14.11.12
19:00
здравейте на всички,
казвам се Калин Крумов, на 40+ години.Висок съм 187см и тежа 130кг. Последните 10 години го ударих на живот с много пиене и хапване, което доведе до тези килограми. Последно време глезените взеха да ми се подуват и като цяло искам да вляза в прилична за годините си форма - около 90-100кг и очистване от мазнините. Планът ми е за около 9-10 месеца. На работното си място имам малък фитнес - кростренажор, пътека, велоаргуметър, щанга с тежести, дъмбели и гладиатор. Разгледах доста подробно сайта и се спрях на тази програма
http://www.bb-team.org/workout/1282_barzo-i-lesno-otslabvane-samo-za-3-dni-sedmichno
Тъй като краката ми за болезнена част около глезените, а и някой уреди ми липсват съм я видоизменил малко с цел да я се събере за около час. /подчертаните съм ги махнал/
повдигане на щанга от лег - 2 серии по 8 повторения;
флайс - 3 серии по 12 повторения;
придърпване на вертикален скрипец - 2 серии 12 повторения;
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии 12 повторения;
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 12 повторения;
кикбек - 2 серии по 12 повторения;
трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 12 повторения;
бицепсово сгъване с щанга - 2 серии 12 повторения;
бицепсово сгъване на скрипец - 3 серии по 12 повторения;
бедредно разгъване - 3 серии по 15 повторения;
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения;
клякане с щанга - 3 серии по 15 повторения;
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения;
кoремни преси - 3 серии по 30 повторения;
повдигане на краката от лег - 3 серии по 30 повторения.
Какво мислите? Да пробвам ли с нея или да карам 1-2 месеца на монотонно кардио за около 30 мин по пътеката?
Яденето ми е предимно местно с много манджи. Тук какво да променя?
мерси на всички отзовали се
Темата беше редактирана от kalin krumov на 14.11.12 19:00.
14.11.12
19:49
При отслабване е по - добре да тренираш силово, за да запазиш мускулите си - 3-6 повторения на серия, да тренираш кръгово без почивки в рамките на един кръг, за да държиш висок пулс, да избягваш монотонното кардио за сметка на интервалните тренировки, ако си податлив на стрес като мен / аз бях твоето тегло/, да тренираш с по - базови движения. 5X5 в кръгов вариант е по - добра от бодибилдърските програми, ако искаш да свалиш голямо тегло. Краката са много важни за отслабването - спринтове, тичане по стълби /интервално/, клекове. Долната част на тялото е с предимство при опита да си докараш повръщане в залата.
За да свалиш 30 кила, програмата е 5% от уравнението. Останалите 95% са в храненето.
14.11.12
21:41
казано от Петко К на 14.11.12, 20:20:
За да свалиш 30 кила, програмата е 5% от уравнението. Останалите 95% са в храненето.
и малко кардио :)
Почна ли програмата?
В смисъл, така както си започнал да ни въвеждаш в битието си...е явно, че си пропуснал доста неща, а си наваксал с други...Сега се сещаш кое е било полезно и кое не.
Няма универсален начин да отслабнеш, както и универсална програма...
Избрал си някаква, почни я и после в движение казвай кое, как чувстваш и може да я видоизменяме.
Храната е наистина съществен фактор.
Моят съвет е да добавиш и един ден пълно гладуване на седмица. За това, те уверявам, че ще ти подейства доста добре.
15.11.12
12:06
казано от Lachezar Tomov на 14.11.12, 19:49:
При отслабване е по - добре да тренираш силово, за да запазиш мускулите си - 3-6 повторения на серия, да тренираш кръгово без почивки в рамките на един кръг, за да държиш висок пулс, да избягваш монотонното кардио за сметка на интервалните тренировки, ако си податлив на стрес като мен / аз бях твоето тегло/, да тренираш с по - базови движения. 5X5 в кръгов вариант е по - добра от бодибилдърските програми, ако искаш да свалиш голямо тегло. Краката са много важни за отслабването - спринтове, тичане по стълби /интервално/, клекове. Долната част на тялото е с предимство при опита да си докараш повръщане в залата.
ще прочета още от сайта, защото това с кръговото не съм попадал на него.
мерси за отзоваването
15.11.12
12:07
казано от Петко К на 14.11.12, 20:20:
проблем със свалянето едва ли ще имам и преди съм ги свалял, но само с далориен дефицит. сега искам да имам и някаква програма, за да мога да стегна тялото
15.11.12
12:10
казано от slavko на 15.11.12, 11:05:
Почна ли програмата?
В смисъл, така както си започнал да ни въвеждаш в битието си...е явно, че си пропуснал доста неща, а си наваксал с други...Сега се сещаш кое е било полезно и кое не.Няма универсален начин да отслабнеш, както и универсална програма...
Избрал си някаква, почни я и после в движение казвай кое, как чувстваш и може да я видоизменяме.Храната е наистина съществен фактор.
Моят съвет е да добавиш и един ден пълно гладуване на седмица. За това, те уверявам, че ще ти подейства доста добре.
не съм я почнал програмата още. в момента гледам докато е приятно времето да ходя по планините и хълмовете на около по 7-8км на ден. програмата я искам като захладнее. това с гладуване един ден го правя принципно, но го карам сако на пресни сокове, може би не е точно това което си имал предвид.
мерси че сте се включили на всички
Аз искам само да те поздравя за това, че си намерил желани и ентусиазъм за възвръщане в нормално тегло и приличен вид. На такива като теб, който се замислят за външния си вид на тези години (доколкото разбрах 40+) им правя евала.
Пожелавам ти успех в начинанието и след година пиши да кажеш как си!