27.08.05
19:48
Здравейте!
Тази седмица започнах отново да ходя на фитнес след като няколко месеца не спортувах нищо :oops: Изготвиха ми програма, която по същността си е кръгова тренировка. Въпросът ми е следният... какъв е смисъла на кръговата тренировка( т.е. всичко по 1 серия)? Или по-точно - каква е разликата между нея и тази в която се правят повече от 1 серии?
Благодаря ви предварително :wink:
27.08.05
20:01
според мен е за да се създаде общо кръвообращение и леко натоварване на всички части от тялото.(то по 1 серия по принцип е загрявка)ама понеже е на много различни части от тялото единствената ползза ми се струва натоварване на сърдечната дейност и ускорението кръвообращението.
27.08.05
20:14
Аз съм момиче, на 17 години, 49 кг и 1.70см. Тези кръгови тренировки ще ми свършат ли добра работа за стягане? Ако трябва, ще ви напиша и самите упражнения какви са.. но общо взето е обиколка на уредите в залата. А да и също се боря с целулит.. коя ли девойка вече не се бори :roll:
27.08.05
21:00
щом искаш да топиш мазнини трябва да минеш на НВД (ниско въглехидратна диета
http://bb-team.org/nutrition/000176.php
прочети това за да чатнеш за какво става на въпрос а за тренировките можеш да си избереш от тук.
http://bb-team.org/training/000148.php
най важното като сваляш е да си с 500 калори по малко от колкото са ти по принцип за поддържане.
Калориите си можеш да изчислиш тук:
http://bb-team.org/nutrition/000192.php
28.08.05
20:52
А при НВД могат ли да се пият натурални сокове? :roll:
28.08.05
21:45
само в умерени количества щото плодовете имат фруктоза а тя е въглехидрат.
плодовете имат фруктоза, а натуралните сокове захар :D . те и тия сокчета са си химия. от както пих супер сладък сок от банан им нямям доверие. пии вода и яж плодове, така е най-добре.
По - принцип не, но зависи от количеството и времето на прием. След тренировка малко натурален сок може и да не навреди на режима, но като цяло е добре да ги избягваш. В тях няма нищо натурално, както ти казаха по - горе. Чиста захар с есенции.
28.08.05
23:28
Основата им е ябълков сок. На нея се градят вече всички сокове, ако ще и ананас да е, пак ябълка се ползва. Другото е химия.
29.08.05
12:55
[quote author=“be_nice”]Здравейте!
Тази седмица започнах отново да ходя на фитнес след като няколко месеца не спортувах нищо :oops: Изготвиха ми програма, която по същността си е кръгова тренировка. Въпросът ми е следният... какъв е смисъла на кръговата тренировка( т.е. всичко по 1 серия)? Или по-точно - каква е разликата между нея и тази в която се правят повече от 1 серии?
Благодаря ви предварително :wink:
по-добре късно, отколкото никога ..можеш ли да споделиш тази кръгова тренировка само с по 1 серия...? нещо изобщо не ми звучи добре...
29.08.05
14:06
1ви кръг
—————
Изтласкване на дъмбели зад глава (1*15)
Изтласкване на дъмбели от полу лег(1*15)
Теглене на скрипец зад врат(1*15)
Мъртва тяга с прав лост (1*15)
Сгъване с крив лост за бицепси(1*15)
Разгъване пред скрипец за трицепс (1*15)
Напади в страни с дъмбел(2*12)
Повдигане на бедрата от успоредка(1*20)
Събиране на бедрата(1*20)
Разгъване на бедрата(1*20)
Лег преса за бедра(1*15)
Бедрено разгъване(1*15)
Изправяне на пръсти(1*15)
2 кръг
—————
Разтваряне с дъмбели в страни(1*15)
Пек-дек(1*15)
Придърпване на скрипец с тесен хват(1*15)
Екстензии на успоредка(1*15)
Усуквания(5 мин.)
Последователно сгъване с дъмбели(1*20)
Френско разгъване с крив лост(1*15)
Клекове с крив лост(1*15)
Екстензии с крив лост(1*15)
Изправяне на пръсти(1*20)
В началото 10 мин велоергометър, в края 10 степер и 10 велоерг.
Доста се натоварвам.. почивки между упражненията не правя(то и не трябва).
29.08.05
14:37
така е вече доста по-добре, не беше споменала нищо за втори кръг и се замислих що за тренировка са ти измислили с по една серия в един-единствен кръг....
предимството на кръговата тренировка пред обикновената (както ти я нарече тази в която се правят повече от 1 серии ) е, че поддържа постоянно аеробно темпо...т.е. ако е подбрана и изпълнена правилно, би трябвало да ти свърши по-добра работа в борбата с излишните килограми и/или целулита...
тренировката според мен е добра (само усукванията не ми харесват с тия 5 минути), работи по нея и, както вече ти казаха, обърни внимание на хранителния режим.
колкото до натуралните сокове, по-добре ги избягвай...не знаеш какво има вътре..по-добре избери плодове (повече сутрин заради нвд-то и предимно кисели) ..ако държиш на соковете, прави си ги сама, но пак не прекалявай.
успех :wink:
29.08.05
14:43
Много благодаря за мненията! Ще поживеем и ще видим какво се получава :D
29.08.05
14:51
давай... и ни дръж в течение ;)