Въпрос относно утаяването на креатина в смесен шейк и още нещо

13.11.12
20:59

Здравейте колеги, преди няколко дена си взех креатин с декстроза, протеин и глутамин и си правя един общ шейк след тренировка - всичките суплементи смесени в съответните дози (четох, че така било даже по-добре да се приемат) в 500 мл. вода. Въпросът ми е свързан с бързата утаимост на креатина и глутамина и мисля, че отиват на вятъра, въпреки че изпивам и утайката.
Другият ми въпрос за да не пускам нова тема е свързан с протеина - пия го 3 пъти на ден, независимо дали е в тренировъчен или нетренировъчен ден. Да го смесвам ли всеки път с декстроза (естествено преди лягане няма да я пия) - целта ми е да си доставя повече въглехидрати или да я пия само след тренировка и след ставане т.е 2 пъти в тренировъчен ден и един път в нетренировъчен ден? Все пак това са към 50 гр. въглехидрати, а ми казват, че съм щял да омазня от тях ако ги приемам повече от един път на ден?!?.. Да отбележа, че съм от трудно качващите и съм 188 см,72-3 килограма.
Глутаминът си го приемам по 5 гр. близо 20 минути преди тренировка заедно с протеина и креатина, 5 гр. след тренировка в общия шейк и 5гр. преди лягане с протеина смесени в прясно мляко. Последният ми въпрос е да го пия ли преди тренировка или само след тренировка и преди лягане, защото четох, че минимумът е 15-20 гр. на ден, а така си доставям реално само 10?

Темата беше редактирана от Insane M на 13.11.12 21:02.

13.11.12
21:07

Какъв вид е креатина? Монохидрат ли е?

И аз съм забелязвал, че се остава на дъното на шейкъра и затова направо си го изсипвам в устата креатина след тренировка и го преглъщам с шейк от протеин и глюкоза. Пробвай.

казано от Insane M на 13.11.12, 20:59:

Въпросът ми е свързан с бързата утаимост на креатина и глутамина и мисля, че отиват на вятъра, въпреки че изпивам и утайката.

Не, не отиват на вятъра щом изпиваш и утайката. Всъщност глутаминът не би трябвало да се разтваря толкова трудно, вероятно креатинът остава като утайка.

Другият ми въпрос за да не пускам нова тема е свързан с протеина - пия го 3 пъти на ден, независимо дали е в тренировъчен или нетренировъчен ден. Да го смесвам ли всеки път с декстроза (естествено преди лягане няма да я пия) - целта ми е да си доставя повече въглехидрати или да я пия само след тренировка и след ставане т.е 2 пъти в тренировъчен ден и един път в нетренировъчен ден?

Първо - 3 дози е прекалено много протеин от хранителна добавка (близо половината от необходимите ти за деня белтъчини). Това за мен значи само едно - пропуски в храненето. Резултатите ще са по-добри ако увеличиш количеството на белтъчините от храна. Второ - не знам какъв протеин си взел, но преди лягане е по-добре да хапнеш храна - месо, извара, кашкавал, ядки, маслини. Трето - протеин преди тренировка е оправдан само ако не си успял да се нахраниш с нормална храна достатъчно време преди това. Четвърто - 1-2 дози протеин са достатъчни, при това - само ако не можеш да си организираш добре храненето. Ако можеш да се нахраниш нормално до час след тренировка - спокойно можеш да минеш и без протеин в този момент (пиеш само креатин и глутамин).

Все пак това са към 50 гр. въглехидрати, а ми казват, че съм щял да омазня от тях ако ги приемам повече от един път на ден?!?.. Да отбележа, че съм от трудно качващите и съм 188 см,72-3 килограма.

Все си мисля, че има и по-добри идеи за източник на въглехидрати от захарта.

Глутаминът си го приемам по 5 гр. близо 20 минути преди тренировка заедно с протеина и креатина, 5 гр. след тренировка в общия шейк и 5гр. преди лягане с протеина смесени в прясно мляко. Последният ми въпрос е да го пия ли преди тренировка или само след тренировка и преди лягане, защото четох, че минимумът е 15-20 гр. на ден, а така си доставям реално само 10?

След тренировка и преди лягане по 10 g.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1