Възстановяване след счупена ключица и спукани прешлени на гръбнака

Здравейте, не съм сигурен дали поствам в правилния подфорум, но претърпях ПТП, блъснаха ме докато бях с мотора и ми се счупи лява ключица и имам спукани лумбални прешлени и ми сложиха един корсет който ми държи гръбнака изправен и ме предпазва от резки движения..Сега 2 месеца по-късно ключицата ми е зарастнала що годе добре, остава ми 1 месец да нося корсета и махам и него и смятам да се върна към фитнеса... Та дали ще мога да възвърна пълното натоварване което съм правил преди... дали има опасност да се счупи ключицата пак при по-голямо натоварване да кажем 80+ килограма на лежанката или няма да имам проблеми ?

Темата беше редактирана от Виктор Йорданов на 12.11.12 16:37.

12.11.12
20:56

За най-сигурно говори с лекарите, дето ти водят терапията, ама мисля, че не е много желателно поне в началото да се хвърляш на големи килограми на лежанката, тягата и клека, заради кръста и ключицата. По-принцип мисля, че по-нататък няма да ти е проблем лежанката.

За кръста знам няма да го натоварвам толкова, но за ключицата ми беше неясно.. мерси ще попитам лекарите за по-сигурно!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1