12.11.12
23:12
Интересно ми е дали ако си слагам кетчуп или лютеница на изварата и ориза ще се омазня? Според вас вредни ли са тези овкусителни храни
12.11.12
23:17
Аз ползвам кетчуп и лютеница в умерени количества. Ако не си много голям привърженик (разбирай да ядеш в големи количества от изброените) надали ще е проблем за режима.
Що се отнася до това, какви захари и консерванти има в такива продукти - всеки преценява за себе си.
А според теб кое е най-доброто за ползване? Смисъл с най-малко мазнини и въглехидрати? Кетчуп,майонеза лютеница или горчица примерно? За да знам кое да ползвам ,защото чиста извара или ориз без никакви подправки не мога да ям или по-скоро ми омръзна
12.11.12
23:30
Кетчупът е 25% захар; Майонезата - основно мазнини, а купешката - там не смея да гадая. Горчицата според мен е най-”безболезненият” вариант, но си избери такава с високо качество и без захар.
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 12.11.12 23:31.
не съм сигурен, даже дали това е въобще е вярно, но някъде бях чел, че даже горчицата помага за отслабването
Аз хапвам горчица “La grande famiglia”, която е може би единствената, която съм срещала без захар.
казано от Kath на 13.11.12, 06:10:
Аз хапвам горчица “La grande famiglia”, която е може би единствената, която съм срещала без захар.
Колко горчица да изяждате,това е силна подправка не се маже като лютеница на филия,че да търсим без захара.
Яж какво ти е вкусно,в нормални количества,иначе която и да е диета с големи лишения няма да издържи дълго на нея.
13.11.12
13:16
Е като има избор, защо да не е по-добрият?! Аз понякога си мажа горчица на филия, но гледам да избягвам филиите :D
Ако мажеш горчица с филия,едвали точно захарта в горчицата е най-малкият проблем.
А и вкуса без захара едвали е същият,все пак за да има захар не винаги е само просто така.
казано от Biad__ на 13.11.12, 14:54:
Ако мажеш горчица с филия...
ще се получи нещо, което много бих искал да видя :D
Кетчуп и горчица са много относителни понятия.
На пазара има такива, които са доста прилични като съставки, а една голяма част са пълна смрад.
По подразбиране, качествените такива не са в пластмасови опаковки за по лев-лев и нещо литъра.
master93, погледни нещата от друг ъгъл: какви калории приемаш и какви изразходваш? Аз също, в определен момент бях вманиачен на тема с какво точно се храня, дали ще омазня, разваля форма, качвам чисто или не и т.н..... после просто започнах да се движа повече - през хубаво време велосипед, през лошо велоаргометър :-) (работата ми е или на комп, или шофиране). Сега вече ям почти всичко, което ми е вкусно, почти колкото искам :-)
п.п.
вечер разбира се, внимавам доста с какво се храня, но не и постоянно
Мнението беше редактирано от set84 на 13.11.12 15:26.