И за храната да попитам:)

BE

29.08.05
15:26

Сега да ви попитам и за хранителния режим, инструктора ми предложи следния вариант:

8:00   Активия с мюсли
11:00 Твърдо сварено яйце с нат. сок или протеинов шейк
14:00 Варен ориз със зеленчуци и бяло пилешко месо
19:00 150гр. сложни въглехидрати 25гр. белтъчини и салата

Писах го в друга тема, но ще повторя - момиче на 17год, 49кг, 170см. Какво мислите?

29.08.05
15:55

еми на мене лично не ми харесва!
а да те питам какви цели имаш???

BE

29.08.05
15:59

Целите са да се стегна .. да си пооформя тялото. Не искам да отслабвам, в момента съм добре, само че съм много отпусната.
А защо не ти харесва?

29.08.05
16:37

в 11 часа протеинов шейк
а в 19 часа какво ти представлява яденето?
а и за да се стегнеш трябва да включиш и тренировки!
а и имаш ли дадено място за стягане или като цяло искаш да се стегнеш?

BE

29.08.05
17:06

Е аз си правя тренировките, просто за тях съм писала в темата за тренировки. :D

29.08.05
21:04

Трудно е да се прецени посоката на калорийния баланс /хипокалоричен, тоест ще сваляш или хиперкалоричен, тоест ще качваш/ от данните които си дала за себе си.
От гледна точка на качествения състав и разпределението му във времето, бих отправил следните забележки:
- груба грешка в хранителната ти стратегия би била основната тежест по отношение на въглехидратите и калориите да се измести във втората половина на деня. Аз съм 80 кг.-ов мъж и май никога не ми се е случвало да консумирам 150 гр. сложни въглехидрати на вечеря  - та това са 13-14 филии хляб бонус /стигал съм до 8-9 :D, но това беше преди да имам каквото и да е понятие от правилно хранене/!!! От друга страна да изкараш до 14 ч. на едно мляко, едно яйце и едно сокче/шейк ми се струва не само садистично, но и нездравословно, да не говорим за липсата на енергия, да не говорим че в дългосрочен план, това е в състояние да вложи съотношението чиста мускилна маса/мазнини
- увеличи малко мазнините, които са необходими за доброто “женско” здраве, консумирай 2-3 плода не ден.
Сори, в момента нямам време да гледам програмата ти, но ако тренираш повече от 2 пъти седмично си вземи добър СПОРТЕН мултивитаминен/мултиминерален комплекс.

BE

30.08.05
09:54

Съвсем се обърках :(
Моля ви помогнете със някакъв правилен хран. режим, щом този не е такъв.. или поне не е балансиран. Четох за НВД в сайта, но като че ли за момента ще бъде нещо от рода на горната диета, т.е. включваща и въглехидрати( и то само колко, незнаех че 150 грама е толкова много) :cry: .
Наистина ще съм много благодарна ако някой помогне, че пак казвам - много се обърках от всичките мнения..
Ако имате нужда от някакви други данни, питайте тайни няма.

30.08.05
10:05

150 грама не са много като цяло, но всичките приети вечер и то надведнъж, за твойто тегло са доста. Това са по 3 гр на кг. Допълнително на обед ядеш ориз. Ако ги изместиш сутринта, няма да е такъв проблем. Pars ти е написал какво да правиш, не виждам кое е объркващото, послушай неговите съвети. Въглехидрати - само до обед, вечер наблягаш на белтъчната храна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1