10.11.12
19:24
Здравейте! От 1 месец чета теми в сайта и разглеждам форума.Научих наистина много полезни неща и открих доста грешки,които съм допускала в храненето си до този момент.Аз съм момиче на 16 години,висока съм около 162 см и тежа 47-48 кг.От малка почти не съм спирала да се занимавам със спорт,но напоследък от училището не ми остава почти време.Главната ми цел и да се стегна,колкото е по силите ми и да се науча да се храня маскимално правилно.Много ще се радвам да прочета различни мнения от хора,занимаващи се със спорт и да придобия някакъв опит.Относно тренировки те са ми изцяло в домашни условия.2 дни в седмицата съм определила за почивка,2 дни за кардио (велоаргуметър по 30-40 мин) ,а през останалото време правя различни упражнения,които намирам в интернет и са насочени главно към бедрата,дупето и корема.Забравих да спомена,че съм извадила от менюто си всичко сладко;мазно като чипсове,пуканки и такива боклуци;ям само пълнозърнест хляб,тъй като не обичам бял,не пия нищо различно от вода през деня,освен понякога 1 кафе.Сигурна съм ,че има още неща,които трябва да премахна от менюто си и се надявам да ме насочите кои са те.Разгледах също така и хранителните режими и се спрях на РБД .Дано да не бъркам много в храната.Благодаря ви за вниманието =)
Темата беше редактирана от Joy Joy на 10.11.12 19:42.
Ето и менюто ми от вчера,тъй като днес не си бях вкъщи цял ден и не съм яла много.
9:00 закуска-около 80-90гр мюсли (Никола)+ мляко 150-200 гр.
12:00 обяд - 2 парчета руло Стефани+филия хляб “Вита”+50-60 гр.печени картофи
17:30 neslte fitness -не мисля,че беше правилното решение за следобедна закуска,но имам голям проблем с яденето в училище,защото не намирам нищо подходящо.
20:30 вечеря- омлет от 2 яйца+парче шунка+ 80-90 гр варена тиква.
Попринцип се храня още един път в училище ,като си нося сандвич от нас със сирене,но вчера нямах време да го приготвя.
11.11
9:30 закуска
мюсли+прясно мляко
2-3 сушени кайсии
13:00 омлет със спанак и кашкавал+малко варена тиква.
15:30 3 овесени питки
21:00 вечеря-супа от карфиол и малко свинско месо със зеле (не го обича много)
Обикновено не вечерям след 20:30,но днес стана инцидентно.
Мнението беше редактирано от Joy Joy на 11.11.12 21:36.
Здрасти. Поздравления за дневника. Всъщност за човек на 16 години, която твърди, че е начинаещ с правилното хранене, се справяш доста добре. :)
Бих те посъветвал да замениш мюслито с овесени ядки, но принципно не са по вкуса на всеки. Има хора, които се насилват да ги ядат - не ти го препоръчвам. Шунката не е много добър източник на протеин - съветвам те да изключиш всякакви колбаси и по-скоро да ги замениш с месо (няма значение какво) - от него определено ще си набавиш качествен протеин.
За училище - сандвичът от вкъщи е добра алтернатива, плодът също е нещо хубаво, може и сурови ядки да си купуваш.
Успех! :)
Здравей,много ти благодаря,че си отделил време да дадеш мнение.Само да попитам за ядките,има ли значение какви са? Примерно много обичам фъстъци,но съм чувала,че не се препоръчват.Също обичам много и бадеми,но почти никъде не намирам сурови,което е странно.Колкото до плодовете,не ги обичам много,но примерно бананът добра алтернатива ли е? Или може би ябълката,но нея я обичам предимно на сок?Мерси отново.
12.11
закуска 7:00 мюсли с мляко и малко мед.
Опитах да закусвам вместо мюсли овесени ядки,но нещо не ми се получиха нещата..
10:20 3 парчета сушена кайсия.
12:30 Малко супа от карфиол. 3 варени намачкани картофи и парче сирене към тях.
14-19 4 малки овесени питки.
20:10 телешко варено и печени картофи с яйце.
Тренировката,която си харесах за днес:
5 упражнения, 6 кръга, 30 интервала 20/10, 15 минути
Миене на пода – с това упражнение работим корем, предна част на рамото, долна част на гърба.
Асиметрична Римска мъртва тяга с гребане – работят задно бедро, Глутеусни мускули (дупе- цели 3 мускула има!), горна част на гърба.
Ритнико-ножица – работят бедра, корем.
Изправяне – активира бедра, глутеуси, корем.
Японска опора – рамене, гърди, гръб
от http ://fitnesinstruktor. com/trenirovka-maria/
Дано съм се справила добре с яденето днес =)
Мнението беше редактирано от Joy Joy на 12.11.12 20:28.
9:00 закуска отново мюсли с мляко
12:10 2 палачинки от овесени ядки
малко по-късно 2 с.л кисело мляко +1 ч.л мед+ 2-3 с.л овесени ядки. Стана по-вкусно от очакванията ми,както не обичам кисело мляко..
15:30 салата домати,краставици и айсберг.
18:00 2 овесени питки
20:30 100 гр. свинско месо и зелена салата.
Тренировка
10:30-11 интервална кардио тренировка на велоергометъра
Мнението беше редактирано от Joy Joy на 13.11.12 20:39.
Сурови бадеми продават в пакетчета в магазините, не знам защо не си намирала до сега.
Фъстъци - не знам, аз принципно не съм им фен. Май не е много полезно, защото са печени и осолени ама пък като ти е вксуно ...
Суровият слънчоглед също е добра алтернатива.
Като не обичаш ябълки не се насилвай да ги ядеш. Бананите са добра алтернатива - да.
Благодаря ти още веднъж.Наскоро открих страхотно място близо до училище с много вкусни салати и са доста големи.Ако ям от тях през голямото към 3:30 би ли било добре?
Ето и храненето за днес =)
9:10 половин кофичка кисело мляко с мед и 50 гр. овесени ядки.
12:00 две филии вита със сирене
15:30 голяма салата с краставица,домат,айсберг,сирене и зехтин
20:00 отново салата+ свинско месо с гарнитура ориз.
Тренировка 11:30
Легни-стани-подскочи – 10 пъти.
Лицева опоро-коляно към рамо – 10 пъти. Тренирате гърдите, ръцете, гърба и корема.
Напад-лакет към рамо – 10 пъти на крак.
V планк – 10 пъти. Заставате като за лицева опора, но на лакти и пръсти на краката. Бутате дупето нагоре, така че тялото и краката да образуват V.
Swing – 10 пъти.
Дърпане за гръб от поза за лицева опора – 10 пъти за всяка ръка.
Повдигане на прав крак от седнало положение – 10 пъти за всеки крак.
http:// fitnesinstruktor . com/uprajnenia-za-korem/
Мнението беше редактирано от Joy Joy на 14.11.12 20:26.
Днес се изложих с храненето малко..
7:00 две овесени палачинки с мед
11:30 две печени кюфтета с домашно мляна кайма,гарнитура грах и салата зеле и моркови
15:30 50 гр. сурови бадеми
20:00 омлет със спанак и кашкавал и домати със сирене.
9:00 закуска : мюсли ,прясно мляко и кафе
12:00 една чиния леща и няколко парчета сушена кайсия
16:00 4 овесени питки
20:00 зелена салата ,ориз с праз и един банан за десерт.