Връщане на калориен заем - дисциплинирано, но посредствено

Прескочи до:

10.11.12
12:16

Храна:
***10:30
12:30- свинско със зеле, кебапчета, печен черен хляб, сирене, 2 сладки
22:00- биволско кисело мляко, бутерки със сирене, яйце
24:00протеин, тахан

***Тренировка:
лег с дъмбели- 11х30кг 2х6х32,5кг
полулег с щанга- 4х65кг 2х5х60кг 6х60кг
кросоувър долна макара- 10х10кг 8х15кг

хамър машина за рамо- 5х70кг 5х65кг 5х60кг
хибридни арнолд преси- 2х5х20,5кг
изнасяне на диск напред- 2х6х15кг // много бавно и контролирано

Първата серия много пауър имах, ама явно се поизцедих бързо. Другия път по-умно. Прилична тренировка- доволен съм. Храната ще видя какво ще ям на работа- неизвестно е още.

Мнението беше редактирано от Бойко на 10.11.12 23:22.

11.11.12
10:54

Храна:
***9:30
11:00- 4 филии черен хляб печени с бекон и кашкавал

-протеин и тахан преди лягане

***Тренировка:
разгъване на дъмбел зад врат- 2х6х40кг
разгъване на въже- 3х6х25кг
френско с лост- 5х37,5кг 6х35кг

бицепсово сгъване с EZ- 5х45кг 5х42,5кг
чуково с дъмбел- 2Х7х20кг
скотово с дъмбел- 2х6х20кг

Днеска нямаше силица, ама се пораздвижих. Прилагам една снимка поздрав за Ванката :D

11.11.12
10:58

Мнооого долен (devil)
Иначе добър тайминг :D

11.11.12
14:41

Положението е близо до трагично. Посетих Лазар днес за измервания и консултация по метода биосигнатура. Ще трябва да се предприемат мерки и да променя някои неща.

11.11.12
14:46

казано от Скота на 11.11.12, 14:41:

Положението е близо до трагично. Посетих Лазар днес за измервания и консултация по метода биосигнатура. Ще трябва да се предприемат мерки и да променя някои неща.

Какъв е планът?

11.11.12
14:54

Ами доста промени ще трябва да нанеса- от гледна точка на хранене, суплементиране и възстановяване. Трябва да го помисля малко, за да ми се изради концепцията и ясен план- нещата се оказаха по-различни от колкото очаквах. Довечера ще прикача и измерванията.

ПП Интересното е, че формулата дето ползам не е толкова далече от истината- 19,3 BF съм по биосигнатура- по формулата излизам 19, катко инкремента е през 1%.

13.11.12
00:38

Днеска и утре нищо интересно- режим all in. Сряда заиграва кантара яко и вадя сланината от камерата :D

казано от Петър29 на 11.11.12, 14:46:

казано от Скота на 11.11.12, 14:41:

Какъв е планът?

Закуска, обяд и вечеря в прахообразна и таблетна форма :D

13.11.12
11:48

Далеко от това ^^

Цинк, магнезий, рибено, витамин С, витамин Д(не всеки ден), протеин и ВСАА, като тренирам. Имам още креатин за 5 дни, а бета-аланин* за около 10. АЛА-та и трибулуса свършиха още преди седмица.

*За бета-аланина, като говорим, а и е обсъждана тема по дневниците- само от 3гр дори след 2 месеца прием параестезията още се чувства, дори след хранене, ако го пия.

13.11.12
11:50

Явно не си се набутал с такъв на пюр :)

13.11.12
11:55

особено преди тренировка мн. дават игличките

кажи какво ти каза Лазар?

13.11.12
11:57

Аз основно си поръчвам от вънка- бълк ми е почти всичко.

ВСАА-то ми е на пюр. Тъкмо днес последни 13гр по време на тренировката- в сравнение с предните, които съм пил тия си вършат работата(purple wraath, x-tend). Сиреч на мен ми помагат с възстановяването има разлика. Като съм по смачкан пия и в нетренировъчни дни на гладно по 10гр.

13.11.12
12:04

Гипсе, сега видях, че си писал. Ами оказа се, че коремът ми е чак на 5то място по приоритет. Има други места където нещата са по-зле. Накратко- големи гънки на колената(слаб сън и не по времето когато трябва), бедра- зле и там работата- трябват фибри(сиреч зеленчуци, а аз не ям въобще), ароматизацията е висока при мен, естрогена и той не е златен. Та и тия добавки дето споменах в съчетание с храната, която ще попроменя(да и ще почна да лягам рано, когато не съм на работа) се надявам да окажат ефект.

13.11.12
15:57

***Тренировка:
преден клек-  3х6х80кг
клек- 5х105кг 4х105кг 5х100кг 2х100кг
сгъване за бедро- 6х47кг 6х53кг
прасец

корем

кардио- смазах се тука

Нещо ми беше ниско кръвното от сутринта. Пих едно силно кафе преди тренировката и уж ме вдигна. Предния клек доволен, обаче на задния много зле. Коланът ме е разглезил много- махам го освен за някакви 3ки-2ки-1ци. Ще сваля и тежестта- няма за къде да бързам- предпочитам да изчистя техниката. Сега след малко ще кача клипове пак- не ми тежи като тежест клека, а просто ме бута напред и имам чувството, че ще загубя баланс и ще падна- кръста ми се вижда стационарен- сиреч не изпуска. Бе грозна ми е техниката. Иначе съм кух- трябваше да правя гръб днеска с трапец. На тягата също махам колана- много слаб пояс имам пусто иначе краката и задника са яки.

13.11.12
16:03

Аз,затова слагам колан,само на набирания и кофи :D

13.11.12
16:05

Ми аз преди си правех всичко без. После след състезанието март месец ми хареса и си купих колан... и се разглезих :D и изнежих :D

Мнението беше редактирано от Бойко на 13.11.12 16:05.

13.11.12
16:46

13.11.12
18:34

На задния клек ми се струва, че много оставяш щангата да те натисне напред и в края на повторението доизправяш само на еректори.

13.11.12
18:43

Така е. Аз и преди съм го писал- аз правя- клек до долу и нагоре правя добро утро. Не знам защо- просто ме бута напред- и с колан да съм същата работа.

13.11.12
18:47

И аз горе-долу така клякам, само че щангата ми е високо на трапеца и по-дълбоко. Важното е да е пълен клека. :)

Мнението беше редактирано от Old Timer на 13.11.12 18:47.

13.11.12
19:09

“Аз така правя”, “не знам защо” и “важното е да е пълен клекът” са три добри причини да си нямате кръст след няколко години.
Скоте, единият начин да се опиташ да изправиш тялото, е да промениш баланса. Пусни лоста по-ниско назад. От тези клипчета не мога да видя къде ти отиват коленете в крайна долна точка, но ми се струва, че сочат почти напред. Пробвай още да ги разтваряш - никакво събиране. 
Другият вариант е да минеш изцяло на преден клек. Там не стават такива “инфецкии”. Стават други. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.11.12 19:09.

13.11.12
19:19

Бобка, лоу бара си е предподставка за добро утро, даже си идва естествено движението така. Просто щом така му е удобно да си заяква кръста и ядрото.
А и не разбирам комбинацията м/у преден клек (щангистки) и лоубар тва са две коренно различни упражнения с различни цели...

13.11.12
19:33

казано от gotcha на 13.11.12, 19:19:

Бобка, лоу бара си е предподставка за добро утро, даже си идва естествено движението така.

В общия случай е така, но щом при хай бар го натиска така, трябва да търси промяна на баланса. Напред не може повече, ако не премине на преден клек, остава назад.
Така или иначе според мен проблемът на Бойко е повече в посоката на коленете и стъпалата, а не в позицията на лоста, така че това не е толкова съществено.

Просто щом така му е удобно да си заяква кръста и ядрото.

Заякването си е заякване, но от компресията на прешлените в сгънато положение не заякват нито кръстът, нито ядрото.

А и не разбирам комбинацията м/у преден клек (щангистки) и лоубар тва са две коренно различни упражнения с различни цели...

Не предлагам комбинация между лоу бар и преден клек. Предлагам едното от двете. :)
При него според мен направо трябва да се минава на преден. Целите не са толкова различни. При задния клек участват малко повече мускули, предният пък удря по-здраво квадрицепсите, но са достатъчно близки, за да са взаимозаменими, освен ако не се гонят някакви много тесни и специфични цели, какъвто конкретният случай не е.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.11.12 19:36.

13.11.12
19:37

Хм, за мен той си прави лоубар, за това не сме се разбрали явно :)

13.11.12
19:40

Не виждам да прави лоу бар, но това наистина не е толкова важно. Стига сме го коментирали в трето лице в неговия дневник.:)

Бойко, сега като гледах още веднъж клипчетата, ми прави впечатление и още нещо. Струва ми се, че малко отпускаш пояса в крайна долна позиция и има едно моментно “хлътване” на таза.

И от мен едно: след долно положение тръгвай на горе с гърдите. Както Славко обясняваше в Пловдив. Хубаво мачка те но на горе тръгвай с гърдите не с краката. Все едно се изпъваш на зад...

13.11.12
21:37

казано от Boby_ на 13.11.12, 19:40:

Не виждам да прави лоу бар, но това наистина не е толкова важно. Стига сме го коментирали в трето лице в неговия дневник.:)

Бойко, сега като гледах още веднъж клипчетата, ми прави впечатление и още нещо. Струва ми се, че малко отпускаш пояса в крайна долна позиция и има едно моментно “хлътване” на таза.

хлътването на таза е заради недостатъчно разтегнати задни бедра,няма общо с корема

14.11.12
00:52

Така- очевидното и аз го знам- накланя ме напред- просто ме повлича щангата. Клякам лоу бар и да мисля, че трябва игра в стъпалата- посока разкрач- съответно разтягане за новите и различни комбинации докато намеря оптимален вариант- ако намеря. А тва с гърдите нищо не ми говори и не ми е говорели- нито за тяга, нито за преден или заден клек. Имам чувството, че е като нещо запаметено , което казвате. Нямам идея какво значи... За задните бедра ясно, че са натегнати- седя по 10+ часа на стол най-малкото. Иска време и работа- това е истината и постоянство разбира се.

14.11.12
00:58

Я ТУРИ ЛАКТИТЕ по ниско ;]

14.11.12
01:09

Защо- аз точно обратното правя- така са ми казвали- лактите нагоре и натискаш в трапеца?

14.11.12
01:27

Щото затва се захлупваш.
Аз клекам с лоста на трапеца,преди като хващах тясто и с лактите назад се стяга мега добре трапеца и си стабилен,но при ставането с ръцете се буташ напред и надолу и затова се накланяш.Един вид лоста започва дасе вдижи напред и нагоре.
В момента в които отпуснах лактите надолу,няма сила която да го бута напред и движението става нагоре надолу и чисто без гуд морнинги.пробвай.НЗ на лоу бар колко ниско могат да се сложат лактите де.

14.11.12
01:41

Има логика. Иначе тва тия трибойците в залата дето са ми го казвали преди време- те ме научиха на лоу бар. Бе ше се експериментира.

14.11.12
08:59

казано от Vintage на 13.11.12, 21:37:

казано от Boby_ на 13.11.12, 19:40:

хлътването на таза е заради недостатъчно разтегнати задни бедра,няма общо с корема

Не е от “задните бедра”, а точно от чупка в гърба в най-долните 5 см от движението. Това идва от отпускане на пояса. Не само на коремните мускули, а именно на целия пояс, в това число кръста. Следствието е извиване на гърба, хлътване на гърдите напред и сътветно на таза. Това до голяма степен определя и траекторията на движението нагоре, защото още долу е натиснат напред.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.11.12 09:18.

14.11.12
13:40

Задните бедра са екстензори на таза и са пряко свързани с него.като са натегнати дори и преди да стигнеш паралел ще ти се извие кръста.А отпускането на пояса няма смисъл със хлътването,защото при хлътнал кръст се стяга корема повече и се увеличава вътреабдоминалното налягане.
Затова при АТГ клек се изисква доста добра мобилност особено в задно бедро и глезени,за да достигнеш дълбочина с прав кръст,а не извит.

14.11.12
15:21

казано от Vintage на 14.11.12, 13:40:

Задните бедра са екстензори на таза и са пряко свързани с него.като са натегнати дори и преди да стигнеш паралел ще ти се извие кръста.А отпускането на пояса няма смисъл със хлътването,защото при хлътнал кръст се стяга корема повече и се увеличава вътреабдоминалното налягане.
Затова при АТГ клек се изисква доста добра мобилност особено в задно бедро и глезени,за да достигнеш дълбочина с прав кръст,а не извит.

Задните бедра няма как да не са натегнати при какъвто и да било клек, въпреки че са антагонисти на квадрицепсите. Въпросът е да са натегнати толкова и еректорите, защото точно тяхното отпускане води до издърпването надолу - вече няма какво да им противостои. Това, което придърпва кръста, са задните бедра, но истинската причина е в изчезването на противодействието заради отпускането на пояса.

14.11.12
15:55

И аз ще допълня нещичко, @Скота.
Можеш да опиташ да изпъчиш гърдите напред, когато взимаш щангата. Това може би няма да се получи в точния смисъл на думата, но е важен стремежът към него. И така да си остане, докато не я върнеш на куките. Така няма да ти се отпуска горната част на гърба, няма да се навеждаш толкова и по - трудно ще ти се отпусне поясът. И въобще като се стегнеш при взимането на щангата, не трябва да позволяваш отпускането на нито един мускул докато не се изправиш. А според мен ти се опитваш да прехвърлиш напрежението върху различни части от гърба по време на движението, за да ти е по - лесно. И затова ти се нарушава формата и всъщност става по - трудно.
Не успях да видя положението на главата, но ако е леко повдигната нагоре и погледът е съсредоточен в една точка по - нагоре от нивото на челото, е ОК.
Тези малки подробности се оказват важни за запазването на правилна стойка при клек.
За лактите - силата, която ще те бутне, ако ги отпуснеш, ще е 100+ кг. щанга, защото сам се лишаваш от контрола върху тежестта.

14.11.12
16:20

Накъде гледаш докато клякаш?

Мнението беше редактирано от Fallen на 14.11.12 16:20.

14.11.12
16:26

Гипс, Избирам си някаква точка нейде нагоре, но не прекалено високо и си я зяпам.

Инис, това за лактите не го разбрах- аз натискам към трапеца и и седят нагоре. Иначе ясно е, че нене как трябва щото имам мускулна на гърба от добро утрото :D Работата е, че просто имам чувството, че ще падна или залитна на някъде и компенсирам изкривявайки движението. Пак ще снимам клип. Ще пробвам с някаква лекатежест различни разкрачи и тн.

Боби, сигурно така става отпускам за момент и от там се губи баланс и всичко. Гледах си стари клипове- пак навеждам ама по-добре са били.

14.11.12
16:45

Скоте, за да си сигурен, пробвай друго.
Разкарай променливите (в случая щанага), кръстосай ръце на раменете отпред и анализирай внимателно как изпълняваш движението и какво се случва във всеки един момент. Знам ли, може и Vintage да е прав, а аз да греша. Така ще си проличи. Ако без тежест и при внимателно контролирано бавно движение тая чупка на таза в края все още я има, значи той е прав и е заради натегнатите задни бедра. Ако изчезне, значи изпускаш от кръста. Даже се снимай така в профил и в гръб - според мен ще ти помогне да видиш добре какво точно правиш и коя част от тялото ти накъде точно сочи в даден момент. :)

14.11.12
16:55

А, това за лактите беше по повод дискусията по - горе. Иначе според мен трябва така, както ти го правиш.
Виж, на малки кг можеш да опиташ това с изпъчването на гърдите. Ще се усетиш доста по - стабилен и нагоре ще тръгваш по - добре.
А може би щангата все пак не ти е сложена достатъчно ниско. Не успях да видя добре, а понякога и няколко милиметра се оказват от значение.
Може да опиташ да си поиграеш и с положението й.
Снимай пак, чудесна идея - за контраст най - добре леки и тежки серии. Там ще се открои най - добре каквото има да се види.

П.П. И аз имам намерение да снимам, така че тогава ще очаквам да ме разкритикуваш :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1