огромна изненада, съм свалила само 1 КГ !!!! Много ми е тъпо, честно.
Въпросът ми е, нормално ли е това? Възможно ли е да съм изгорила мазнини, но да съм натрупала мускулна маса, и затова да съм на същите кила? Не мога да си го обясня. Моля ви, обяснете ми, изкажете мнения... че ми е доста тъпичко и ми идва да тегля една майна на всичко. :/
Темата беше редактирана от taina maina на 11.11.12 14:50.
Изхвърли кантара, само това мога да ти кажа.
П.П. Чувстваш се отлично, изглеждаш по-добре и т.н., ама заради една цифра на кантара си готова да зарежеш всичко?!
Женска логика - никога няма да я разбера :D
Мнението беше редактирано от Петко К на 11.11.12 14:50.
Напълно възможно е да гориш мазнини и да трупаш мускулна маса. Факта, че наблюдаваш промяна в начина, по който изглежда тялото ти ме навежда на мисълта, че точно това се случва с теб. 6 седмици на НВД бих определил като адаптационен период, придържай се към режима и резултатите ще са положителни. Права си, че е по-важно как изглеждаш и как се чувстваш. Кантара и числата, които той показва ползвай само като ориентир. Щом си свалила 1 килограм ще свалиш и още 1, после още 1.. и т.н. Иска си време, бъди отдадена и постоянна.
11.11.12
14:53
Така е, но ми е мнооооого гадно, че за 42 дни съм свалила едва един килограм.
От друга страна, прогресът в издръжливостта и силата ми е забележим. Довечера ще ви кача снимки (ако не ме домързи), за да се види, че има промяна и изобщо не може да се предположи, че тежа 59 кг. Но най-тъпо ми е за това, че очаквах да съм свалила поне 3кг, не съм правила нарушения или нещо такова... не знам, направо ми се реве.
11.11.12
15:31
казано от taina maina на 11.11.12, 14:53:
...изобщо не може да се предположи, че тежа 59 кг. Но най-тъпо ми е за това, че очаквах да съм свалила поне 3кг, не съм правила нарушения или нещо такова... не знам, направо ми се реве.
И защо след като изглеждаш по-слаба от показанията на кантара, последните толкова те разтройват? Не е ли по-важно да се харесваш, да си по-силна, по-издръжлива, любимите ти дрехи да ти стоят добре... И аз си имам лудости, тегля се всяка сутрин, но ползвам показанията само като ориентир за промените в тялото ми, не като някаква фикс идея. Много по-важно ми е като се погледна в огледалото да си кажа - супер! Не се вторачвай в цифрите. Радвай се на визуалните промени. Те са съществените!
11.11.12
15:34
Ако цикълът ти е на 21 дни, то си ок да се измериш на 42 дни и да кажеш, че резултатите са сравними, т.е. може да правиш изводи. Но ако при двете измервания не си била на същия ден спрямо последния си ден от цикъла, то резултатите не могат да се сравняват.
Ако искаш достоверни данни, върху които да размишляваш де. Ако искаш да се панираш, депресираш и т.н. - ок, даже пробвай да се мериш и по различно време на деня за още по-големи разлики.
11.11.12
15:46
казано от Юлиян Тодоров на 11.11.12, 15:34:
Ако цикълът ти е на 21 дни, то си ок да се измериш на 42 дни и да кажеш, че резултатите са сравними, т.е. може да правиш изводи. Но ако при двете измервания не си била на същия ден спрямо последния си ден от цикъла, то резултатите не могат да се сравняват.
Ако искаш достоверни данни, върху които да размишляваш де. Ако искаш да се панираш, депресираш и т.н. - ок, даже пробвай да се мериш и по различно време на деня за още по-големи разлики.
Цикълът ми е много нередовен, даже в момента ми закъснява. Но не знаех, че трябва като се тегля, да е същия ден спрямо това. Благодаря, ще го имам впредвид.
Искам да попитам - това, че не свалям кг, означава ли, че бъркам нещо в режима си? Какво да променя? Да започна ли да взимам Л-карнитин? :/
Добре бе, майка, не е ли идеята да изглеждаш по-добре, което всъщност се случва... а не да се суетиш за някакви цифри?! Женска логика, верно, направо се ядосах обаче, като видях темата. Вместо да се радваш, че само за 6 седмици имаш явен визуален прогрес, ти се вайкаш. Повече от вероятно е, че си качила мускулна маса и плътност, за сметка на мазнините...
11.11.12
16:12
Е добре, но това, че не свалям, не означава ли, че нещо в режима не е наред?
А да ти хрумвало че просто калорийте ти може да са много?Най-елементарното обяснение.
11.11.12
16:23
Може, макар че ме съмнява. Примерно меню за деня: 150г. месо (пилешко или филе), парче сирене, салата, 2 яйца (белтъци), 1 кофичка кисело мляко. И това е в рамките на целия ден, през около 2-3 часа. Понякога изяждам по някой плод сутрин.
Може и да е много. Не знам.
11.11.12
16:25
По-скоро е малко.
Има два типа хора/треньори:
едните се мъчат да открият кой е виновен (причината)
другите нагаждат нещата, така, че да има работещ режим
При теб може режимът да е ок, но просто тялото ти да е стигнало плато. Може да са много причини. Ще ти отнеме години да разбереш коя е причината. Ако има значение.
Доколкото разбрах целта ти не е да знаеш коя е причината, а да свалиш няколко килограми.
11.11.12
16:37
Честно казано ми е много интересно защо не се получава, но каквото е, такова. Смятам да си довърша тази диета - още две седмици, след което да изкарам една поддържаща НВД 2-3 седмици , след което да пробвам Ultimate Diet, пък ще видим. Сърце не ми дава да се откажа. Ще стискам зъби и продължавам, пък квото, е тва е.
Не случайно се казва режим на хранене. Изграждаш го на база какви цели си си поставила и колко пъти седмично и кога тренираш, по колко часа и кога спиш, какво работиш и т.н. Не би трябвало хранителния ти режим да ти е некомфортен повече от 2 седмици поне според мен. Хранителен режим се спазва за цял живот, ако искаш и резултата да е постоянен.
П.П. Мери се сутрин след тоалетна и преди първото ти хранене, 1-2 дена след последната ти тренировка. + Това, което Юли е написал (нивата на хормоните ти оказват влияние върху теглото ти). Ако толкова е важна цифрата си вземи 1 диуретик и за 2 дена си 5 кила надолу, последствията обаче няма да са добри след това.
12.11.12
11:13
аз не мога да си обясня друго-колко кила мускул може да качи начинаещо момиче за 40 дни?
Някои могат много, други нищо.
Проблема е, че вижда визуална промяна в положителна посока, но въпреки това се тръшка, заради показанията на кантара.
12.11.12
11:28
е тва е проблем в мозъка :)дано да се оправи
Айде пусни една снимка да го видим тва кило, кво толкова ви е срам и то точно във този форум. Все търсите достоверни мнения и съвети, но така няма как да стане, цифри ли да коментираме, хлабави дънки. Ако срама е ТОЛКОВА ГОЛЯМ да се покажете на снимка, ами няма проблем да си закриете лицето. Не се сърдете, но честно ви казвам,това което правите е несериозно, такива теми без снимка са безсмислени ! Пускайте снимка и аз ви обещавам, за разлика от други, че няма да ви спестя критика ако има нужда, винаги ще ви кажа, кое трябва да се коригира и кое не. Поздрави на всички мацки и не бъдете така срамежливи (blush)
14.11.12
21:26
казано от Петко К на 11.11.12, 14:48:
П.П. Чувстваш се отлично, изглеждаш по-добре и т.н., ама заради една цифра на кантара си готова да зарежеш всичко?!
Женска логика - никога няма да я разбера :D
Кантарна нумерология :)
14.11.12
21:29
казано от Lachezar Tomov на 14.11.12, 21:26:
казано от Петко К на 11.11.12, 14:48:
Женска логика - никога няма да я разбера :DКантарна нумерология :)
Пролетта тежах 117 кг преди да започна да тренирам по - правилно. Снимах се и си намерих снимка от 2003-а пак на същото тегло. Все едно, че са два различни човека, късният се побира два пъти в ранния