Възможно ли е главоболие от тези добавки?

11.11.12
20:01

Здравейте колеги. От три дена почнах да пия следните 4 добавки:
PHD Whey HT+
Xtend
Muscle Pharm Creatine
Opti-men

и откакто ги пия имам главоболие. Заложих първо на мултивитамините, днеска взех само една таблетка, и пак ме заболя главата. Утре ще пробвам без мултито, ако пак ме боли ще спра креатина, но не ми се вярва да е от него. Почти съм убеден че е от мултито. Какво е вашето мнение? Благодаря!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 11.11.12 21:20.

11.11.12
21:50

В опти-мен има хубава доза Б-комплекс. Имайки се в предвид, че веднъж приет той метаболизира захарите, ако го пиеш на гладно и не пряко около хапване, може да се обзаложиш, че проблема идва от там. Това трябва да се поправи просто, като го пиеш с храна или нещо, което да вдигне кръвната захар.
Xtend-а и Whey HT са отлични продукти с които може да се каже,че съм злоупотребявал имайки се в предвид указания и препоръчителен прием, а и в състава им фигурират предимно белтъчини, така че ги отпиши.
Другия заподозрян си остава креатина. Доказано е ,че може да даде странични ефекти при различни потребители. Доволни приеми креатин биха подействали точно, като солта, което би довело до високо кръвно налягане и оттам да те цепи главата. Тук проблема може да се дължи или на слабия прием течности ( сложи поне 4-5 литра дневно) или предозиране със суровината (така популярните зареждания). Свали приема на 2-5 грама дневно и то разпределени и би следвало да нямаш подобни странични ефекти.
Хубаво ще е Соломон Кейн да каже нещо по темата, макар и само да предполагаме, защо би следвало да става така...

11.11.12
22:11

Опти-мен винаги го приемам със закуската заедно, както и днес сутринта в 11, една таблетка, и главата ме боли и сега. Болката е лека и поносима но я има. Креатина взимам по 5 гр всяка сутрин със протеина. Xtend само когато тренирам. В събота не тренирах а имах главоболие. Днеска съм испил около 3 литра вода. Май ще взема да спра и креатина утре. До сега не съм имал такъв проблем, а съм пил найразлични креатини, със и без зареждащи фази. Този на Muscle Pharm не съм пил досега обаче. Опти-мен-а съм го пил и преди, по 3 таблетки, на гладно, след ядене, и не е имало проблем. Може наистина да е някой от креатините съдържащ се в продукта на МП виновника. Ето го и състава му: (Creatine Monohydrate, Creatine AAB, DiCreatineMalate, Creatine Nitrate, Con-Cret® Creatine HCl (100% Concentrated Creatine), Cinnulin PF®.).

11.11.12
22:51

Най-добре си направи профилактичен преглед с изследвания за хемоглобина,чернодробните и бъбречни функции. Евентуално и кръвното налягане. Главоболието може да е свързано и с проблем с някои вътрешни органи.

BD

11.11.12
23:36

...

Мнението беше редактирано от Bestial Devastation на 11.12.12 21:48.

11.11.12
23:57

Единственото нещо според мен от което може да те боли глава е креатина. Изпатках 1 кутийка и съм много доволен, но в началото го приемах по 2 приема и само тогава леко ме заболяваше главата. Опти мен се приема по 3 таблетки. Хора престанете от такива икономии. Състава на креатина е излишно да ни го казваш знаме си го :)

12.11.12
09:23

Искам само да отбележа че главата ме боли от някопя добавка, и не мисля че е разумно да ходя на лекар и да си правя каквито и да е изследвания, и доктора ще каже спри ги добавките! Сутринта изпих само протеин, и ще видим как ще е. Ако е от креатина ще взема друг, кво да правя. Някакъв съвет какъв да взема?
Утре ще изпия 3 хапчета опти-мен след закуската, и ако не ме боли, да знам че е от креатина.
Поздрави.

BD

12.11.12
16:29

...

Мнението беше редактирано от Bestial Devastation на 11.12.12 21:47.

12.11.12
20:01

Привет! Проблемът с главоболието е креатиновата матрица на MP или по-точно с креатин нитрата. Доста оплаквания има от тази форма креатин, дори в някои случаи може да предизвика силно главоболие и дори мигрена. Имам опит с някои продукти съдържащи креатин нитрат и при мен се получи въпросното главоболие. Ще подкрепя мнението на Strelok91 да увеличиш дневния прием на вода.

Мнението беше редактирано от Domo на 12.11.12 20:02.

12.11.12
21:17

казано от Domo на 12.11.12, 20:01:

Привет! Проблемът с главоболието е креатиновата матрица на MP или по-точно с креатин нитрата. Доста оплаквания има от тази форма креатин, дори в някои случаи може да предизвика силно главоболие и дори мигрена. Имам опит с някои продукти съдържащи креатин нитрат и при мен се получи въпросното главоболие. Ще подкрепя мнението на Strelok91 да увеличиш дневния прием на вода.

Днеска никакъв признак на главоболие целия ден! Ура.
И аз мисля е проблема е в някой от видове креатини в матрицата. До сега бях пил обикновено моно, микронизиран креапюр, кле-алкалин, и креатин етил естер, нямах никакво главоболие. Явно нитрата е този който ми пречи. Мога да пробвам да разделя прием на 2Х2.5 гр. и да увелича прием на вода с 3 на 5 литра. Или да взема чиат креапюр.

Благодаря за съветите. По-здрави!

13.11.12
16:03

За нищо, само да ми кажеш как се дели 5 грама на 2.5 грама с дози от по 3 лъжички :D

13.11.12
16:10

казано от AgBOKATA на 13.11.12, 16:03:

За нищо, само да ми кажеш как се дели 5 грама на 2.5 грама с дози от по 3 лъжички :D

Нещо заяадливо ми се обръщаш! Били сме пестили хапчета опти-мен, как деля 5 грама на 2. Гледай си работата. Ако толкова не ти е ясно ще ти обясня ако има значение. Не пестя от нищо, пък камо ли добавки.

Между другото, сутринта изпих 3 хапчета опти-мен и никакво главоболие! Проблема си идва определено от креатин нитрата! Утре обаче го почвам на ново с приемане на 5 литра вода на ден. Поздрави!

13.11.12
18:40

казано от djordje на 13.11.12, 16:10:

казано от AgBOKATA на 13.11.12, 16:03:

Нещо заяадливо ми се обръщаш! Били сме пестили хапчета опти-мен, как деля 5 грама на 2. Гледай си работата. Ако толкова не ти е ясно ще ти обясня ако има значение. Не пестя от нищо, пък камо ли добавки.

Между другото, сутринта изпих 3 хапчета опти-мен и никакво главоболие! Проблема си идва определено от креатин нитрата! Утре обаче го почвам на ново с приемане на 5 литра вода на ден. Поздрави!

Да заяждам се пък ! Какво стана ? Еми не си ли пестил ? Обесни ни как става магията, а отностно работата си я гледам не ме мисли.

13.11.12
19:36

Креатина го пий по 5 гр. след тренировка  по възможност с бърз въглехидрат. Виж как ще ти се отрази така.
По-здрави!

13.11.12
22:07

казано от Domo на 13.11.12, 19:36:

Креатина го пий по 5 гр. след тренировка  по възможност с бърз въглехидрат. Виж как ще ти се отрази така.
По-здрави!

Мерси колега ще пробвам така.

15.11.12
08:28

Вчера приех 5 гр. креатин в 17:30, 30 мин. преди тренировка, изпих общо към 6 литра вода за целият ден, и  никакво главоболие! Така че за мен проблема е решен, нитрата иска големи количества вода.

Поздрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1