22.11.12
18:33
Здравейте. Нов съм тук, за това предварително се извинявам, ако пускам темата на грешното място. На 15 години съм и съм висок към 167см. Имам чувството, че спрях да раста. Сега един съученик, който до преди година бе с няколко сантиметра по-нисък от мен се извисява с една глава над мен. А друг, който беше с почти една глава по-нисък, вече е малко по-висок от мен. Въпросите са ми следни: Има ли възможност да ускоря по някакъв начин растежа си? Чел съм неща за разтежния хормон, но си нямам и на идея как се приема, безвредно ли е и т.н. Друго, което ми е минавало през очите е висенето, казват че помагало. Правя го, но действа ли и има ли смисъл да се занимавам? Защото други пък, казват че всичко е до гени и на разтежа не може да се повлияе по никакъв начин. Надявам се, че ще ми дадете някакви насоки и препоръки, за да дръпна поне до 170см. за няколко месеца. Това е всичко, което искам. Просто усещам как започвам да се комплексирам от височината си, особено когато забелязвам, че и някои момичета, които са били по-ниски от мен започват да ме настигат, че и задминават. Благодаря предварително. :)
22.11.12
19:03
Тренираш ли нещо ? извън темата е , но ми е интересно,а и не съм ескперт по това но това си е до ген . Чул съм ,че плуването помагало и баскетбола .
22.11.12
19:41
Упражнения с гири за гърди и бицепс и упражнения за корем по принцип.
казано от martin petrov на 22.11.12, 19:41:
Упражнения с гири за гърди и бицепс и упражнения за корем по принцип.