12.11.12
21:26
Такам...от доста време следя някои дневници в BB-Team и бях до такава степен изкушена да си изрева проблема, че в крайна сметка се престраших да се включа и аз. :))
Сега към същественото....
Здравейте, казвам се Надежда. На 16 години съм, 162см висока и имам зверски отвратителни мерки :D В 8-ми клас (твърде рано) установих, че фигурата ми представлява доста голям комплекс. И реших да направя нещо по въпроса. Започнах с тегло 60 кг. Моето здравословно решение бе да спра всички пакетирани снаксове и сладки работки и всеки ден карах велоаргометър по 40 мин. и правех коремни преси (по около 200). Така-това беше добро начало....след около 2 месеца бях свалила 3 кг и реших да започна да вкарвам и някое друго кардио упражненийце, но продължавах да си тренирам усърдно всеки ден. Март месец (аз започнах някъде октомври) започнах да посещавам фитнес зала. Когато се записах тежах вече 54 кг и го посещавах 3 пъти седмично, но гледах никога да не пропускам и там правех много тежичка тренировка. След месец вече почнах да се изчиствам, вече имах лека преса....всичко беше супер и дори не се ограничавах толкова много, тоест не съм гладувала...просто се хранех много изчистено. В един момент вече се оказа че съм се пристрастила....чувствах се гадно когато трябваше да пропусна тренировка и малко се бях вманиачила....около юни месец вече почнах да си се лишавам...не вечерях след 18ч. ии се чувствах гузно за всяко сладичко извън плана ми. И така на 30 юни, в края на учебната година тежах 49 кг.
Ох станах много подробна и съм Ви отегчила ....ще обобщя. Карах се с нашите за това, че съм прекалено слаба (гена ми е на пухкаво дете), станах 47.8 кг. иии когато започнаха и бабите ми да ме стресират за теглото ми...стана нещо. Бяхме на яхтата с едни приятели и тъй като имаше много медузи не можехме да плуваме и какво правихме?- ядяхме...след една 4 дневна ваканция качих 3 кг и така продължих много дълго да лавирам между килограмите ...продължавах да тренирам...но пък започнах да преяждам системно...и такааа след около 6 месеца вече бях на 61 кг. (да, страшничко е) и бла бла бла....сега, на тази дата тежа 67кг....20 килограма разлика от миналото лято...и всеки божи ден започвам наново...давам си шанс....до един момент, в който провалям всичко....излизам извън контрол всеки ден...по цял ден...няма спирка....по едно време всяка вечер си лягах и плачех, защото ми писна да съм несигурна в кожата си...писна ми да се чувствам предадена, унизена, разочарована ОТ САМАТА СЕБЕ СИ... вече не знам какво да правя...толкова много хора около мен натоварих с проблема си и всички се опитаха и все още се опитват да ми помогнат, но аз разочаровам и тях всеки ден...
Искам да кажа, че това е много голяма стъпка за мен да споделя проблема си пред толкова много хора, но в един момент усетих, че това ми пречи да се наслаждавам на хората около мен и да се съсредоточа върху ученето.
Това е моята история :))
Гузно ми е, Надежда
Темата беше редактирана от Надежда Велкова на 12.11.12 21:32.
13.11.12
11:23
Имаш ли си гадже :)
казано от Надежда Велкова на 12.11.12, 21:26:
... Бяхме на яхтата с едни приятели и тъй като имаше много медузи не можехме да плуваме и какво правихме?- ядяхме...
яденето щеше да е последното нещо, което да ми хрумне ;)
13.11.12
11:48
Не слушай бабите какво ти говорят. За тях колкото по-пухкави са бузките толкова по-здраво е детето. Така и на братовчед ми се радваха на червените бузи и му даваха да си попийва винце да станат по-червени, а в последствие се оказа, че е защото имал високо кръвно налягане и на 18 години то бе 110/160. Сега от 8 години пие лекарства, за да го поддържа в норма.
Второто нещо е, че не разбирам какъв ти е проблема да не станеш отново 50 кг да речем? Правила си го преди, можеш и сега. Всичко идва само от мотивацията ти, която е вътрешно качество и никой в този форум не може да те научи на това, а камо ли да ти даде такава. Почни полека както си го правила и продължавай докато постигнеш теглото, което искаш.
Пак ти казвам - остави бабите настрана. Те са си изживели времето, когато килотите са били като платна за яхта. Сега е на мода друго бельо. Ако схващаш метафората.
Здравей Надежда,
хубаво, че си решила да направиш крачката с дневника, сега остава и да го водиш редовно :)
Не ми стана ясно дали към днешна дата правиш някакви тренировки? Ако да, описвай ги. Вписвай подробно и храната. Имам предвид - всичко. Нещата изглеждат по-различно когато ги гледаш черно на бяло. Самоконтролът не се постига лесно, затова и воденето на дневник може да ти бъде само от полза.
Успех! :)
Мнението беше редактирано от Мари А. на 13.11.12 12:24.
13.11.12
21:25
казано от Камен Илиев на 13.11.12, 11:48:
Не слушай бабите какво ти говорят. За тях колкото по-пухкави са бузките толкова по-здраво е детето. Така и на братовчед ми се радваха на червените бузи и му даваха да си попийва винце да станат по-червени, а в последствие се оказа, че е защото имал високо кръвно налягане и на 18 години то бе 110/160. Сега от 8 години пие лекарства, за да го поддържа в норма.
Второто нещо е, че не разбирам какъв ти е проблема да не станеш отново 50 кг да речем? Правила си го преди, можеш и сега. Всичко идва само от мотивацията ти, която е вътрешно качество и никой в този форум не може да те научи на това, а камо ли да ти даде такава. Почни полека както си го правила и продължавай докато постигнеш теглото, което искаш.
Пак ти казвам - остави бабите настрана. Те са си изживели времето, когато килотите са били като платна за яхта. Сега е на мода друго бельо. Ако схващаш метафората.
Хахах схванах аз и много искам да си нося такова бельо без да се чувстван кофти в него.... предполагам мога да си дам пореден шанс и да започна лека полека (всеки ден го мисля това и всеки ден опитвам ама.... май трябва още зор) Благодаря много :)
13.11.12
21:29
казано от Мари А. на 13.11.12, 11:51:
Здравей Надежда,
хубаво, че си решила да направиш крачката с дневника, сега остава и да го водиш редовно :)
Не ми стана ясно дали към днешна дата правиш някакви тренировки? Ако да, описвай ги. Вписвай подробно и храната. Имам предвид - всичко. Нещата изглеждат по-различно когато ги гледаш черно на бяло. Самоконтролът не се постига лесно, затова и воденето на дневник може да ти бъде само от полза.
Успех! :)
Ох., да за съжаление последните дни имам доста за учене и нямам много време за дневника, но веднага щом ми се отвори прозорче ще въвеждам всичко....
А иначе за тренировките.... много често почвам ии се изсилвам с много добре натоварващи тренировки, но се случва много често (както и сега) да ги спирам за по седмица примерно и после отново и отново и така. Но вкъщи съм снабдена със кардио уреди (кростренажор, велоаргометър) и много често когато се надъхам си ги използвам + някои упражнения за определени части на тялото.
А храната ми е пълен аут...за нея някой друг ден ще постна.
Иначе, благодаря много за вниманието :)
13.11.12
21:32
казано от Redalex на 13.11.12, 11:43:
... Бяхме на яхтата с едни приятели и тъй като имаше много медузи не можехме да плуваме и какво правихме?- ядяхме...
Уви по това време бях доста сдухана и да речем.. тясно скроена (надявам се, че ме разбра) иии си висяхме в каютата с една приятелка и седяхме на лаптопа и ядяхме мръвки и подобни до болка....
13.11.12
21:59
Забравих да спомена най-важното нещо, край отслабването. Месец-два след като започнах да тренирам редовно цикълът ми прекеъсна и това заааа около година - година и половина. През този период на два пъти ми изписваха хапчета (май бяха противозачатъчни или други на хормонална основа), които подействаха един единствен път, който беше много мижав :D и така от ноември 2010 до август тази година нямах менструация. Така мога поне да заявя, че този проблем го оправихме и функционирам правилно вече, благодаряние на една гинеколожка от София. :)
Цикъл-съществуващ (party)
Тегло-твърде незадоволително
Тренировки-нередовни, но все още ги има
Диета-смущаваща
P.s. започва да ми харесва да пиша :D
13.11.12
21:59
казано от Надежда Велкова на 13.11.12, 21:32:
казано от Redalex на 13.11.12, 11:43:
Уви по това време бях доста сдухана и да речем.. тясно скроена (надявам се, че ме разбра)
Да считаш една 15 -16 годишна за сдухана и да речем тясно скроена само защото да речем не ще да прави секс на яхта, когато водата не става за плуване, е пример за сбъркани идеали или нещо друго, което не ми се обяснява. Да кажеш, че нямаш време да впишеш храненето си за деня, а същевременно да пуснеш страница коментари е пък пример за грешно подредени приоритети “да речем”.:)
13.11.12
22:19
казано от Камен Илиев на 13.11.12, 21:59:
Да считаш една 15 -16 годишна за сдухана и да речем тясно скроена само защото да речем не ще да прави секс на яхта, когато водата не става за плуване, е пример за сбъркани идеали или нещо друго, което не ми се обяснява.
Добре, забравих да кажа една подробност за ехтеното време... нямах свои връстници там (само една приятелка), бяхме с родителите си. Малко едно сконфузно стана след този коментар... боже ако не бяхме с родители може би нямаше да си разваля резултатите...
14.11.12
19:06
Добре....в настроение съм за писане.
Днес ще обясня за проблемите с храната.
Аз съм пухкаво дете попринцип...хапвам всичко, само едно брюкселско зеле не се научих да харесвам. Още от малка са ми правили допълнително попарка, манджички и подобни. За сега се опитвам да не ям хамбургери, дюнери, всякакви дийп фрайд нещица. Не ям кисело мляко с повече от 2% масленост, не консумирам маргарини и масла, камо ли мас. Яйцата, ако мисля да консумирам в по-голямо количество като за омлет примерно или бъркани, ги правя само с белтъци или оставям един жълтък на 3 яйца. Не готвя в мазнина (слава на тате, за дето купи хипер яки тенджери и тигани с незалепващо покритие :* ). Обичам зеленчуците и плодовете. Обожавам сирене и без него не мога, всеки ден ям по най-много 40гр. сирене (обичам го, но се ограничавам). И овесени ядки хапвам без проблем. Месо консумирам винаги, когато има у нас (без свинско, което гледам да избягвам). Пилечко, телешко, пуешко, заешко (в много редки случаи, защото баба и дядо вече не гледат зайци на село). Хляб-задължително черен (многозърнест, пълнозърнест, 6 зърна, бляблябля), много рядко, ама много рядко си позволявам бял хляб! Картофи ям много рядко, както и ориз. Пия по много вода (поне 2л. на ден).
Общо взето гледам да се храня примерно. Но...идва един проблем. Когато отслабвах преди година бях спряла напълно пакетираните сладки и солени снаксове, но отключвайки глада ми за джънк, започнах да не мога и ден без да хапна нещо такова. Мама не работи и обожава да има нещо сладичко и за хрупане вкъщи и както се досещате аз не мога да не им обърна внимание. Най-големият плюс на времето когато отслабвах беше това, че в 8ми клас бях на училище от 7:30 до 12:30 за обяд и след това от 14:00 до 17:00ч. което идеално ме устройваше като средство за разсейване от леките закусчици, без които сега не мога. Уви (както и за щастие от друга страна) вече хдя на училище на смени, което оставя все един голям прозорец за преяждане с нехубави храни.
Та така...това ми е роблема :)
Сега ще драсна хаотичния ми дневен прием на храна за днес:
06:30- Едно яйде (на очи)+препечена филийка пълнозърнест хляб (на Савимекс-тостерен е. Знам, че не е от най-добрите, но принципно си консумирам пълнозърнест на Туида)+една малка круша
11:00-1/4 помело в училище
13:40-купичка готвено сладко зеле с моркови и домати (която не изядох докрай)+филийка пълнозърнест хляп+домат+20гр. сирене
Около 16.00-1/4 помело отново
и сега следват едни такива подръпвания на нещица от кухнята- 4 фурми, малко руска салата (домашна), малко солети Златна добруджа и после повечко солети на Чипи-грахам със съвсем малко домашна лютеница... и не се знае какво още преди да си легна (dull) (тъп навик)
Вода-2л.
Упражнения-няма, защото отново имах доста да уча,а и съм прекалено изтощена и ме боли главата за тренировка :(
Без полезни мазнини и белтъчини в диетата си е съвсем нормално постоянно да имаш глад за въглехидрати и боклуци, ако е от значение - казвам ти го от личен опит. Понеже виждам, че и някакъв изкелеферчен хляб ядеш, дали ще е “пълнозърнест” или бял все тая.
Мнението беше редактирано от Old Timer на 14.11.12 19:18.
14.11.12
19:56
Искам да кача една-две снимчици от здравословния ми период, на които си личи как съм се справила :)) А и искам да се надъхам за пореден път...
14.11.12
19:57
Още една...ще трябва да качвам една по една, защото са големички
14.11.12
19:58
Малко езда
14.11.12
20:06
Тук съм на връх Безбог през август месец тази година и горе-долу разликата с в момента е +2 кг ;(
Мнението беше редактирано от Надежда Велкова на 14.11.12 20:07.
14.11.12
20:09
И аз слушах роднините, ядях по 12 огромни кюфтета на закуска и изяждах по едно пиле с килограм ориз на обяд, та затова се озовах в залата. Свалих 20кг още в първите 4 месеца. Нещата не стават с лишения, гладуване и преяждане, така се уврежда щитовидната жлеза при жените и после цял живот няма отслабване без лекарства. Ядеш много, но малко - голям обем, малко калории; много белтъчини, по - малко мазнини и въглехидрати, много хубава храна, по - малко боклук. Боклукът не го спирай изцяло, за да не те измъчва липсата му, яж солидно месце, риба, извара, яйца, зеленчуци, за да не си гладна, тренирай като Дидлина или някоя от другите силово-интервални дами от форума, за да имаш резултати. Виждай се наум както когато си била най - добре и се въплъти в тази представа. Тялото е материален израз на волята.
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 14.11.12 20:10.
14.11.12
20:11
казано от Надежда Велкова на 14.11.12, 20:06:
Тук съм на връх Безбог през август месец тази година и горе-долу разликата с в момента е +2 кг ;(
За теб или за върха?
Това е твоят връх. По - нагоре в теглото, не!
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 14.11.12 20:11.
14.11.12
20:14
Както казват в американските шоута за отслабване и тем подобни, в които искат да се изкарат хардкор (но неуспешно) “Оу, кифло, я се стягай ако го искаш пак това коремче.
За да ти е интересно и да поддържаш мотивацията те съветвам да си поставиш нова цел. Различна от това, което си била постигнала. Така ще имаш нова мотивация, защото вече подсъзнателно знаеш през какви и колко препятствия трябва да минеш, за да постигнеш старата си форма и знаейки, че това е многостъпален и дълъг процес се отпускаш и си казваш - о толкова много малки стъпала, нищо, утре ще прескоча две, но това утре не идва. За това като си поставиш нова цел. Незнанието колко и какво ще ти коства да я постигнеш те държи мотивирана. Това е от мене. Почвай!
14.11.12
20:34
казано от Lachezar Tomov на 14.11.12, 20:09:
И аз слушах роднините, ядях по 12 огромни кюфтета на закуска и изяждах по едно пиле с килограм ориз на обяд, та затова се озовах в залата. Свалих 20кг още в първите 4 месеца. Нещата не стават с лишения, гладуване и преяждане, така се уврежда щитовидната жлеза при жените и после цял живот няма отслабване без лекарства. Ядеш много, но малко - голям обем, малко калории; много белтъчини, по - малко мазнини и въглехидрати, много хубава храна, по - малко боклук. Боклукът не го спирай изцяло, за да не те измъчва липсата му, яж солидно месце, риба, извара, яйца, зеленчуци, за да не си гладна, тренирай като Дидлина или някоя от другите силово-интервални дами от форума, за да имаш резултати. Виждай се наум както когато си била най - добре и се въплъти в тази представа. Тялото е материален израз на волята.
Още сега ще започна да си представям! Благодаря много :)
14.11.12
20:35
казано от Lachezar Tomov на 14.11.12, 20:11:
казано от Надежда Велкова на 14.11.12, 20:06:
За теб или за върха?
Това е твоят връх. По - нагоре в теглото, не!
За жалост още от времето когато ударих 60-те кг си казвах повече не! и други хора го казваха, но уви...оказа се, че съм твърде жалка и безпомощна пред самата себе си...
14.11.12
20:39
казано от Камен Илиев на 14.11.12, 20:14:
Както казват в американските шоута за отслабване и тем подобни, в които искат да се изкарат хардкор (но неуспешно) “Оу, кифло, я се стягай ако го искаш пак това коремче.
За да ти е интересно и да поддържаш мотивацията те съветвам да си поставиш нова цел. Различна от това, което си била постигнала. Така ще имаш нова мотивация, защото вече подсъзнателно знаеш през какви и колко препятствия трябва да минеш, за да постигнеш старата си форма и знаейки, че това е многостъпален и дълъг процес се отпускаш и си казваш - о толкова много малки стъпала, нищо, утре ще прескоча две, но това утре не идва. За това като си поставиш нова цел. Незнанието колко и какво ще ти коства да я постигнеш те държи мотивирана. Това е от мене. Почвай!
Ох, започвам, вече ми писна (за пореден път, впрочем)
Още утре пускам нов хранителен режим и включвам тренировки винаги, когато мога. :)
Благодаря, много за съветите и мотивацията (точно това ми трябва, малко грубост, истина, разтърсване) :)
Давай ще се справиш !!! :) Веднъж успяла ще успееш пак. И аз имам подобен проблем със самоконтрола. Като хапна нещо което не трябва и после се обвинявам цял ден... Всичко зависи от теб и волята ти. Като гледам храната ти ми се струва че ти трябва повечко белтък, качествен въглехидрат и по - малко помело :D Не гледай количеството, а качеството. Успех ще се следи :)
14.11.12
22:23
казано от Awake на 14.11.12, 21:29:
Давай ще се справиш !!! :) Веднъж успяла ще успееш пак. И аз имам подобен проблем със самоконтрола. Като хапна нещо което не трябва и после се обвинявам цял ден... Всичко зависи от теб и волята ти. Като гледам храната ти ми се струва че ти трябва повечко белтък, качествен въглехидрат и по - малко помело :D Не гледай количеството, а качеството. Успех ще се следи :)
Супер много мерси :)
казано от Надежда Велкова на 14.11.12, 19:06:
Мама...обожава да има нещо сладичко и за хрупане вкъщи и както се досещате аз не мога да не им обърна внимание.
Ето какво още трябва да промениш :) Това си е чист саботаж, когато човек трудно устоява на всевъзможните боклуци за ядене. Постарай се да обясниш на майка си, че така няма да стане работата.
На мен ми отне известно време, но в крайна сметка успях да ѝ промия мозъка на моята и сега е с коренно различен начин на хранене в сравнение с този, който е имала с години. На път съм да създам от нея универсален войник. :D
Несравнимо по-добре е от това постоянно да ти подливат вода с неща, които те изкушават, а освен това ще бъде от голяма полза и за самата нея. :)
Мнението беше редактирано от Мари А. на 14.11.12 23:26.
14.11.12
23:10
казано от Мари А. на 14.11.12, 23:07:
казано от Надежда Велкова на 14.11.12, 19:06:
Мама...обожава да има нещо сладичко и за хрупане вкъщи и както се досещате аз не мога да не им обърна внимание.
Ето какво още трябва да промениш :) Това си е чист саботаж, когато човек трудно устоява на всевъзможните боклуци за ядене. Постарай се да обясниш на майка си, че така няма да стане работата.
На мен ми отне известно време, но в крайна сметка успях да ѝ промия мозъка на моята и сега е с коренно различен начин на хранене в сравнение с този, който е имала с години. На път съм да създам от нея универсален войник. :D
Несравнимо по-добре е от това постоянно да ти подливат вода с неща, които те изкушават, а и освен това ще бъде от голяма полза и за самата нея. :)
Tака е, освен това в момента мама се опитва да спре цигарите и същевременно да не напълнее и мисля да я стягам :D
Благодаря :)
15.11.12
12:18
Ще впиша храната до сега:
06:40-домашна соленка многозърнеста (препечена)+малка ябълка+хапка сирене (сетих се, че все пак има сирене в соленката-блондинско)+хапка салам бургас (не ме изкефи)
11:00-ябълка в училище (малко по-големичка)
12:00- като се прибрах хапнах малко овесена каша+още 2 соленки (събирам въглехидрати за 40 мин. на кростренажора-ниско съпротивление, бързо темпо)
Това е за сега.
Исках да попитам дали като за продължително кардио с цел топене на мазнини е подходящо да карам на едно и също съпротивление или да сменям степента?
Мнението беше редактирано от Надежда Велкова на 15.11.12 13:50.
15.11.12
16:19
Добавям:
Тренировката е готова-доста се поизпотих (доволна съм)
Храна:
16:00-телешки мариновани хапки (чисто месо)(ядох малко от тях и на закуска)+гооляма салата от зеле и моркови, подправена с лимон, малко зехтин и сол + малкичко сирене+50гр. лютеница
Тъй като ми е много рано за последно ядене за деня, към 7-8 ще хапна и някое месо или салата(или и двете)
Вода-1,5 литра :(
15.11.12
21:57
Така последни данни за 15.11.12:
Към 20:00- Салата от домати и чушка+3-4 солени бисквити+едни мезета (малко бяха за кусване)+черен шоколад (30 гр.)+портокал
изпих още около 0.800л вода
Ето това късно хапване с грешни храни трябва да оправя....
16.11.12
23:47
Така, дес отново нямаше тренировка, тъй като бях на училище до 17:00 и след това бях на парти+гоооляма разходка, така че може
да се каже, че съм се движила доста.
Храна:
06:50-моят любим бъркоч- ябълка+20гр.сирене+лъжичка мед+4 лъжици овесени ядки, накиснати в гореща вода
10:00-портокал в училище
12:30-ирландска закуска-две яйца на очи+2 немски тънки наденички (уникално вкусни)+леко запечен домат+10гр.кашкавал
17:20-от на мама сиренките-2
И това ми беше последното. Малко не е хубаво, но се върнах в 23:00 и не е точното време за ядене :D
Вода-към 3 литра :)
22.11.12
16:20
Болна съм....гной по гърлото...антибиотик :///
04.12.12
17:25
Не съм писала от много време, но може би беше поради факта, че някак си буквално не исках да пиша....
Вчера ходих на фитнес за пръв птъ от много време и да си призная се чувствах страхотно. Нямам търпение да започна да тренирам редовно. Но отново си оставам с един проблем-храненето. Може да съм се натоварила много добре и да съм била активна, но храната ми е повече от ужасна, супер неправилна и общо взето отвратителен режим имам... Не мога да избягвам всичките десерти вкъщи и неща за хрупане... зеленчуци и плодове почти не съм приемала скоро време. Храната ми е главно с въглехидратно съдържание...всеки ден се опитвам да започвам по-добре до един момент, в който буквално си излизам извън контрол.....
Та така за храната, а за тренировките ще добавя, че имам малка мускулна треска на ръцете и корема...тренировката беше моя измишльотина като за пръв път (използвах някои спомени от предишните ми сесии), но когато треньора ми изготви програма ще я впиша за коментари :)
Главното ми притеснение за тренировките е, че не знам дали ще успея да стопя мазнините=> да смаля размера, а всъщност дори ще кача още мускулна маса без да отслабна....това естествено зависи и от храненто ми, което ще се опитам да трансформирам към по-изчистено....
05.12.12
12:52
казано от Надежда Велкова на 04.12.12, 17:25:
Не мога да избягвам всичките десерти вкъщи и неща за хрупане... зеленчуци и плодове почти не съм приемала скоро време. Храната ми е главно с въглехидратно съдържание...всеки ден се опитвам да започвам по-добре до един момент, в който буквално си излизам извън контрол.....
Главното ми притеснение за тренировките е, че не знам дали ще успея да стопя мазнините=> да смаля размера, а всъщност дори ще кача още мускулна маса без да отслабна....това естествено зависи и от храненто ми, което ще се опитам да трансформирам към по-изчистено....
Ако се опитваш да “започнеш по-добре” с драстично намаляване на храната и изключването на много продукти(правила съм го) ще ти е много трудно. Иска се желязна воля, за да не се нахвърлиш в един момент на първото нещо за ядене и да се натъпчеш. Започни полека, не така внезапно. Хапвай и по малко сладко в началото :)
Ако не си оправиш храненето няма да има никакъв ефект от фитнеса. Може да се чувстваш по-добре, но само толкова. И по-лошият вариант - да качиш мускулна маса без да отслабнеш и съответно да увеличиш мерките си. От опит ти го казвам.
Всичко зависи от теб, желая ти успех! :)
05.12.12
18:05
казано от firestarter на 05.12.12, 12:52:
казано от Надежда Велкова на 04.12.12, 17:25:
Не мога да избягвам всичките десерти вкъщи и неща за хрупане... зеленчуци и плодове почти не съм приемала скоро време. Храната ми е главно с въглехидратно съдържание...всеки ден се опитвам да започвам по-добре до един момент, в който буквално си излизам извън контрол.....
Ако се опитваш да “започнеш по-добре” с драстично намаляване на храната и изключването на много продукти(правила съм го) ще ти е много трудно. Иска се желязна воля, за да не се нахвърлиш в един момент на първото нещо за ядене и да се натъпчеш. Започни полека, не така внезапно. Хапвай и по малко сладко в началото :)
Ако не си оправиш храненето няма да има никакъв ефект от фитнеса. Може да се чувстваш по-добре, но само толкова. И по-лошият вариант - да качиш мускулна маса без да отслабнеш и съответно да увеличиш мерките си. От опит ти го казвам.
Всичко зависи от теб, желая ти успех! :)
Благодаря много, точно това ме гърчи сега... Едновременно искам на секундата да намаля храната и да ми е лесно и хем да има ефект от фитнеса...мисля, че ще бъде по-добре да не тренирам докато не сваля определена маса (под 60кг искам да съм) и тогава да започна със сериозното трениране...все пак и у нас си имам кардио уреди и щом ми се прииска да потренирам-мога по всяко време... А и ходя на тенис събота и неделя