Чиста мускулна маса + Намаляване на подкожни мазнини. Какво мислите за този хранителен режим?

17.11.12
17:35

Висок съм близо 180см., 68-70кг. 19 години. Фитнес стаж близо 3 години. Понастоящем тренирам 2от3 дена 60-90 мин(4дневна(групи) програма). Предпочитано време между 18’ и 23’ часа, тъй като фитнеса е в общежитието и предпочитам след учене да изразходвам енергия. В момента се стремя към покачване на чиста мускулна маса( близо съм до отделяне на 5та и 6та плочка :). В чужбина съм(общо взето същото но в евро) и гледам да си набавям продукти на изгодна цена. В момента имам сравнително удобни прозорци за следване на режим и след като прочетох няколко статии си исгтових все още незавършена ( ще се радвам на някой съвет)  програма.  Спрях се на на 45:35:20 = 325:250:64( В:Б:М). 2900 калории. Едва ли ще мога да я поддържам на 100% но поне 80 се надявам.
  Не ми се иска да ям много мазнини(до сега бях под 40 средно), но се досещам че част от калориите трябва да са от мазнини. Та какви да добавя, до колкото знам, ненаситени? да са, така че да мога продължа с изчистването? Смятам да не взимам вече нискомаслено мляко?
Това горе-доло е което съм изготвил и пазарувам в рамките на бюджета(целя 5-6 хранения на ден ):

1) най-често овес. За порция се спрях на 75овес+250Мляко+ябълка мисля да разреждам и с кафе. = 68 + 17 + 21 (В+Пр+М)
2) спагети черни био(200гр.)+ болонезе сос + лук+ евентуално някакъв салам(Съвет?)  = 100+15(+?колбас) + 9
3) Пилешко филе на тиган с масло(125гр в порция) + ориз/картофи(125варени) + хляб(пз) 2 филии = 105+50 + 5
4) 15 мин след тренировка филия с мед + 15 мин яйца*4(1 жълтък) + 250гр кисело мляко  =  50+53+ 11
5) риба тон 75гр.( в собствена вода) обикновенно на салата с домати айсберг морокови    =  <1+19 +1
6) Леща консерва 150гр + 125 извара (последно хранене) + зеленчук    хляб2     =  27   +  20   +5

От това горе-доло се получава  350:170:50… (2500 кал)

-По-добре ли е 2 от яйцата да са с овеса?
-Четох, че при готвене стойностите се променят.( Взимам например данни за сурово месо. Има ли разлика след като го сложа на тиган намазан с масло?)
- Ще опитам да включа и ядки( кое време е подходящо за тях?)
- Тази хронология смятам да следвам 1) - 6)
- Как да оптимизирам протеина на 200+ и мазните без суплементиране?  При възможност смятам да си купя Голд стандарт суроватка.
- Добра идея ли е при тази цел повечето въглехидрати в по-ранните часове?
- Ще мога ли да качвам по този начин сравнително бързо чиста маса и съответно да намаля подкожните мазнини?
- Ако може някой да предложи някоя друга точка с която да разнообразявам?
- Ще се радвам на съвети и подобрения! Денис

Темата беше редактирана от Denis Dimitrov на 17.11.12 19:46.

17.11.12
22:20

Стойностите си се променят понякога. В описания от теб пример с месото - в случая калориите му се повишават, защото се увеличават мазнините. Ядките за мен поне са най-добре вечер или следобед. Протеина можеш да го повишиш с мляко, млечни продукти и подобни. Иначе варианта със суроватъчен протеин си е добър. Като ти гледам хранителния режим - мисля, че чистенето на мазнини ти е почти гарантирано, а за качването - мисля, че ще е главно сила и малко, но чист мускул, особено ако и тренировъчният ти режим е както трябва.

18.11.12
11:51

Привет. Според мен трябва да включиш пълноценен източник на белтъчини в хранене 2, вместо евентуално някакъв салам. Успех ;)

23.11.12
18:27

Значи купих си 9-компонентен протеин (Ironnmax) като добавка, с което смятам че запълвам вече нуждите.
Искам да попитам добре ли е да включа моцарела към режима, тъй като видях средно 20 гр на 100 белтъчини, но съдържа и мазнини ?
Ананаса подходящ ли е за след тренировка като бърз въглехидрат ( знам че съдържа ензими които разраждат протеини) ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1