11.11.12
17:10
Здравейте, казвам се Румен Михайлов и се занимавам с фитнес от около 2-3 месеца. Преди това съм тренирал Street Fitness около година и футбол - 4 години. На 16 години съм, висок съм 163 см. и тежа 52 килограма.
Ходя на фитнес 3 пъти в седмицата, като досега бях на кръгова трениравка. От утре почвам по тази- http://www.bb-team.org/workout/1290_oshte-poveche-muskuli-sled-polovin-godina-v-zalata .
Доста трудно качвам килограми и затова съм избрал програма, която е за покачване на мускулна маса.
Купил съм си креатин ( Optimum Nutrition) и днес ми е последният ден от “Зареждащата фаза” (питах много приятели какво да си взема: протеин, гейнър или креатин; Всеки ми даваше различен съвет, като изтъкваше предимствата и недостатъците и на трите продукта и в крайна сметка си взех креатина).
Ще се радвам ако ми дадете вашите съвети!
P.S.- Утре ще напиша впечатленията ми от първата тренировка по новата програма!
11.11.12
21:21
Ами аз бях като тебе бях 52 кг.и сам на 15 а сега сам 63 кг след 6 месеца в залата..от опит ти казвам че тази програма не е за теб..не случайно пише след ПОЛОВИН ГОДИНА В ЗАЛАТА.относно креатина той не изгражда мускулите а ги прави по силни след спирането му ефекта отминава.докато протеина изгражда мускула и е по добрият избор.
Мнението беше редактирано от Svetoslav Korichkov на 11.11.12 21:23.
11.11.12
21:30
Протеинът и доста по-скъп .. излизат около 70 лв. на месец само за протеин..
Успех с дневника и тренировките! С тази програма ще имаш напредък. От креатина ще увеличиш още силата си,а оттам по-добро напомпване на мускулите с новите по-големи тежести и съответно по-бързо натрупване на мускулна маса. Гледай след тренировката храненето да бъде добро. След завършването вземаш бързи въглехидрати,банан или мед или нещо сладко. А малко по-късно и ядене с месо или с други протеинови храни. Креатинът вероятно е монохидрат щом правиш “зареждаща фаза”.
11.11.12
21:50
Благодаря ви за съветите!
Oще едно наборче във форума. (party) И този дневник ще се следи с интерес! ;)
12.11.12
18:34
казано от Миро на 11.11.12, 21:48:
или нещо сладко
Само да не е някоя вафла или неща от този сорт!
Относно креатина ти е рано за каквито и да е добавки.Ти си САМО ОТ 2 МЕСЕЦА във фитнеса и се нахвърли на добавките!В първите няколко месеца(при правилни тренировки и хранителен режим)се постига най-голям напредък!Добавките се ползват когато тъпчеш на едно място и според мен по-рано от една година няма смисъл от добавки!Иначе протеин е по-добре от креатина,но е наистина по-скъпо.Зареждащата фаза за монихидрата не е задължителна,дори е до някаква степен излишна.Относно програмата може да е подходяща за теб,а може и да е много погрешна,зависи какво си правил през тези 2 месеа!Според мен трябва да разделиш тялото на горна и долна част в две различни тренировки.Освен това е добре да се консултираш с фитнес инструктура,дали правилно изпълняваш упражненията.Успех с постигането на целите! :)
Мнението беше редактирано от Станислав Николов на 12.11.12 18:38.
12.11.12
19:47
Днес ми беше първата трениравка по новата програма, не се чувствам много изморен, но по време на тренировката беше много тежко. Правих по 1 минута почивка между сериите, не по 2. ... Ето ви килограмите , с които днес си правих упражненията :
повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения- 35 кг.
повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения- 35 кг.
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения- 10 кг.
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения - 15 кг.
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторени - 10 кг.
добавих Чукове със 10 кг. 3x8
14.11.12
18:29
Правя си всички упражнения, правя 3х8 , правя по 30сек-1 мин почивка , удвоих килограмите на повечето упражнения и продължавам да имам чувството, че не се натоварвам достатъчно.. На следващия ден след тренировката нямам почти никаква мускулна треска, което ме притеснява. СЪВЕТИ?
Не е задължително да имаш винаги мускулна треска след тренировката. Но може наистина да не се натоварваш добре. Вероятно използваните тежести не са стигнали максимума при който се получава напомпване и мускулна треска. Трябва да използваш такава тежест с която не можеш да направиш повече от 8-10 повторения. И на всяка следваща тренировка се опитваш да увеличиш с малко тая тежест или броя на повторенията.
За да разбереш дали вървят нещата най-добре си направи контролно измерване на различните обиколки на тялото и си направи няколко снимки. После ще сравняваш с тях.
15.11.12
18:15
Направих няколко измервания и след 5 седмици ще се премеря пак, ако няма разлика сменям програмата.
17.11.12
09:27
Здравейте отново,
Искам да ви попитам, дали има нещо лошо в това, всяка седмица (събота) да играя футбол по 2 часа?
17.11.12
10:21
казано от Румен Михайлов на 17.11.12, 09:27:
Здравейте отново,
Искам да ви попитам, дали има нещо лошо в това, всяка седмица (събота) да играя футбол по 2 часа?
Не
19.11.12
20:35
повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения- 45 кг.
повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения- 45 кг.
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения- 10 кг.
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения - 20 кг.
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторени - 10 кг.
Чукове със 10 кг. 3x8
Ако видите поста ми от миналия понеделник ще забележите, че съм качил с 10кг лежанката и полу-лег.. и с 5 кг. бицепсово сгъване с щанга от стоеж, което на мен ми е мн.странно, но ми харесва. :D
27.11.12
15:39
Мнение за:
Хранителен план
Закуска(8 часа)
6 белтъка и два жълтъка разбъркани с извара(50грама)
1 голяма купа овесени ядки(около 100 гр)с прясно или кисело мляко с една лъжица мед
1 голям банан, ананас или круша
250 гр плодов сок(по възможност грейпфрут)
Предобедна закуска(10 часа)
50 грама ядки(по възможност сурови)
Обед(12 часа)
250-300грама телешко месо
2 големи варени картофа
зелена салата с една лъжица зехтин
250 мл вода
Хранене трето (15 часа)
Пуешко филе на скара или шарено(около 200грама)
1 голяма купа ориз
салата зеле и моркови с една лъжица зехтин
250 мл вода
Хранене след тренировка(18 часа)
150 гр. риба на скара
2 големи варени картофа
250 мл. вода
Вечерна закуска(19:30 часа)
Протеинов шейк смесен с 150 гр плодов сок и 250 гр прясно мляко(ниско маслено)
Вечеря(21:30 часа)
1 брой големи пилешки гърди на скара или варени
250 мл. вода
П.П.- Мисля от утре да го започвам! Чакам мнения и съвети!