Бавни въглехидрати

18.11.12
15:55

Здравейте.!
На ден приемам по 225гр белтъчини / 171гр въглехидрати / 65гр мазнини /
грамажа на въглехидратите е малко нисък от необходимият ми , но пък за сметка на това съм завишил малко белтъчините ( много лесно качвам мазнини)
Въпросът ми е ако примерно в почивен ден да речем до 15;00 следобед съм набавил 90гр въглехидрати , след този час да набавя ли другото необходимо количесво до 170гр или да карам предимно на протеин и мазнини. Въглехидратите за които говоря са бавни !Притеснявам се,че ако ги приема по късно от 15,16;00 часа ще се натрупат като мазнини

Този белтък е много. Намали го и замени в въглехидрати.
Въглехидратите няма значение кога ги ядеш. Ако ще и преди лягане да са, все тая е.

18.11.12
17:12

е ако ги ям преди лягане няма ли да се натрупат като мазнини

Не :) Натрупването на мазнини става, ако много прекалиш с калориите. Въглехидратите не са единствен виновник и чисто физиологично погледнато самите те много рядко се превръщат в мазнини.

18.11.12
17:24

Да разбирам ли ,че примерно ако за деня са ми необходими 1800 калории а примерно до 22;00 вечерта съм приел 1300 и хапна още 300 така ,че да станат 1600 няма да се натрупат като мазнини, но ако примерно до 22;00 сам приел 1800 и след това приема още 200 да речем , то тези 200 ще се отложат като мазнини ?

Не точно. Ако ти трябват 1800 калории за да си поддържаш теглото и ти ги изядеш за деня, то разлика няма да има. Няма да значение до колко часа си ги консумирал. Замисли се, това са калории за “поддържане на теглото” - думите не са случайни :)

В примера, който горе си дал (най-ГРУБО казано), в първия случай ще отслабнеш от 200-те калории, които ти липсват, а във втория случай - ще качиш тегло, съответстващо на тези 200 калории. Теглото ще е предимно мускул в случай, че тренираш и калорииният излишък е толкова малък (само 200ккал). Ако е по-голям - мазнините от храната ще отидат в мастните депа. Въглехидратите пак ще си се изгорят за енергия.

Важното, което трябва да знаеш е че калориите определят как ще се движи теглото. Не надебеляваме конкретно от въглехидрати или конкретно от мазнини. В зависимост от рецептори, метаболизъм, жлези, активност тялото по различен начин разпределя б/в/м в различните тъкани. НО от калориите зависи промяната в теглото.

П.П. Сметките за калориите в картинката, която горе си дал са абсолютно грешни :)

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 18.11.12 17:38.

18.11.12
18:00

кои са грешни , за да знам къде да коригирам

Не може 225 гр. протеин да са Х калории, а 173гр. въглехидрати да са по-малко от Х калории.

225 гр протеин са 900кал - това като промениш и калориите общите ще се оправят, защото сега са много малко.

18.11.12
18:25

коригирах грешката си :) 1гр белтъчини = 4кал :)

Между другото тези калории ми се струват много малко. Сигурен ли си, че трябва да са толкова? Аз с толкова чистя :)

18.11.12
18:38

ами за 71кг ;) мисля ,че са г/д добре

Ако не водиш супер заседнал начин на живот - малко са. Пробвай с тях, но ако смъкнеш тегло, веднага ги увеличи ;)

19.11.12
14:56

Смятай как тей 220гр белтъчини си набавяш на ден.Аз немога да си ги изчисля смисал немога да ям точно определени храни защотоо сам студент и сам до 3чеса на Лекций... дайте някви идеи как да ги увелича

Първо 220 гр. са много. Иначе - 300 гр. месо, 2 шейка ако закуската е овес с мляко - готов си :)

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 19.11.12 15:01.

19.11.12
16:41

казано от krNbarca на 19.11.12, 14:56:

Смятай как тей 220гр белтъчини си набавяш на ден.Аз немога да си ги изчисля смисал немога да ям точно определени храни защотоо сам студент и сам до 3чеса на Лекций... дайте някви идеи как да ги увелича

Студент....

казано от FaceOff на 19.11.12, 16:41:

Студент....

Само да изясним... с този пост показваш парадокса, че е студент, а пише безкрайно неграмотно или че вариантът, който съм предложил, не съответства финансово с приходите на студентите?

19.11.12
19:37

казано от Ради Хаджирадев на 19.11.12, 17:20:

казано от FaceOff на 19.11.12, 16:41:

Студент....

Само да изясним... с този пост показваш парадокса, че е студент, а пише безкрайно неграмотно или че вариантът, който съм предложил, не съответства финансово с приходите на студентите?

Първото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1