10.03.12
12:41
Имам едно питане - когато пия рибено масло (дори и в малки дози) забелязвам, че ми излизат червени обривчета и пъпчици. Уж действа изчистващо на кожата по принцип, а при мен май е обратното (dull) Като спра рибеното, всичко се оправя.
Някой имал ли е подобен проблем?
10.03.12
13:12
Някъде споменах, че при доза от 10 гр рибено масло на ден, по гърба започват да ми се появяват пъпки. Намалих на 6 гр рибено и добавих 2 х 600 мг cod liver oil. Така нямам проблем.
10.03.12
13:16
Възможно е - понякога рибеното масло прави реакция и води до повишени хистаминови нива. Пробвай да увеличиш приема на храни, които съдържат антихистаминови агенти, от рода на витамин С, кварцетин, магнезиев цитрат, калциев цитрат, л-хистидин, селен, витамин А. Т.е вкарай повече цитрусови плодове и виж как ти реагира организма.
10.03.12
13:20
За витамин А и Витамин Ц мога да потвърдя, защото вдигнах дозите на витамин Ц 3х500 мг дневно и за това започнах допълнителен прием на Cod liver oil - заради естествения източник на витамин А, така заедно с мултивитамините ми се събират дневно межу 8 500 ИУ - 12 000 ИУ витамин А.
Цитруси значи, чудесно. А от доста време се каня да си взема магнезиев цитрат, явно е дошъл момента.
Иначе в момента пия по 2 гр. рибено, но ако проблемът с обрива изчезне, вероятно ще кача дозата :)
11.11.12
18:36
...
Мнението беше редактирано от Bestial Devastation на 11.12.12 21:49.
И аз имах подобно питане преди време - ето http://www.bb-team.org/forums/viewthread/59609
Така или иначе, дори от минимална доза ми излизаха на мен и го спрях напълно :)
Здравейте ! Купих си мултивитамини на AMIX и рибено масло на ON пих ги 1 седмица и гърба ми стана като мозайка :DDD. След това спрях приема за 2 седмици и гърба почти ми се изчисти...Предположих, че може да е било от храна, а не от добавките и започнах отново да ги приемам за 2 седмици след което стана същото и пак спрях.
Ако може да ми дадете някакъв съвет?Доколкото знам от омега-3,6 и витамини би трябвало да се чисти акнето, а при мен има обратен ефект.